Endre innstillingene dine for kjøpsbekreftelse på YouTube

Du kan velge om du vil tillate «hurtigkjøp» på YouTube. Når alternativet for hurtigkjøp er slått på, kan du foreta YouTube-kjøp på alle enhetene du er logget på, uten ytterligere bekreftelse.

Kjøpsbekreftelse er som standard slått på og gjelder for alle enheter som er tilknyttet Google-kontoen din. Når kjøpsbekreftelse er slått på, betyr det at visse opplysninger, for eksempel passordet for Google-kontoen din, må oppgis ved kjøp på YouTube. Når du har kjøpsbekreftelse slått på, er kontoen din bedre sikret mot utilsiktede eller uautoriserte belastninger. Hvis du ikke vil kreve bekreftelse, kan du følge veiledningen nedenfor for å slå på hurtigkjøp i stedet.

Kjekt å vite:
  • Det kan hende at den foretrukne bekreftelsesmåten din ikke kan brukes til alle kjøp. I noen tilfeller kan du måtte bekrefte kjøpet ved bruk av en annen måte enn den foretrukne.
  • Kjøpsbekreftelse kan fortsatt være nødvendig for visse kjøp av filmer og TV-programmer på YouTube, selv om du har slått på hurtigkjøp.
  • Om nødvendig kan du endre eller tilbakestille passordet for Google-kontoen din.

Slå på kjøpsbekreftelse

Du trenger ikke å slå på kjøpsbekreftelse manuelt – denne funksjonen er som standard aktivert på kontonivå. Når du slår bekreftelsesinnstillingene av eller på, berører det alle enheter som er tilknyttet Google-kontoen din.

Slå på hurtigkjøp

Hvis du slår på hurtigkjøp, slås kjøpsbekreftelse av på alle enheter som er tilknyttet Google-kontoen din. Slik slår du på hurtigkjøp:
  1. Klikk på profilbildet ditt Profil.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Fakturering og betalinger.
  4. Klikk på Slå på hurtigkjøp.
  5. Skriv inn passordet på nytt.
  6. Du vil nå se en melding om at hurtigkjøp er slått på.

Merk: Hvis du slår av kjøpsbekreftelse ved å slå på hurtigkjøp, kan det føre til uautoriserte kjøp. Når du slår av kjøpsbekreftelse, påtar du deg ansvaret for alle belastninger.

Slå på kjøpsbekreftelse igjen

Du kan slå på kjøpsbekreftelse igjen for å være bedre beskyttet mot uautoriserte eller utilsiktede kjøp. Slik slår du på kjøpsbekreftelse igjen:
  1. Klikk på profilbildet ditt Profil.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Fakturering og betalinger.
  4. Klikk på Slå av hurtigkjøp.

Når hurtigkjøp er slått av, må alle kjøp bekreftes på alle enheter som er tilknyttet Google-kontoen din.