YouTube-tarinat sisällöntuottajille

Et voi enää lisätä musiikkia YouTube-tarinoihin audiokirjastosta. Tämä ominaisuus poistetaan käytöstä vähäisen käytön takia, jotta voimme keskittyä Tarinoiden kehittämiseen muilta osin.
Tarinat ovat lyhyitä, vain mobiilissa näkyviä videoita, joita voit lisätä yleisösi iloksi missä ikinä oletkin. Tarinat katoavat 7 päivän jälkeen. Creator Academysta löydät vinkkejä hyvien tarinoiden tekemiseen.

Et voi luoda tarinoita, jos kanavasi on merkitty lapsille tehdyksi. Lue lisää yleisön valitsemisesta.

Huom. Tarinat-toiminto on tällä hetkellä betakokeilussa ja saatavana kaikille ehdot täyttäville kanaville, joilla on yli 10 000 tilaajaa. Tarinat saattavat olla käytettävissä vasta 8 viikon kuluttua siitä, kun 10 000 tilaajan raja on ylittynyt.

Tarinan luominen

1. Kirjaudu YouTubeen mobiililaitteella.
  2. Napauta kameraa ja valitse Tarina .
    • Jos kuvaketta  ei näy, laitteesi ei tue tarinoita.
  3. Ota valokuva napauttamalla  tai kuvaa videota pitämällä painiketta painettuna.
  4. Lisää tehosteita, kuten suodattimia , tarroja  ja tekstiä . Voit myös trimmata tarinaa  tai tallentaa sen kameran rullalle .
  5. Napauta Julkaise.

Voit myös valita videon tai kuvan mobiililaitteeltasi.

Tarrojen lisääminen tarinaan

Kun editoit tarinaasi, voit lisätä siihen tarroja, videolinkin ja paljon muuta.

1. Valitse oikeasta yläreunasta Tarrat .
  2. Valitse tarra, jonka haluat lisätä tarinaasi.
    • Videotarra: Napauta videotarraa ja sitten valitse video. Voit jakaa jonkin omista YouTube-videoistasi seitsemän päivän välein. Muiden kanavien videoiden jakamista ei ole rajoitettu.
    • Mainintatarra: Valitse mainintatarra ja sitten etsi sisällöntuottaja, jonka haluat mainita ja sitten valitse sisällöntuottajan kanava listalta.
    • Sijaintitarra: Valitse sijaintitarra ja sitten etsi sijainti ja valitse se listalta.

Kommenttiin vastaaminen tarinassa

Voit nostaa esiin katsojien kommentteja ja vastata niihin seuraavassa tarinassasi käyttämällä kommenttitarroja.

1. Siirry tarinaasi valitsemalla kanavasi kuvake Tilaukset-syötteestä tai etusivun Tarinat-riviltä.
  2. Valitse Kommentit .
  3. Napauta Vastaa tarinassa sen kommentin alta, jonka haluat nostaa esiin seuraavassa tarinassasi.
  4. Tallenna video tai ota kuva sovelluksella.
  5. Napauta Julkaise.

Kun olet tallentanut vastauksesi, voit muokata kommenttitarran kokoa ja sijaintia tarinassa nipistämällä ja vetämällä kuvaa kahdella sormella.

Videon poistaminen tarinasta

1. Napauta tarinaa.
  2. Napauta soitinta, kunnes olet sen videon tai valokuvan kohdalla, jonka haluat poistaa.
  3. Avaa valikko .
  4. Valitse Poista.

Usein kysyttyä

Missä tarinat näkyvät?

Tarinoita voi katsoa vain mobiililaitteilla, ja ne näkyvät kanavasi Tarinat-sivulla. Ne voivat näkyä myös tilaajiesi Tilaukset-syötteessä. Lisäksi kaikki katsojat voivat nähdä tarinasi Koti-sivulla ja joillakin katselusivuilla.
Näet omat tarinasi napauttamalla profiilikuvaasi mobiililaitteen etusivun Tarinat-riviltä tai Tilaukset-syötteestä.
Mistä näen tarinani katselukerrat, kommentit ja tykkäykset?

Näet tarinasi kunkin postauksen katselukerrat, kommentit ja tykkäykset soittimen alalaidasta.

Huom. Katsojat eivät näe tarinasi katselukertoja, kommentteja tai tykkäyksiä.

Voinko moderoida tarinani kommentteja?

Voit moderoida kommentteja joko suoraan tarinassa tai YouTube Studiossa. Kommenttien moderointiasetukset koskevat sekä ladattuja videoita että tarinoita. Lue lisää kommenttien moderoinnista täältä.

Kuinka kauan tarinoiden kommentit säilyvät?

Kommentit katoavat yhtä aikaa tarinan kanssa 7 päivän kuluttua. Voit kuitenkin nähdä tarinasi kommentit 30 päivän ajan YouTube Studiossa.

Voinko laittaa ilmoitukset tarinoideni katseluista pois päältä?

Sisällöntuottajille lähetetään oletuksena ilmoituksia tarinoiden katseluista ja tarinoiden kautta tulleista tilauksista. Tällä hetkellä ei ole mahdollista laittaa ilmoituksia pois päältä pelkästään tarinoiden osalta. Tarinailmoitukset ovat osa video- tai kanavatapahtumien ilmoituksia.

Voit laittaa ilmoitukset video- ja kanavatapahtumista pois päältä seuraavasti:

1. Kirjaudu YouTubeen mobiililaitteella.
  2. Valitse profiilikuva  ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Ilmoitukset.
  4. Ota "Video- tai kanavatapahtumat" pois päältä.

Missä voin ylläpitää tarinoitani?

Mene YouTube Studioon ja avaa Videot-sivu. Valitse Videot-sivun yläosasta Tarinat. Valitse seuraavista:
  • Katso tarinoiden tekijänoikeusvaatimukset ja varoitukset
  •  Lataa tarina
  •  Poista tarina