Je verificatie-instellingen wijzigen voor aankopen op YouTube

Je kunt kiezen of je snelle aankopen op YouTube wilt toestaan. Als de optie voor snelle aankopen aanstaat, kun je op elk apparaat waarop je bent ingelogd YouTube-aankopen doen zonder extra verificatie.

Aankoopverificatie staat standaard aan en is van toepassing op elk apparaat dat aan je Google-account is gekoppeld. Als aankoopverificatie aanstaat, betekent dit dat bepaalde informatie, zoals het wachtwoord van je Google-account, vereist is om een aankoop te doen op YouTube. Zo kun je onbedoelde of ongeautoriseerde transacties voorkomen. Als je niet wilt dat verificatie vereist is, kun je snelle aankopen aanzetten met de instructies hieronder.

Wat je moet weten:
  • De verificatiemethode van je voorkeur kan misschien niet in alle aankoopscenario's worden gebruikt. Het kan soms gebeuren dat je een andere verificatiemethode dan je voorkeursmethode moet gebruiken.
  • Mogelijk is aankoopverificatie nog steeds vereist voor sommige films en tv-programma's die je op YouTube koopt, zelfs als je snelle aankopen hebt ingeschakeld.
  • Zo nodig kun je het wachtwoord van je Google-account wijzigen of resetten.

Aankoopverificatie aanzetten

Je hoeft aankoopverificatie niet handmatig aan te zetten, want het staat standaard aan op accountniveau. Als je verificatie-instellingen aan- of uitzet, wordt de wijziging doorgevoerd op elk apparaat dat aan je Google-account is gekoppeld.

Snelle aankopen aanzetten

Als je snelle aankopen inschakelt, wordt aankoopverificatie uitgeschakeld op alle apparaten die aan je Google-account zijn gekoppeld. Zo zet je snelle aankopen aan:
  1. Klik op je profielfoto Profiel.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Facturering en betalingen.
  4. Klik op Snelle aankopen aanzetten.
  5. Voer je wachtwoord opnieuw in.
  6. Je ziet nu 'Snelle aankopen staan aan'.

Opmerking: Als je aankoopverificatie uitzet door snelle aankopen aan te zetten, kunnen er ongeautoriseerde aankopen plaatsvinden. Je neemt de verantwoordelijkheid voor alle kosten op je als je aankoopverificatie uitschakelt.

Aankoopverificatie weer aanzetten

Je kunt aankoopverificatie weer aanzetten om je account beter te beschermen tegen ongeautoriseerde of onbedoelde aankopen. Zo zet je aankoopverificatie weer aan:
  1. Klik op je profielfoto Profiel.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Facturering en betalingen.
  4. Klik op Snelle aankopen uitzetten.

Als snelle aankopen zijn uitgezet, word je om verificatie gevraagd bij elke aankoop op elk apparaat dat aan je Google-account is gekoppeld.