Kontaktuppgifter i begäranden om borttagning av upphovsrättsskäl

Vissa personliga uppgifter är nödvändiga när du lämnar in en begäran om borttagning av upphovsrättsskäl via vårt webbformulär.

Så här används dina uppgifter

• Om en video tas bort på grund av intrång i upphovsrätten visas namnet på upphovsrättsinnehavaren på YouTube i stället för videon.
  • Du måste ange ditt fullständiga officiella namn för att slutföra en begäran om borttagning av upphovsrättsskäl. Namnet kan komma att delas med uppladdaren av videon som tagits bort på grund av intrång i upphovsrätten.
  • Din primära e-postadress i begäran om borttagning kan delas med uppladdaren av videon som tagits bort på grund av intrång i upphovsrätten. Uppladdaren kanske kontaktar dig för att lösa den kopplade upphovsrättsvarningen.
  • Din fysiska adress och ditt telefonnummer förblir konfidentiella såvida de inte begärs ut som en del av en stämning. Om YouTube måste dela några uppgifter så meddelar vi dig först om det.
  • Beskrivningen av verket du anser har utsatts för intrång delas med uppladdaren av videon som tagits bort på grund av intrång i upphovsrätten så att uppladdaren förstår varför videon togs bort.

Offentliga handlingar med begäranden om borttagning

Uppladdaren av videon som gör intrång kan begära en kopia av din begäran om borttagning. Informationen som ingår i den offentliga handlingen omfattar:

• Upphovsrättsinnehavarens namn
  • Primär e-postadress
  • Sekundär e-postadress (valfritt fält i webbformuläret)
  • Ditt fullständiga officiella namn
  • Din beskrivning av verket som påstås göra intrång
  • Dina svar på YouTubes förfrågningar om ytterligare information. YouTube begär mer information om din ursprungliga begäran om borttagning är ofullständig eller verkar ogiltig.

Funderingar kring delning av kontaktuppgifter

Om du anser att någon trakasserar dig på YouTube kan du läsa mer om hur du rapporterar trakasserier och cybermobbning i stället för intrång i upphovsrätten.

Även om trakasserier och intrång i upphovsrätten ibland överlappar kanske inte processen för borttagning av upphovsrättsskäl är ett bra alternativ i dessa fall. Du kan också läsa mer om upphovsrättsliga undantag som tillåten användning innan du skickar en begäran om borttagning av upphovsrättsskäl.

Tänk på att ett ombud (som en advokat) kan skicka en begäran om borttagning av upphovsrättsskäl för en upphovsrättsinnehavares räkning. Ombudet måste använda sitt eget YouTube-konto för att skicka begäran. Ombudet måste även ange sin relation till upphovsrättsinnehavaren i begäran om borttagning.