Impressiot ja klikkausprosentit: usein kysyttyä

Täältä saat vastauksia impressioita ja klikkausprosentteja koskeviin yleisiin kysymyksiin.

Miksi videollani on korkea klikkausprosentti ja keskimääräinen katselukerran kesto mutta vain vähän impressioita?

Sisällöntuottajana vertaat videota oman kanavasi muihin videoihin, mutta YouTuben järjestelmät määrittävät sille sijoituksen verrattuna kaikkiin muihin videoihin, joita käyttäjä saattaisi katsoa. Vaikka video suoriutuisi hyvin verrattuna kanavasi muihin videoihin, muiden kanavien videot saattavat pärjätä sitäkin paremmin. On myös tavallista, että vähemmän impressioita ja katselukertoja keränneellä videolla on silti korkea klikkausprosentti ja katselukerran keskimääräinen kesto. Tällaisia numeroita selittää pieni ja uskollinen katsojakunta. Videon tuloksia verratessasi kannattaa muistaa, että data saattaa kertoa pikemminkin yleisöjen eroista.

Mitä klikkausprosenttidatan suhteen kannattaa välttää?

• Älä tee päätöksiä riittämättömän datan perusteella. Klikkausprosenttia kannattaa analysoida vasta, kun impressioita on kertynyt merkittävästi. Älä katso klikkausprosenttia heti lataamisen jälkeen.
  • Älä hätiköi ja tee muutoksia tavoitellaksesi hieman parempaa klikkausprosenttia. Klikkausprosentissa on yleensä pieniä vaihteluja, eikä niiden perusteella kannata ryhtyä välittömiin toimiin. Parannuksista saattaa olla apua vain, jos klikkausprosentin muutos on tilastollisesti merkittävä.
  • Älä testaa useita pikkukuvia ja nimiä samalla videolla. On vaikea varmistaa, että jokaisen videon näkee sama yleisö. Klikkausprosentin erot voivat johtua liikenteen lähteistä videon nimen tai pikkukuvan sijaan.

Mistä tiedän, onko impressioiden klikkausprosentti korkea vai matala?

Impressioiden klikkausprosentti mittaa, kuinka usein katsojat katsoivat videon nähtyään rekisteröidyn impression YouTubessa. Se edustaa luultavasti vain osaa kanavasi kokonaisnäyttökerroista, sillä tämä muuttuja ei sisällä kaikkia impressioita, kuten ulkoisten verkkosivustojen tai päätösruutujen esiintymiä.

Impressioiden klikkausprosentti vaihtelee sen mukaan, mille sisällölle, mille yleisölle tai missä kohtaa YouTubessa impressio näytettiin. Videoiden pikkukuvat kilpailevat aina muita videoita vastaan niin etusivulla, katselusivun Seuraavaksi-osassa, hakutuloksissa kuin tilaussyötteissäkin.

Puolella YouTube-kanavista ja ‑videoista impressioiden klikkausprosentti on yleensä 2–10 prosentin välillä.

Uusien (kuten alle viikon vanhojen) videoiden ja kanavien tai alle sata näyttökertaa saaneiden videoiden klikkausprosentin vaihtelu voi olla vielä suurempaa. Jos video saa paljon impressioita (esimerkiksi Etusivun näkyvyyden kautta), sen klikkausprosentti on luonnostaan pienempi. Klikkausprosentti voi olla suurempi videoilla, joiden impressiot ovat peräisin suurimmaksi osaksi omalta kanavasivultasi tai muista vastaavista lähteistä.

Videoiden klikkausprosentteja kannattaakin vertailla pitkällä aikavälillä ja huomioida videoiden liikenteen lähteiden vaikutus klikkausprosentteihin.

Älä yritä kasvattaa klikkausprosenttiasi klikkausten kalasteluun tarkoitetuilla videoiden pikkukuvilla tai nimillä. YouTube suosittelee katsojille videoita heille relevanteista aiheista, ja videoiden katselun keskimääräinen kesto osoittaa, pitääkö yleisö sisältöä kiinnostavana. Klikkikalasteluvideoiden katselukertojen keskimääräinen kesto on lyhyt, ja siksi YouTube suosittelee niitä vähemmän todennäköisesti. Videon pikkukuvaa voidaan pitää klikkien kalasteluna, jos sen klikkausprosentti on suuri mutta videon katselun keskimääräinen kesto on lyhyt ja impressioita on odotettua vähemmän.

Miksi minulla on enemmän katselukertoja kuin impressioita?

Katselukertoja on impressioita enemmän, jos suuri osa videon liikenteestä tulee YouTuben ulkopuolelta. Impressiota ei lasketa aina, kun katsoja näkee videon pikkukuvan, eivätkä kaikki katselukerrat ole peräisin pikkukuvien impressioista. Lue lisää rekisteröityjen impressioiden laskemisesta.

Miksi klikkausprosentti ei vastaa omia laskelmiani?

Klikkausprosentti perustuu katselukertoihin, jotka syntyvät lasketuista impressioista. Jos jaat videon kokonaiskatselukerrat impressioiden määrällä, luku ei ole välttämättä sama kuin klikkausprosentti. Kaikki katselukerrat eivät ole peräisin pikkukuvan impressioista.

Miten impressiot liittyvät kaupallistamiseen?

Jos videosi ei sovi laajalle yleisölle yhteisön sääntöjen mukaan, video voi saada vähemmän impressioita. Tämä rajoitus saattaa myös vähentää katselukertoja ja sen myötä tuloja. Jos videosi ei sovellu useimmille mainostajille mainontaan sopivan sisällön sääntöjen mukaisesti, siinä voi näkyä mainoksia rajoitetusti tai ei ollenkaan.

Huom. Nämä ovat vain ehdotuksia, jotka perustuvat koottuihin onnistumisluokituksiin YouTubessa. Ne eivät takaa mitään tiettyä tulosta omassa tapauksessasi.