Om YouTube Priority Flagger-programmet

YouTube Priority Flagger-programmet innehåller kraftfulla verktyg för myndigheter och icke-statliga organisationer (NGO). Dessa byråer och icke-statliga organisationer är särskilt bra på att informera YouTube om innehåll som bryter mot våra riktlinjer för communityn.

I YouTube Priority Flagger-programmet ingår följande:

• Ett webbformulär som myndigheter och icke-statliga organisationer kan använda för att kontakta YouTube direkt.
  • Insikt i beslut om rapporterat innehåll.
  • Prioriterade granskningar av flaggat innehåll för bättre möjligheter till åtgärder.
  • Pågående diskussioner och feedback om innehållsområden på YouTube.
  • Tillfälliga onlineutbildningar.

Kvalificering till programmet

Myndigheter och icke-statliga organisationer kan delta i YouTube Priority Flagger-programmet. Särskilt lämpliga kandidater

• har påvisad expertis inom minst en policyvertikal
  • flaggar innehåll ofta med hög noggrannhet
  • är öppna för diskussioner och feedback om YouTubes innehållsområden.

Vissa organisationer, till exempel organisationer från länder/regioner där det historiskt sett har förekommit kränkningar av mänskliga rättigheter eller yttrandefrihet, kan komma att granskas ytterligare.

Så här går du med i YouTube Priority Flagger-programmet

Om du representerar en myndighet eller en icke-statlig organisation kontaktar du din lokala kontaktperson på YouTube eller Google.

Tips! Innan deltagare från myndigheter eller icke-statliga organisationer kan bli prioriterade flaggare måste de genomgå en YouTube-utbildning om riktlinjerna för communityn och våra efterlevnadsprocesser.

Krav för att delta i programmet

Syftet med Priority Flagger-programmet är att upprätthålla våra riktlinjer för communityn. Deltagare måste

• regelbundet rapportera innehåll som bryter mot våra riktlinjer. YouTube förbehåller sig rätten att ta bort deltagare som inte deltar aktivt i programmet.
  • vara öppna för diskussioner och feedback om olika innehållsområden på YouTube.
  • logga in på YouTube för att flagga innehåll som en del av Priority Flagger-programmet.
  • uppge en e-postadress till minst en person i organisationen som är kontaktperson för Priority Flagger-programmet. Då och då skickar vi meddelanden med information om Priority Flagger-programmet till den här adressen.

Alla som deltar i Priority Flagger-programmet lyder under ett sekretessavtal (NDA).

YouTube förbehåller sig rätten att vägra deltagande i programmet, ändra programkraven eller avbryta programmet efter eget gottfinnande.

Granskningsprocess för flaggat innehåll

YouTubes innehållsmoderatorer granskar videor som flaggats av prioriterade flaggare enligt YouTubes riktlinjer för communityn. Innehåll som rapporterats av prioriterade flaggare tas inte bort automatiskt och är inte föremål för någon särskild policyåtgärd. Samma standarder gäller för flaggningar från andra användare. Men på grund av den höga noggrannheten prioriterar våra team flaggningar från prioriterade flaggare för granskning.

Priority Flagger-programmets enda syfte är rapportering av potentiella överträdelser av riktlinjerna för communityn. Det är inte ett flöde för att rapportera innehåll som misstänks bryta mot lokal lagstiftning. Förfrågningar som grundar sig på brott mot lokala lagar kan skickas in enligt anvisningarna här.