Video's uploaden om inkomsten te genereren via advertenties

Als je een video uploadt waarmee je inkomsten wilt genereren via advertenties, moet je rekening houden met een aantal factoren.

Geschiktheid voor advertenties checken tijdens het uploadproces

Als je een video uploadt, kun je op de pagina Controles checken of deze geschikt is voor advertenties en of er auteursrechtclaims zijn voordat je de video publiceert. Met deze controles ontdek je of er misschien beperkingen worden ingesteld voor het genereren van inkomsten, zodat je je video kunt aanpassen voordat je video's publiceert.

Controles op auteursrecht en geschiktheid voor advertenties tijdens het uploadproces

De voordelen van zelfcertificering

Met zelfcertificering hebben creators in het YouTube-partnerprogramma meer controle over beslissingen over het genereren van inkomsten. Je kunt ook de verwachte status voor het genereren van inkomsten en de potentiële opbrengst in realtime bekijken.

Voor creators van wie eerdere beoordelingen heel nauwkeurig waren: We gebruiken jouw input voor de aanvankelijke beslissing over het genereren van inkomsten. Direct na het uploaden kun je je video publiceren en er inkomsten mee genereren. Als onze systemen vaststellen dat je beoordeling niet klopt, is er een kleine kans dat de beslissing wordt aangepast. De meeste afwijkingen worden binnen een uur gevonden.

Voor creators die net beginnen met zelfcertificering of van wie eerdere beoordelingen niet nauwkeurig waren: We vertrouwen meer op onze geautomatiseerde systemen voor beslissingen over het genereren van inkomsten. Als de beoordeling nog bezig is, wordt het icoon Controleren getoond. Je kunt pas inkomsten genereren via advertenties nadat de systeemcontroles zijn afgerond.

Je kunt je eerdere classificaties checken bij Inzicht krijgen in je classificatiestatus.

Uitleg over onze iconen voor inkomsten genereren

Wat de verschillende iconen betekenen:

Groen: Inkomsten genereren staat aan en je kunt de video publiceren.

Geel: Je content wordt weergegeven met weinig of geen advertenties van alle adverteerders. Je kunt de video publiceren of deze bewerken en opnieuw uploaden. Je kunt ook een handmatige beoordeling van je content aanvragen.

Rood: Je hebt het genereren van inkomsten aangezet, maar omdat er een auteursrechtclaim voor de video is ingediend, kun je er geen inkomsten mee genereren. In sommige gevallen kun je een geschil openen.

Grijs: Je hebt het genereren van inkomsten voor deze video uitgezet.

Controleren: Het systeem is nog bezig met de controles. Je kunt je video al wel publiceren, maar we raden je aan om te wachten tot de controles zijn afgerond. Het is beter om te wachten tot de beoordeling klaar is en dit icoon is vervangen door een groen, geel of rood icoon. Zo loop je geen opbrengst mis. Houd er rekening mee dat de meeste creators dit icoon niet zien, omdat onze systemen meestal snel zijn of omdat we vertrouwen op hun zelfcertificering.

Meer informatie over de betekenis van elk icoon vind je in ons overzicht van de iconen voor inkomsten genereren.