YouTuben pikanäppäimet

Voit käyttää YouTubea nopeammin tietokoneella pikanäppäinten avulla.

Näet luettelon pikanäppäimistä klikkaamalla profiilikuvaasi Profiili ja valitsemalla Pikanäppäimet Keyboard. Voit myös painaa Vaihto+? näppäimistöllä. Kun viet hiiren soittimen tiettyjen painikkeiden päälle, näet niitä vastaavat pikanäppäimet. Kun esimerkiksi viet hiiren koko näytön kuvakkeen päälle, näet tekstin "Koko näyttö (f)", mikä tarkoittaa, että voit ottaa koko näytön tilan käyttöön painamalla F-näppäintä.

Pikanäppäimet

Jos käytät uutta tietokonesivustoa, klikkaa videosoitinta ennen pikanäppäimien käyttöä. Voit palata vanhaan tietokoneversioon valitsemalla profiilikuvan  ja klikkaamalla Palauta perinteinen YouTube.
Pikanäppäin Toiminto
Välilyöntinäppäin Toista/keskeytä, kun liukusäädin on valittuna. Aktivoi valittuna oleva painike.
Näppäimistön Toista/keskeytä-medianäppäin Toista/keskeytä.
k Toista/keskeytä soittimessa.
Näppäimistön Pysäytä-medianäppäin Pysäytä.
Näppäimistön Seuraava kappale ‑medianäppäin Siirry soittolistan seuraavaan kappaleeseen.
Liukusäätimen vasen/oikea nuoli Siirry eteenpäin/taaksepäin 5 sekuntia.
j Siirry soittimessa 10 sekuntia taaksepäin.
l Siirry soittimessa 10 sekuntia eteenpäin.
Liukusäätimen alku/loppu Siirry videon ensimmäisiin/viimeisiin sekunteihin.
Liukusäätimen ylös-/alasnuoli Lisää/vähennä äänenvoimakkuutta 5 %.
Liukusäätimen numerot 1–9 (ei numeronäppäimistö) Siirry videossa 10–90 %:n välisellä alueella.
Liukusäätimen numero 0 (ei numeronäppäimistö) Siirry videon alkuun.
Numero 1 tai Vaihto + 1 Siirry H1-tason otsikoiden välillä.
/ Siirry hakukenttään.
f Siirry koko näytön tilaan. Palaa tavalliseen tilaan painamalla uudelleen F-näppäintä tai Esc-näppäintä.
c Ota tekstitykset käyttöön, jos niitä on saatavilla. Sulje tekstitykset painamalla uudelleen C-näppäintä.
Vaihto + N Siirry seuraavaan videoon. Soittolistassa tämä on listan seuraava video, muuten YouTuben seuraavaksi ehdottama video.
Vaihto + P Siirry edelliseen videoon. Tämä pikanäppäin toimii vain soittolistassa.
i Käynnistä minisoitin.

Pikanäppäimet | YouTube-ohjeiden huippuvinkit