YouTube-tarinat sisällöntuottajille

Et voi enää lisätä musiikkia YouTube-tarinoihin audiokirjastosta. Tämä ominaisuus poistetaan käytöstä vähäisen käytön takia, jotta voimme keskittyä Tarinoiden kehittämiseen muilta osin.

Tarinat ovat lyhyitä, vain mobiilissa näkyviä videoita, joita voit lisätä yleisösi iloksi missä ikinä oletkin. Tarinat katoavat seitsemän päivän jälkeen. Creator Academysta löydät vinkkejä hyvien tarinoiden tekemiseen.

Et voi luoda tarinoita, jos kanavasi on merkitty lapsille tehdyksi. Katso lisätietoja yleisöasetuksesta.
Huom. Tämä ominaisuus ei välttämättä ole saatavilla YouTuben valvotussa käyttökokemuksessa. Lue lisää täältä.
Huom. Tarinat-toiminto on tällä hetkellä betakokeilussa ja saatavana kaikille ehdot täyttäville kanaville, joilla on yli 10 000 tilaajaa.Kun kanavalla on yli 10 000 tilaajaa, voi kestää seitsemän päivää, ennen kuin Tarinat näkyvät.

Tarinan luominen

1. Kirjaudu YouTubeen mobiililaitteella.
  2. Napauta luontikuvaketta ja valitse sitten Lisää tarinaasi .
    • Jos et näe tarinavaihtoehtoa , laitteesi ei tue tarinoita.
  3. Ota valokuva napauttamalla tai kuvaa videota pitämällä painiketta painettuna.
  4. Lisää tehosteita, kuten suodattimia , tarroja ja tekstiä . Voit myös leikata tarinaa tai tallentaa sen .
  5. Napauta Julkaise.

Voit myös valita videon tai kuvan mobiililaitteeltasi.

Tarrojen lisääminen tarinaan

Kun editoit tarinaasi, voit lisätä siihen tarroja, videolinkin ja paljon muuta.

1. Valitse oikeasta yläreunasta Tarrat .
  2. Valitse tarra, jonka haluat lisätä tarinaasi.
    • Videotarra: Napauta videotarraa ja sitten valitse video. Voit jakaa jonkin omista YouTube-videoistasi seitsemän päivän välein. Muiden kanavien videoiden jakamista ei ole rajoitettu.
    • Mainintatarra: Napauta mainintatarraa ja sitten etsi sisällöntuottaja, jonka haluat mainita ja sitten valitse sisällöntuottajan kanava listalta.
    • Sijaintitarra: Napauta sijaintitarraa ja sitten etsi sijainti ja valitse se listalta.

Kommenttiin vastaaminen tarinassa

Voit nostaa esiin katsojien kommentteja ja vastata niihin seuraavassa tarinassasi käyttämällä kommenttitarroja.

1. Mene tarinaasi valitsemalla profiilikuvasi kanavasivun Tilaukset-syötteestä.
  2. Valitse Kommentit .
  3. Napauta Vastaa tarinassa sen kommentin alta, jonka haluat nostaa esiin seuraavassa tarinassasi.
  4. Tallenna video tai ota kuva sovelluksella.
  5. Napauta Julkaise.

Kun olet tallentanut vastauksesi, voit muuttaa kommenttitarran kokoa ja sijaintia tarinassa nipistämällä ja vetämällä kuvaa kahdella sormella.

Videon poistaminen tarinasta

1. Napauta tarinaa.
  2. Napauta soitinta, kunnes olet sen videon tai valokuvan kohdalla, jonka haluat poistaa.
  3. Avaa valikko .
  4. Valitse Poista.

Usein kysyttyä

Missä tarinat näkyvät?

Tarinoita voi katsoa vain mobiililaitteilla, ja ne näkyvät kanavasi Tarinat-sivulla. Ne voivat näkyä myös tilaajiesi Tilaukset-syötteessä. Lisäksi kaikki katsojat voivat nähdä tarinasi Koti-sivulta ja joiltakin katselusivuilta.
Näet omat tarinasi napauttamalla profiilikuvaasi sovelluksen etusivun Tarinat-riviltä tai Tilaukset-syötteestä.
Mistä näen tarinani katselukerrat, kommentit ja tykkäykset?

Näet tarinasi kunkin postauksen katselukerrat, kommentit ja tykkäykset soittimen alalaidasta.

Saatat nähdä YouTube-sovelluksessa myös katselukerrat ja tilaajamäärät 14 viime päivän ajalta. Nämä tiedot näkyvät etusivulla Tarinat-rivin yläpuolella. Näet tiedot myös YouTuben tilastojen Etusivu-välilehdeltä.

Huom. Katsojat eivät näe tarinasi katselukertoja, kommentteja tai tykkäyksiä.

Voinko moderoida tarinani kommentteja?

Voit moderoida kommentteja joko suoraan tarinassa tai YouTube Studiossa. Kommenttien moderointiasetukset koskevat sekä ladattuja videoita että tarinoita. Lue lisää kommenttien moderoinnista täältä.

Kuinka kauan tarinoiden kommentit säilyvät?

Kommentit katoavat yhtä aikaa tarinan kanssa seitsemän päivän kuluttua. Voit kuitenkin nähdä tarinasi kommentit 30 päivän ajan YouTube Studiossa.

Voinko laittaa ilmoitukset tarinoideni katseluista pois päältä?

Sisällöntuottajille lähetetään oletuksena ilmoituksia tarinoiden katseluista ja tarinoiden kautta tulleista tilauksista. Tällä hetkellä ilmoituksia ei voi laittaa pois päältä pelkästään tarinoiden osalta. Tarinailmoitukset ovat osa video- tai kanavatapahtumien ilmoituksia.

Voit ottaa ilmoitukset video- ja kanavatapahtumista pois päältä seuraavasti:

1. Kirjaudu YouTubeen mobiililaitteella.
  2. Valitse profiilikuva  ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Ilmoitukset.
  4. Ota "Aktiivisuus kanavallani" pois päältä.

Missä voin ylläpitää tarinoitani?

Mene YouTube Studioon ja avaa Sisältö-sivu. Valitse Sisältö-sivun yläosasta Tarinat. Valitse seuraavista:
  • Katso tarinoiden tekijänoikeusvaatimukset ja varoitukset
  •  Lataa tarina
  •  Poista tarina