Ändra inställningarna för verifiering av köp på YouTube

Du kan välja om du vill tillåta snabbköp eller inte på ditt YouTube-konto. När alternativet snabbköp är aktiverat går det att göra YouTube-köp utan ytterligare verifiering på alla enheter du är inloggad på.

Standardinställningen är att verifiering av köp är aktiverat, och då gäller den för alla enheter som är kopplade till det aktuella Google-kontot. Verifiering av köp innebär att du behöver uppge viss information, som lösenordet för Google-kontot, innan du kan göra köp på YouTube. Verifiering av köp kan förhindra oavsiktliga och obehöriga avgifter. Om du inte vill använda verifiering av köp finns information nedan om hur du aktiverar snabbköp.

Bra att veta:
  • Din föredragna verifieringsmetod kanske inte är tillämplig vid alla inköp. I vissa fall kanske du fortfarande måste verifiera via en annan metod än den du har valt.
  • Vissa köp av filmer och tv-program på YouTube kan fortfarande behöva verifieras, även om du har aktiverat snabbköp.
  • Om det behövs kan du alltid byta ut eller återställa lösenordet för Google-kontot.

Aktivera verifiering av köp

Du behöver inte aktivera verifiering av köp manuellt. Standardinställningen är att alternativet är aktiverat på kontonivå. Det innebär att alla enheter som är kopplade till Google-kontot påverkas när du aktiverar och inaktiverar verifiering.

Aktivera snabbköp

Om du aktiverar snabbköp stängs verifiering av köp av för alla enheter som är kopplade till Google-kontot. Så här aktiverar du snabbköp:
  1. Klicka på din profilbild Profil.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Fakturering och betalningar.
  4. Klicka på Aktivera snabbköp.
  5. Ange lösenordet igen när du uppmanas att göra det.
  6. Nu ser du "Snabbköp är aktiverat".

Obs! Om du aktiverar snabbköp och därigenom stänger av verifiering av köp kan det leda till obehöriga köp. Genom att inaktivera verifiering av köp tar du ansvaret för alla avgifter.

Återaktivera verifiering av köp

Du kan när som helst aktivera verifiering av köp igen. Det ger bättre skydd mot obehöriga och oavsiktliga köp. Så här aktiverar du verifiering av köp igen:
  1. Klicka på din profilbild Profil.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Fakturering och betalningar.
  4. Klicka på Inaktivera snabbköp.

När du inaktiverar snabbköp behöver du verifiera varje köp på alla enheter som är kopplade till det aktuella Google-kontot.