YouTube Priority Flagger ‑ohjelma

YouTube Priority Flagger ‐ohjelma tarjoaa tehokkaita työkaluja viranomaisille ja kansalaisjärjestöille, jotka lähettävät YouTubelle luotettavia ilmoituksia yhteisösääntöjen vastaisesta sisällöstä.

YouTube Priority Flagger ‐ohjelman sisältö:

• verkkolomake, jolla viranomaiset ja kansalaisjärjestöt voivat ottaa yhteyttä suoraan YouTubeen
  • mahdollisuus nähdä ilmoitettua sisältöä koskevat päätökset
  • nopea puuttuminen rikkomuksiin ilmoitusten priorisoidun käsittelyn ansiosta
  • jatkuva keskustelu ja palautteenanto YouTuben sisältöalueista
  • satunnaiset verkkokoulutukset.

Ohjelman kelpoisuusehdot

YouTube Priority Flagger ‑ohjelmaan otetaan mukaan viranomaisia ja kansalaisjärjestöjä, joiden sopivuus arvioidaan näiden kriteereiden perusteella:

• asiantuntemusta vähintään yhdestä käytäntöä koskevasta osa-alueesta
  • säännölliset ja aiheelliset ilmoitukset
  • valmius osallistua jatkuvaan keskusteluun ja palautteenantoon YouTuben kanssa eri sisältöalueista.

Joidenkin organisaatioiden kelpoisuus voidaan arvioida tarkemmin. Näin toimitaan esimerkiksi silloin, kun organisaation alueella on aiemmin loukattu ihmisoikeuksia tai rajoitettu sananvapautta.

YouTube Priority Flagger ‐ohjelmaan liittyminen

Jos edustat kansalaisjärjestöä tai viranomaista, ota yhteyttä paikalliseen YouTube- tai Google-yhteyshenkilöön.

Vinkki: Ennen ohjelmaan pääsemistä viranomaisia ja kansalaisjärjestöjä edustavien hakijoiden on osallistuttava yhteisösääntöjä ja valvontaprosesseja käsittelevään YouTuben koulutukseen.

Ohjelmaan osallistumisen edellytykset

Priority Flagger ‐ohjelman tarkoitus on tehostaa yhteisösääntöjen valvomista. Ohjelman säännöt:

• Osallistujien pitää sitoutua ilmoittamaan säännöllisesti sisällöstä, joka voi olla YouTuben sääntöjen vastaista. YouTube pidättää oikeuden poistaa ohjelmasta osallistujan, joka ei merkittävällä tavalla edistä ohjelman tarkoitusta.
  • Osallistujien pitää olla valmiita käymään jatkuvaa keskustelua ja antamaan palautetta YouTuben eri sisältöalueista.
  • Osallistujien on kirjauduttava YouTubeen ja tehtävä ilmoituksia sisällöstä Priority Flagger ‑ohjelman tarkoituksen mukaisesti.
  • Osallistujien on ilmoitettava oma sähköpostiosoitteensa tai vähintään yhden organisaatioon kuuluvan henkilön sähköpostiosoite. Ilmoitettuja osoitetietoja käytetään ensisijaisina yhteystietoina Priority Flagger ‑ohjelmassa. YouTube lähettää kyseiseen sähköpostiin säännöllisesti Priority Flagger ‑ohjelmaan liittyviä viestejä.

Kaikki Priority Flagger ‑ohjelman osallistujat sitoutuvat noudattamaan salassapitosopimusta.

YouTube pidättää oikeuden sulkea käyttäjiä pois ohjelmasta, muuttaa ohjelman vaatimuksia tai keskeyttää ohjelma oman harkintansa mukaan.

Ilmoitusten käsittely

YouTuben moderaattorit tarkastavat Priority Flagger ‑tahojen tekemiä videoilmoituksia ja arvioivat ne YouTuben yhteisösääntöjen perusteella. Ilmoitettua sisältöä ei poisteta automaattisesti eikä sen käsittelyssä sovelleta erityiskäytäntöjä. Periaatteet ovat samoja kuin muidenkin käyttäjien tekemissä ilmoituksissa. Koska Priority Flagger ‑tahojen tekemät ilmoitukset ovat kuitenkin usein aiheellisia, niiden käsittelyä priorisoidaan.

Priority Flagger ‑ohjelma on tarkoitettu vain yhteisösääntöjen rikkomuksista ilmoittamiseen. Sitä ei ole tarkoitettu paikallisten lakien vastaisesta sisällöstä ilmoittamiseen. Paikalliseen lainsäädäntöön liittyvät pyynnöt voi tehdä seuraamalla näitä ohjeita.