Ändra inställningarna för verifiering av köp på YouTube

Du kan välja om du vill tillåta snabbköp på YouTube. När alternativet för snabbköp är aktiverat kan du göra YouTube-köp på alla enheter där du är inloggad utan extra verifiering.

Standardinställningen är att verifiering av köp är aktiverat, och då gäller den för alla enheter som är kopplade till det aktuella Google-kontot. När verifiering av köp har aktiverats innebär det att vissa uppgifter, som lösenordet för Google-kontot, krävs för att göra köp på YouTube. Verifiering av köp kan förhindra oavsiktliga och obehöriga debiteringar. Om du inte vill använda verifiering av köp finns information nedan om hur du aktiverar snabbköp.

Bra att veta:
  • Din föredragna verifieringsmetod kanske inte är tillämplig vid alla inköp. I vissa fall kanske du fortfarande måste verifiera via en annan metod än den du har valt.
  • Vissa köp av filmer och tv-program på YouTube kan fortfarande behöva verifieras, även om du har aktiverat snabbköp.
  • Du kan ändra eller återställa lösenordet för Google-kontot om det behövs.

Aktivera verifiering av köp

Du behöver inte aktivera verifiering av köp manuellt. Standardinställningen är att alternativet är aktiverat på kontonivå. När du aktiverar och inaktiverar verifiering påverkar det alla enheter som är kopplade till det aktuella Google-kontot.

Aktivera snabbköp

Om du aktiverar snabbköp stängs verifiering av köp av för alla enheter som är kopplade till Google-kontot. Så här aktiverar du snabbköp:
  1. Tryck på din profilbild Profil i YouTube-appen.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Välj Fakturering och betalningar.
  4. Ändra reglaget intill Aktivera snabbköp.
  5. Välj önskad verifieringsmetod för ändringen och verifiera ditt konto med den metoden.
  6. Du ser att reglaget nu är i läget på och att snabbköp har aktiverats för kontot.
Obs! Om du aktiverar snabbköp och därigenom stänger av verifiering av köp kan det leda till obehöriga köp. Genom att inaktivera verifiering av köp tar du ansvaret för alla avgifter.

Återaktivera verifiering av köp

Du kan när som helst aktivera verifiering av köp igen. Det ger bättre skydd mot obehöriga och oavsiktliga köp. Så här aktiverar du verifiering av köp igen:
  1. Tryck på din profilbild Profil i YouTube-appen.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Fakturering och betalningar.
  4. Ändra reglaget intill Aktivera snabbköp så att det är i läget av. Verifiering av köp har nu återaktiverats för ditt konto.

När du inaktiverar snabbköp måste du verifiera dig vid varje köp och på alla enheter som är kopplade till Google-kontot.