Kontaktinformasjon i opphavsrettslige fjerningsforespørsler

Du må oppgi enkelte personopplysninger når du sender inn opphavsrettslige fjerningsforespørsler via nettskjemaet vårt.

Slik brukes informasjonen din

• Hvis en video fjernes på grunn av brudd på opphavsretten, blir navnet til opphavsrettseieren publisert på YouTube der den aktuelle videoen pleide å være.
  • Du må oppgi fullt juridisk navn for at den opphavsrettslige fjerningsforespørselen skal anses som fullstendig. Det kan bli delt med opplasteren av videoen som ble fjernet på grunn av brudd på opphavsretten.
  • Den primære e-postadressen fra fjerningsforespørselen din kan bli delt med opplasteren av videoen som ble fjernet på grunn av brudd på opphavsretten. Opplasteren kan kontakte deg for å prøve å få omgjort den tilknyttede opphavsrettsadvarselen.
  • Den fysiske adressen din og telefonnummeret ditt forblir konfidensiell informasjon, med mindre disse opplysningene etterspørres i forbindelse med et søksmål. Hvis YouTube pålegges å dele informasjon, varsler vi deg på forhånd.
  • Beskrivelsen av verket som angivelig er krenket, deles med opplasteren av videoen som ble fjernet på grunn av brudd på opphavsretten, slik at hen forstår hvorfor videoen ble fjernet.

Offentlig tilgjengelig informasjon om fjerningsforespørsler

Opplasteren av den krenkende videoen kan be om en kopi av fjerningsforespørselen. Den offentlig tilgjengelige informasjonen omfatter

• opphavsrettseierens navn
  • primær e-postadresse
  • sekundær e-postadresse (et valgfritt felt i nettskjemaet)
  • det fulle juridiske navnet ditt
  • beskrivelse av verket som angivelig utgjør et brudd på opphavsretten
  • svarene dine på eventuelle forespørsler fra YouTube om mer informasjon, hvis den opprinnelige fjerningsforespørselen er ufullstendig eller virker ugyldig

Bekymringer rundt deling av kontaktinformasjon

Hvis du er bekymret for at noen trakasserer deg på YouTube, kan du finne ut mer om hvordan du rapporterer trakassering og nettmobbing i stedet for brudd på opphavsretten.

Selv om problemer med trakassering og brudd på opphavsretten noen ganger overlapper, er det ikke alltid at opphavsrettslig fjerning er et godt alternativ i slike tilfeller. Det kan også være lurt å finne ut mer om unntak fra opphavsretten, som rimelig bruk («fair use»), før du sender inn en opphavsrettslig fjerningsforespørsel.

Merk at en autorisert representant (for eksempel en advokat) kan sende inn opphavsrettslige fjerningsforespørsler på vegne av opphavsrettseieren. Den autoriserte representanten må bruke sin egen YouTube-konto til å sende inn forespørsler. Vedkommende må også spesifisere hvilken relasjon hen har til opphavsrettseieren, i fjerningsforespørselen.