YouTube Stories bekijken

Stories zijn verzamelingen korte video's. In de mobiele YouTube-app kun je ze bekijken bovenaan je abonnementsfeed, op het tabblad Stories van de creator, op de homepage of op sommige weergavepagina's. Elke story blijft zeven dagen online.

Opmerking: De Stories-functie bevindt zich in de bètafase en is beschikbaar voor alle geschikte kanalen met meer dan tienduizend abonnees. Nadat je de grens van tienduizend abonnees hebt bereikt, kan het nog tot vier weken duren voordat je de Stories-functie ziet.

YouTube-stories bekijken

1. Als een creator een story heeft gedeeld die je nog niet hebt bekeken, zie je een gekleurde ring rond de profielfoto van die creator. Tik op de profielfoto om de story te bekijken.
  2. Tik op de linker- of rechterkant van de speler om naar de vorige of volgende video in de story te gaan.
  3. Houd je vinger op het scherm om de story te pauzeren.

Als je je wilt abonneren op een kanaal terwijl je de story van een creator bekijkt, tik je in de video op de knop Abonneren. Je kunt de story ook sluiten door op te tikken.

Opmerking: Je kunt je kijkgeschiedenis voor stories bekijken en verwijderen op myactivity.google.com.

Een story melden

Als je vindt dat de story die je bekijkt ongepast is, kun je deze als volgt melden:

1. Tik rechtsonder in de story op Menu .
  2. Selecteer Melden

Reageren op een story

Je kunt openbaar op een story reageren en reacties van anderen bekijken. Tik op het invoervak voor reacties om een reactie te schrijven.