Använda bild-i-bild på en mobil enhet

Funktionen för bild-i-bild (BIB) förminskar en video till en liten spelare så att du kan fortsätta titta medan du använder andra appar på din mobila enhet. Du kan även flytta den lilla spelaren på enhetens startskärm och placera den över andra appar.

Så här använder du bild-i-bild på en mobil enhet

Använda bild-i-bild

Om du vill använda bild-i-bild stänger du YouTube-appen medan en video spelas upp. Om du har aktiverat BIB-inställningen förminskas videon till ett BIB-fönster. BIB-fönstret kan dras till olika delar av skärmen, vilket gör att uppspelningen kan fortsätta ovanpå andra appar. Du kan pausa eller stoppa uppspelningen av en video innan du stänger YouTube för att förhindra att BIB aktiveras.

Du kan använda bild-i-bild (BIB) för att titta på innehåll på YouTube med ett YouTube Premium-medlemskap. Om du inte har YouTube Premium och befinner dig i USA kan du fortfarande använda BIB, men du kan inte titta på vissa typer av innehåll, som musikvideor.

Obs! Om du befinner dig utanför USA måste du ha ett YouTube Premium-medlemskap om du vill använda BIB för att titta på allt innehåll på YouTube.

Inaktivera bild-i-bild

1. Öppna Android-inställningarna Och sedan Appar och aviseringar Och sedan Avancerat Och sedan Särskild appåtkomst Och sedan Bild-i-bild.
  2. Tryck på YouTube.
  3. Du inaktiverar genom att trycka på Tillåt bild-i-bild.

Aktivera bild-i-bild

1. Öppna Android-inställningarna Och sedan Appar och aviseringar Och sedan Avancerat Och sedan Särskild appåtkomst Och sedan Bild-i-bild.
  2. Tryck på YouTube.
  3. Aktivera genom att trycka på Tillåt bild-i-bild.
  4. Öppna inställningarna för YouTube-appen  Och sedan Allmänt.
  5. Aktivera och inaktivera bild-i-bild på .

Stänga bild-i-bild-fönstret

Du kan stänga bild-i-bild-fönstret på två sätt:

• Tryck på BIB-spelaren för att visa kontrollerna och tryck sedan på X längst upp till höger i BIB-spelaren.

eller

• Dra BIB-spelaren längst ned på skärmen för att stänga av den.
Obs! När du stänger ett bild-i-bild-fönster öppnas ett meddelande om att du kan återuppta läget för uppspelningen i bakgrunden.