Over het YouTube-programma voor Melders met Prioriteit

Het YouTube-programma voor Melders met Prioriteit biedt krachtige tools voor overheidsinstanties en niet-gouvernementele organisaties (ngo's). Deze instanties en ngo's melden content bij YouTube die in strijd is met onze Communityrichtlijnen.

Het YouTube-programma voor Melders met Prioriteit omvat:

• Een webformulier waarmee overheidsinstanties en ngo's rechtstreeks contact kunnen opnemen met YouTube.
  • Inzicht in beslissingen over gemelde content.
  • Voorrangsbehandeling voor gemarkeerde content, waarop eerder actie wordt ondernomen.
  • Doorlopende discussie en feedback over contentgebieden van YouTube.
  • Af en toe online trainingen.

Deelnamevereisten voor het programma

Overheidsinstanties en ngo's komen in aanmerking voor deelname aan het YouTube-programma voor Melders met Prioriteit. Ideale kandidaten:

• Beschikken over expertise in ten minste één beleidscategorie.
  • Markeren vaak en met een hoge mate van nauwkeurigheid content.
  • Staan open voor doorlopende discussie en feedback met YouTube over contentgebieden.

Bepaalde organisaties (bijvoorbeeld organisaties uit landen/regio's die in het verleden mensenrechten hebben geschonden of de vrijheid van meningsuiting hebben onderdrukt) moeten mogelijk verder worden beoordeeld.

Hoe je kunt deelnemen aan het YouTube-programma voor Melders met Prioriteit

Vertegenwoordig je een ngo of overheidsinstantie? Neem dan contact op met je lokale contactpersoon bij YouTube of Google.

Tip: Aanvragers bij overheidsinstanties en ngo's die Priority Flaggers willen worden, moeten eerst een YouTube-training volgen om meer over onze Communityrichtlijnen en handhavingsprocessen te leren.

Programmavereisten

Het programma voor Melders met Prioriteit is bedoeld om onze Communityrichtlijnen te handhaven. Wat we verwachten dat onze deelnemers doen:

• Regelmatig content melden die mogelijk in strijd is met onze richtlijnen. YouTube behoudt zich het recht voor deelnemers te verwijderen die zich onvoldoende inzetten voor het programma.
  • Openstaan voor doorlopende discussie en feedback over verschillende contentgebieden van YouTube.
  • Inloggen bij YouTube om content te markeren als onderdeel van het programma voor Melders met Prioriteit.
  • Hun e-mailadres opgeven of het e-mailadres opgeven van ten minste 1 persoon in hun organisatie die de contactpersoon is voor het programma voor Melders met Prioriteit. Naar dit e-mailadres sturen we periodiek berichten over het programma voor Melders met Prioriteit.

Alle deelnemers aan het programma voor Melders met Prioriteit moeten zich houden aan een geheimhoudingsverklaring (NDA).

YouTube behoudt zich het recht voor om deelname aan het programma te weigeren, programmavereisten te wijzigen of het programma naar eigen goeddunken op te schorten.

Proces voor de beoordeling van markeringen

Video's die door Priority Flaggers zijn gemeld, worden volgens de Communityrichtlijnen van YouTube beoordeeld door contentmoderators. Content die door Priority Flaggers is gemarkeerd, wordt niet automatisch verwijderd en valt niet onder een ander beleid. Voor markeringen van overige gebruikers gelden dezelfde standaarden. Vanwege de hoge mate van nauwkeurigheid behandelen onze teams de meldingen van Priority Flaggers met voorrang.

Het programma voor Melders met Prioriteit is uitsluitend bedoeld voor de melding van mogelijke schendingen van de Communityrichtlijnen. Het is niet bedoeld voor de melding van content die mogelijk de lokale wetgeving schendt. Verzoeken op basis van lokale wetgeving kunnen volgens deze instructies worden ingediend.