Verstaan data oor jou unieke kykers

Jy kan unieke kykersdata gebruik om 'n duideliker idee te kry van jou gehoorgrootte of die geskatte aantal kykers wat oor 'n gegewe tydperk gekom het om jou video's te kyk. Of hulle nou op 'n rekenaar of selfoon kyk, of meer as een keer kyk, dit tel as een unieke kyker.

Let daarop dat hierdie maatstawwe bedoel is om 'n algemene begrip van jou gehoor en reikwydte te gee. Jy kan jou ander kanaal en videomaatstawwe nagaan om ’n oorsig van jou prestasie te kry.

Die data meet die totale reikwydte van 'n video deur gevalle te verreken waar 'n kyker dalk inhoud op verskillende toestelle kyk of wanneer veelvuldige kykers dieselfde toestel deel. Die stelsel sluit data vanaf toestelle in en sluit beide aangemelde en afgemelde verkeer in, om die aantal kykers te skat.

Die totale aantal unieke kykers is vir datagehalte vir tydperke van tot 90 dae beskikbaar. Jy kan verskillende 90-dae-tydsbestekke vergelyk om veranderinge oor 'n tydperk te sien. Data vir unieke kykers is van 1 Augustus 2017 af beskikbaar.

Kry data oor jou unieke kykers

1. Meld aan by YouTube Studio.
  2. Kies Analytics op die linkerkieslys.
  3. Klik die Gehoor-oortjie om jou unieke kykers te bekyk.

Gereelde vrae oor unieke kykers

Hoe kan ek hierdie data gebruik?
Sommige maniere waarop jy die data oor "Unieke kykers" kan gebruik:
  • Jy kan jou gemiddelde aantal unieke kykers wat jou kanaal gekyk het kontroleer, deur na die  “Gemiddelde kyke per kyker”-maatstaf in die SIEN MEER-oortjie te kyk.
  • Vergelyk jou gehoorgrootte met jou intekenaarbasis en identifiseer video's wat jou gehelp het om toegang te verkry tot 'n wyer gehoor wat verder as jou intekenaars strek.
  • Identifiseer gevalle waar jou video by 'n nuwe gehoorbasis aanklank gevind het, deur jou kanaal se unieke kykers voor en na publisering van die video te vergelyk.
  • Jy kan hierdie inligting gebruik om jou inhoudstrategie te rig.
Hoekom sien ek minder unieke kykers as wanneer ek die kykers van my video's bymekaartel?
Wanneer 'n kyker meer as een video op jou kanaal kyk, sal dit as 'n unieke kyker vir elk van die video's wys. Daardie kyke sal egter in een unieke kyker vir jou kanaal gekombineer word.
Hoekom het ek minder unieke kykers as my aantal intekenaars?
Die intekenaartotaal is nie die mees akkurate manier om die grootte van jou gehoor te skat nie. Kykers is gemiddeld op tientalle kanale ingeteken, en hulle kom nie noodwendig terug vir elke nuwe oplaai vir elke kanaal waarop hulle ingeteken het nie.
As jy minder unieke kykers as intekenaars het, is dit dalk omdat jou intekenaars nie kanaalkennisgewings aangeskakel het nie of omdat hulle nie onmiddellik na jou nuutste oplaaisels kyk nie.