Tips til brug af eksponerings- og CTR-data

Hvad genererer eksponeringer?
Så snart du uploader en video, begynder YouTube at vise den i søgninger for relevante målgrupper. Vores system afgør på baggrund af hundredvis af signaler, hvilke brugere der med størst sandsynlighed vil se din video, og fortsætter med vise videoen til målgrupperne, så længe den ligger på YouTube.
Hvorfor har jeg færre eksponeringer end abonnenter?
Husk! Underretninger og trafik fra eksterne websites eller afsluttende skærmbilleder er i øjeblikket ikke omfattet af eksponeringsdata. Det er vigtigt at forstå, at det ikke er alle tilfælde, hvor en seer ser et miniaturebillede, der tæller som en eksponering, og at ikke alle visninger kommer fra miniatureeksponeringer.
Få flere oplysninger om, hvad der tæller som en registreret eksponering. Du kan også se på dine trafikkilder for bedre at forstå, hvor visninger og visningstid kommer fra.
Hvordan kan jeg vide, om min klikrate for eksponeringer er høj eller lav?
Klikraten for eksponeringer måler, hvor ofte seerne har set en video efter at have set en registreret eksponering på YouTube. Den repræsenterer højst sandsynligt en delmængde af din kanals samlede antal visninger, da ikke alle eksponeringer tælles med i denne metric, bl.a. eksponeringer på eksterne websites eller afsluttende skærmbilleder.
Klikraten for eksponeringer varierer på baggrund af indholdstype, målgruppe, og hvor på YouTube eksponeringen blev vist. Husk! Miniaturebillederne for din video konkurrerer altid med andre videoer, hvad end det er på startsiden, under "Næste" på afspilningssiden, i søgeresultaterne eller i abonnementsfeeds.

Halvdelen af alle kanaler og videoer på YouTube har en CTR for eksponeringer på mellem 2 % og 10 %.

For nye videoer eller kanaler (hvis de f.eks. er mindre end en uge gamle) eller videoer med færre end 100 visninger kan intervallet endda være endnu større. Hvis en video opnår mange eksponeringer (f.eks. hvis den promoveres på startsiden eller Afspil som næste), vil CTR naturligt ligge lavere end for videoer, hvor de fleste eksponeringer stammer fra kilder som eksempelvis din kanalside.

I sidste ende er det bedst at sammenligne videoers CTR på langt sigt og være opmærksom på, at CTR påvirkes af trafikkilderne.

Hvordan skal jeg forstå disse data?

Vi anbefaler ikke, at du udelukkende ser på klikraten. Hvis du vil have en fornemmelse af, hvor effektivt dine videoer tiltrækker og engagerer seerne, bør du se på klikraten i forhold til andre metrics for din kanal eller video. Her er nogle metoder til at se på dine data:
  • Se på klikraten for eksponeringer og din gennemsnitlige visningsvarighed for at få en fornemmelse af, hvor længe seerne bliver hængende, efter at de har klikket på en eksponering.
    • Høj klikrate med lav gennemsnitlig visningsvarighed: Dette kan betyde, at dine miniaturebilleder er for "clickbaitagtige", eller at dit indhold ikke lever op til seernes forventninger.
    • Lav klikrate og høj gennemsnitlig visningsvarighed: Dette kan betyde, at dine miniaturebilleder eller titler ikke får seerne til at klikke. Det kan dog også betyde, at dit indhold er blevet anbefalet til en bred målgruppe, der rækker ud over dine kernefølgere (seere uden for målgruppen er ikke så tilbøjelige til at klikke på miniaturebilleder, hvilket fører til en lavere klikrate). Se på dine data for trafikkilder til eksponeringer for at se, hvor eksponeringerne finder sted.
  • Se på dine trafikkilder for at forstå, hvor visninger og visningstid kommer fra. Trafikkilder såsom "YouTube-søgning" har typisk en højere klikrate end kilder som "Startside", fordi seerne her i højere grad har til hensigt at se videoer.

Hold øje med særligt lave eller høje tal, hvis du vil forstå dine data – det er her, du finder de vigtigste oplysninger. Efterhånden som dit indhold bliver distribueret mere bredt, og antallet af eksponeringer stiger, vil den potentielle målgruppe sandsynligvis befinde sig uden for din kernemålgruppe, hvilket kan medføre en lavere klikrate. Det er normalt.

Hvad skal jeg undgå at gøre med mine CTR-data?

Nedenfor kan du se, hvad du skal undgå, når du bruger CTR-data.

• Tage beslutninger på baggrund af for få data. Det er vigtigt først at analysere din CTR, når du har tilstrækkeligt mange eksponeringer. Undgå at analysere din CTR umiddelbart efter upload.
  • Optimere på baggrund af små ændringer i CTR. Små variationer i CTR er helt normalt og kræver ikke, at du foretager dig noget lige med det samme. Forbedringer hjælper sandsynligvis kun, hvis ændringen i CTR er statistisk signifikant.
  • Teste flere miniaturebilleder eller titler til den samme video. Det er svært at sikre, at hver enkelt video bliver set af det samme publikum. Variationer i CTR kan skyldes trafikkilder og ikke nødvendigvis titlen eller miniaturebilledet.
  • Bruge clickbait i dine titler eller miniaturebilleder. Få flere oplysninger om vores politikker vedrørende clickbait.
Hvordan får jeg en fornemmelse af min kanals "samlede rækkevidde"?
Hvis du vil have det fulde overblik over, hvad der tiltrækker og engagerer seere på din kanal eller i dine videoer, kan du bruge disse tips til brug af data for eksponeringer og klikrate sammen med andre metrics:
  • Trends: Se efter videoer med meget lave eller meget høje antal eksponeringer og klikrate, og tjek, om der er temaer, der går igen i forskellige emner eller formater.
  • Visningsdata: Se på klikraten for eksponeringer og gennemsnitlig visningsvarighed for at få en idé om, hvor længe seerne bliver hængende, efter at de har klikket på en eksponering. Få flere oplysninger under sektionen "Hvordan kan jeg vide, om min klikrate for eksponeringer er høj eller lav?".
  • Tidsrammer: Filtrér din søgning efter den samme tidsramme, når du sammenligner eksponeringer og klikrate for videoer. Prøv at se på henholdsvis den første dag, de første 7 dage og de første 30 dage efter upload for at se tendenser over tid.
  • Trafikkilder: Kig på dine data for trafikkilder for at se, hvor visningerne og visningstiden kommer fra. Kig på dine data for trafikkilder til eksponeringer for at se, hvor eksponeringerne finder sted.
Hvorfor har jeg flere visninger end eksponeringer?
Det er muligt, at du har flere visninger end eksponeringer, hvis din trafik primært kommer fra andre websites end youtube.com eller fra en fane i baggrunden. Det er vigtigt at forstå, at det ikke er alle tilfælde, hvor en seer ser et miniaturebillede, der tæller som en eksponering, og at ikke alle visninger kommer fra miniatureeksponeringer. Få flere oplysninger om, hvad der tæller som en registreret eksponering.
Hvorfor passer metrics for CTR ikke med mine beregninger?
Klikraten er kun baseret på visninger, der stammer fra en logget eksponering i henhold til diagrammet ovenfor. Dette betyder, at hvis du dividerer det samlede antal visninger med antallet af eksponeringer, er antallet, du ser, muligvis ikke det samme som klikraten i YouTube Analytics, da nogle visninger ikke stammer fra miniatureeksponeringer.
Hvordan får jeg flere eksponeringer eller højere CTR?
En højere klikrate alene er ikke en indikator for succes. Hvis du vil have det fulde overblik over, hvad der tiltrækker og engagerer seerne på din kanal eller i dine videoer, kan du bruge vores tips til brug af data for eksponeringer og klikrate. Generelt er den bedste måde at få flere eksponeringer på konsekvent at skabe kvalitetsindhold, som seerne kan lide.

Hvorfor er mine eksponeringer og min CTR meget lave?

Hvis det ser ud, som om dine eksponeringer er lavere, end de burde være, kommer her et par ting, du bør huske på, når du kigger på dine data for eksponeringer:
  • Det er ikke alle tilfælde, hvor en seer ser et miniaturebillede, der tæller som en registreret eksponering, og ikke alle visninger kommer fra miniatureeksponeringer. Få flere oplysninger om, hvad der tæller som en registreret eksponering.
  • Ældre videoer kan have flere eksponeringer, da de fortsat vil dukke op hos målgrupperne, så længe de ligger på YouTube. Hvis du vil have et mere præcist billede af, hvordan dine videoer klarer sig i øjeblikket, kan du se på de første 7 dage efter upload for at sammenligne eksponeringsdata for forskellige videoer.
  • Efterhånden som dine videoer bliver mere populære, kan de blive vist til en bredere målgruppe end dine kerneseere. Dette kan medføre en lavere klikrate (selv hvis du ser en stigning i antallet af samlede visninger og visningstid).
  • Brug rapporten Trafikkilder til at se klikraten ved hver enkelt trafikkilde. Dette kan give dig en indikation af, hvor effektivt dine miniaturebilleder og titler konverterer eksponeringer til visninger i forskellige sammenhænge.
Hvordan hænger eksponeringer sammen med indtægtsgenerering?
Hvis en video ikke er egnet til en bred målgruppe i henhold til vores retningslinjer for fællesskabet, kan det begrænse videoens antal eksponeringer. Dette kan også føre til færre visninger og mindre omsætning. Hvis en video er ikke egnet til de fleste annoncører i henhold til retningslinjerne for annoncørvenligt indhold, vil videoen muligvis også få et begrænset antal annoncer eller slet ingen.