Accountverificatie vereisen voor aankopen op YouTube

Je kunt onbedoelde YouTube-aankopen op je apparaat voorkomen door aankoopverificatie in te schakelen. Aankoopverificatie betekent dat je bepaalde informatie, zoals het wachtwoord van je Google-account, moet invoeren op je apparaat wanneer je een aankoop wilt doen op YouTube. Deze instelling is standaard ingeschakeld en is van toepassing op elk apparaat dat aan je Google-account is gekoppeld.

Opmerking: Indien nodig kun je altijd het wachtwoord van je Google-account wijzigen of resetten.

Aankoopverificatie inschakelen

Je hoeft aankoopverificatie niet handmatig in te schakelen: dit is standaard ingeschakeld op accountniveau. Als je je verificatie-instellingen inschakelt of uitschakelt, wordt de wijziging dus doorgevoerd op elk apparaat dat aan je Google-account is gekoppeld.

Aankoopverificatie uitschakelen

Wil je aankoopverificatie uitschakelen? Selecteer de optie om je account te onthouden wanneer je iets koopt op YouTube. Hiermee wordt aankoopverificatie uitgeschakeld voor alle apparaten die aan je Google-account zijn gekoppeld.
Opmerking: Als je aankoopverificatie uitschakelt, kan dit leiden tot ongeautoriseerde aankopen. Je neemt de verantwoordelijkheid voor alle kosten op je wanneer je aankoopverificatie uitschakelt.

Aankoopverificatie opnieuw inschakelen

Je kunt aankoopverificatie op elk moment opnieuw inschakelen via de instellingen van je YouTube-account.
  1. Open de YouTube-app of ga naar youtube.com.
  2. Selecteer je profielfoto > Instellingen .
  3. Ga naar Accountinstellingen en selecteer Facturering en betalingen
    • Op een mobiel apparaat: tik op Aankoopverificatie vereisen.
    • In een webbrowser: klik op Aankoopverificatie inschakelen.
  4. Volg de instructies op het scherm.