Kortkommandon för YouTube

Med kortkommandon kan du spara tid när du navigerar på YouTube.

Navigera till din profilbild Profil och välj Kortkommandon Keyboard för att visa listan över kortkommandon. Du kan också trycka på SHIFT+? på tangentbordet. När du håller muspekaren över vissa knappar i spelaren visas motsvarande kortkommando. Om du till exempel håller muspekaren över helskärmsikonen visas Helskärm (f), vilket innebär att du kan trycka på f för att starta helskärmsläget.

Kortkommandon | Proffstips från YouTube Hjälp

Prenumerera på kanalen YouTube Viewers för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Kortkommandon

Om du använder den nya versionen på datorn måste du klicka på videospelaren innan du kan använda kortkommandon. Om du vill använda den klassiska versionen klickar du på din profilbild  och sedan på Återställ klassiska YouTube.
Kortkommando Funktion
Mellanslag Spela upp eller pausa om sökfältet är valt. Aktivera en knapp om en knapp är markerad.
Medietangenten Spela upp/Pausa på tangentbordet Spela upp/pausa.
k Pausa/spela upp i spelaren.
m Slå av/på ljudet i videon.
Medietangenten Stopp på tangentbordet Stoppa.
Medietangenten Nästa spår på tangentbordet Hoppa till nästa spår i en spellista.
Vänster/höger pil i sökfältet Hoppa bakåt eller framåt fem sekunder.
j Hoppa tio sekunder bakåt i spelaren.
l Hoppa tio sekunder framåt i spelaren.
. När videon pausas hoppar du till nästa bild.
, När videon pausas hoppar du tillbaka till föregående bild.
> Öka hastigheten på videouppspelningen.
< Minska hastigheten på videouppspelningen.
Home/End när sökfältet är aktiverat Hoppa till videons första eller sista sekunder.
Uppåt-/nedåtpil när sökfältet är aktiverat Höj/sänk volymen med 5 %.
Nummer 1 till 9 Hoppa till mellan 10 och 90 procent av videon.
Nummer 0 Hoppa till videons början.
/ Aktivera sökrutan.
f Aktivera helskärmsläget. Om helskärmsläget redan är aktiverat kan du aktivera F igen eller trycka på Escape för att lämna helskärmsläget.
c Aktivera undertexter om det finns. Dölj undertexter genom att aktivera C igen.
Skift + N Fortsätt till nästa video. (Om du använder en spellista spelas nästa video i spellistan upp. Om du inte använder en spellista spelar den upp nästa video som YouTube föreslår.)
Skift + P Spela upp föregående video. Observera att det här kortkommandot bara fungerar när du använder en spellista.
i Öppna minispelaren.