Je verificatie-instellingen wijzigen voor aankopen op YouTube

Je kunt kiezen of je snelle aankopen met je YouTube-account wilt toestaan. Als de optie voor snelle aankopen is ingeschakeld, kun je zonder extra verificatie aankopen op YouTube doen op elk apparaat waarop je bent ingelogd.

Aankoopverificatie is standaard ingeschakeld en is van toepassing op elk apparaat dat aan je Google-account is gekoppeld. Als aankoopverificatie is ingeschakeld, betekent dit dat bepaalde informatie, zoals het wachtwoord van je Google-account, vereist is om een aankoop te doen op YouTube. Zo kun je onbedoelde of ongeautoriseerde transacties voorkomen. Als je niet wilt dat verificatie vereist is, lees je hieronder hoe je snelle aankopen inschakelt.

Wat je moet weten:
  • De verificatiemethode van je voorkeur is mogelijk niet van toepassing op alle aankoopscenario's. In sommige gevallen moet je misschien een andere verificatiemethode dan je voorkeursmethode gebruiken.
  • Mogelijk is aankoopverificatie nog steeds vereist voor sommige films en tv-programma's die je op YouTube koopt, zelfs als je snelle aankopen hebt ingeschakeld.
  • Je kunt altijd het wachtwoord van je Google-account wijzigen of resetten als dit nodig is.

Aankoopverificatie inschakelen

Je hoeft aankoopverificatie niet handmatig in te schakelen: dit is standaard ingeschakeld op accountniveau. Als je je verificatie-instellingen inschakelt of uitschakelt, wordt de wijziging dus doorgevoerd op elk apparaat dat aan je Google-account gekoppeld is.

Snelle aankopen inschakelen

Als je snelle aankopen inschakelt, wordt aankoopverificatie uitgeschakeld op alle apparaten die aan je Google-account zijn gekoppeld. Je kunt snelle aankopen als volgt inschakelen:
  1. Klik op je profielfoto Profiel .
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Facturering en betalingen.
  4. Klik op Snelle aankopen inschakelen.
  5. Voer je wachtwoord opnieuw in als dat wordt gevraagd.
  6. Je ziet nu 'Snelle aankopen zijn ingeschakeld'.

Opmerking: Als je aankoopverificatie uitschakelt door snelle aankopen in te schakelen, kunnen er ongeautoriseerde aankopen plaatsvinden. Je neemt de verantwoordelijkheid voor alle kosten op je als je aankoopverificatie uitschakelt.

Aankoopverificatie opnieuw inschakelen

Je kunt aankoopverificatie op elk moment weer inschakelen om je account beter te beschermen tegen ongeautoriseerde of onbedoelde aankopen. Je kunt aankoopverificatie als volgt opnieuw inschakelen:
  1. Klik op je profielfoto Profiel .
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Facturering en betalingen.
  4. Klik op Snelle aankopen uitschakelen.

Als snelle aankopen zijn uitgeschakeld, moet je je bij elke aankoop verifiëren op elk apparaat dat aan je Google-account is gekoppeld.