Sneltoetsen voor YouTube

Met sneltoetsen kun je sneller door YouTube navigeren.

Ga naar je profielfoto Profiel en selecteer Sneltoetsen Keyboard om de lijst met sneltoetsen te openen. Je kunt ook op het toetsenbord op SHIFT+? drukken. Als je de muisaanwijzer op bepaalde knoppen van de speler plaatst, zie je de bijbehorende sneltoets. Als je de muisaanwijzer bijvoorbeeld op het icoon voor volledig scherm plaatst, zie je Volledig scherm (f). Dit betekent dat je op de toets f kunt drukken om het volledige scherm te openen.

Sneltoetsen | Handige tips van YouTube Help

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Sneltoetsen

Als je de nieuwe desktopversie gebruikt, klik je op de videospeler voordat je sneltoetsen gebruikt. Als je terug wilt gaan naar de klassieke desktopversie, klik je op je profielfoto  en dan op Het oude YouTube herstellen.
Sneltoets Functie
Spatiebalk Afspelen/pauzeren als de zoekbalk is geselecteerd. Een knop activeren als de focus hierop staat.
Mediatoets Afspelen/pauzeren op toetsenborden Afspelen/pauzeren.
k Pauzeren/afspelen in speler.
m Het geluid uit-/aanzetten.
Mediatoets Stoppen op toetsenborden Stoppen.
Mediatoets Volgende track op toetsenborden Naar de volgende track in een afspeellijst.
Pijl links/rechts op de zoekbalk 5 seconden terug-/vooruitspringen.
j 10 seconden terugspringen in de speler.
l 10 seconden vooruitspringen in de speler.
. Naar het volgende frame gaan terwijl de video is gepauzeerd.
, Naar het vorige frame gaan terwijl de video is gepauzeerd.
> De afspeelsnelheid van de video verhogen.
< De afspeelsnelheid van de video verlagen.
Home/End op de zoekbalk Naar de eerste/laatste seconden van de video springen.
Pijl omhoog/omlaag op de zoekbalk Volume 5% verhogen/verlagen.
Nummers 1 tot en met 9 Naar 10% tot 90% van de video springen.
Nummer 0 Naar het begin van de video springen.
/ Naar het zoekvak.
f Volledig scherm activeren. Als het volledige scherm aanstaat, druk je nog een keer op F of op Escape om het volledige scherm te sluiten.
c Ondertiteling activeren als deze beschikbaar is. Druk nogmaals op C om de ondertiteling te verbergen.
Shift+N Naar de volgende video. (Als je een playlist gebruikt, ga je naar de volgende video in de playlist. Als je geen playlist gebruikt, wordt de volgende door YouTube aanbevolen video gekozen.)
Shift+P Naar de vorige video. Deze sneltoets werkt alleen als je een playlist gebruikt.
i De minispeler openen.