Om YouTube-programmet for prioriterte varslere

Gjennom YouTube-programmet for prioriterte varslere får offentlige organer og ikke-statlige organisasjoner (NGO-er) som er spesielt rutinerte på å varsle YouTube om innhold som bryter retningslinjene for brukere, et sett med spesialutviklede verktøy.

YouTube-programmet for prioriterte varslere innebærer tilgang til

• et nettskjema som offentlige organer og NGO-er kan bruke til å kontakte YouTube direkte
  • innsyn i beslutninger om rapportert innhold
  • høyere prioriterte rapporter for raskere gjennomgang og iverksetting av tiltak
  • løpende samtaler og tilbakemeldinger om ulike YouTube-innholdsområder
  • nettbasert opplæring fra tid til annen

Kvalifikasjonskriterier for programmet

Offentlige organer og NGO-er kan bli med i YouTube-programmet for prioriterte varslere. Ideelle kandidater oppfyller følgende kriterier:

• Kandidaten har godkjent kompetanse innenfor minst én vertikal i retningslinjene.
  • Kandidaten rapporterer innhold hyppig og med få feilskjær.
  • Kandidaten er åpen for løpende samtaler og tilbakemeldinger om ulike innholdsområder på YouTube.

Enkelte organisasjoner, blant annet organisasjoner fra land/regioner der det har forekommet brudd på menneskerettighetene eller undertrykkelse av ytringsfriheten, kan bli gjenstand for nærmere gjennomgang.

Slik kan du bli med i YouTube-programmet for prioriterte varslere

Hvis du representerer en NGO eller et offentlig organ, kan du snakke med den lokale kontaktpersonen din hos YouTube eller Google.

Tips: Deltakere fra offentlige organer og NGO-er må fullføre en YouTube-opplæring for å lære mer om retningslinjene for brukere og hvordan de håndheves, før de kan bli prioriterte varslere.

Programkrav

Formålet med programmet for prioriterte varslere er å gjøre det enklere å håndheve retningslinjene for brukere. Følgende kreves av deltakerne:

• Deltakerne forplikter seg til regelmessig rapportering av innhold som kan utgjøre brudd på retningslinjene. YouTube forbeholder seg retten til å fjerne deltakere som ikke engasjerer seg tilstrekkelig i programmet.
  • Deltakerne må være åpne for løpende samtaler og tilbakemeldinger om ulike YouTube-innholdsområder.
  • Deltakerne må være logget på YouTube for å rapportere innhold i forbindelse med programmet for prioriterte varslere.
  • Deltakerne må oppgi sin egen e-postadresse eller e-postadressen til minst én person i organisasjonen som skal være fast kontaktperson for programmet for prioriterte varslere. Fra tid til annen sender vi e-post om programmet til denne e-postadressen.

Alle deltakerne i programmet for prioriterte varslere er underlagt en konfidensialitetsavtale.

YouTube forbeholder seg retten til å nekte personer å delta i programmet, endre programkravene eller suspendere programmet etter eget skjønn.

Gjennomgangsprosessen for rapportert innhold

Innholdsmoderatorene på YouTube gjennomgår videoer som er rapportert av prioriterte varslere, i henhold til YouTube-retningslinjene for brukere. Innhold som rapporteres av prioriterte varslere, blir ikke automatisk fjernet og er heller ikke underlagt andre retningslinjer – de samme standardene gjelder som for videoer rapportert av andre brukere. Rapporter fra prioriterte varslere prioriteres imidlertid av teamene våre fordi de som oftest er velbegrunnet.

Programmet for prioriterte varslere er opprettet utelukkende for rapportering av mulige brudd på retningslinjene for brukere. Det skal ikke brukes til å rapportere innhold som kanskje bryter lokal lov og rett. Du kan registrere forespørsler som omhandler brudd på lokal lov og rett, ved å følge denne veiledningen.