Scherm-in-scherm gebruiken op bepaalde apparaten

Met scherm-in-scherm (SIS) kun je YouTube-video's bekijken terwijl je andere apps op je mobiele apparaat gebruikt.

YouTube bekijken terwijl je andere apps gebruikt

Watch YouTube while using other apps on Android | Pro Tips from TeamYouTube

Hoe scherm-in-scherm werkt

Bij scherm-in-scherm (SIS) wordt de video in een kleinere speler weergegeven. Deze kun je over het startscherm bewegen en over andere apps plaatsen. Als deze functie is ingeschakeld, kun je YouTube-video's blijven bekijken terwijl je andere apps gebruikt op je mobiele apparaat.
Tik op de Android-startknop als je de SIS-weergave wilt starten terwijl een video in de YouTube-app wordt afgespeeld. De video wordt verkleind in een SIS-venster dat je naar verschillende delen van het scherm kunt slepen, zodat je de video over andere apps kunt afspelen.
Als je een video weer in de YouTube-app wilt afspelen, dubbeltik je op het SIS-venster. Als je dit helemaal wilt sluiten, sleep je het naar de onderkant van het scherm.

Wie scherm-in-scherm kan gebruiken

Scherm-in-scherm is momenteel alleen beschikbaar voor de volgende gebruikers:
  • YouTube Premium-leden wereldwijd met een mobiel Android-apparaat.
  • Android-gebruikers in de Verenigde Staten met Android Oreo of hoger (SIS-weergave met advertenties).

Scherm-in-scherm gebruiken

Scherm-in-scherm uitschakelen

Scherm-in-scherm (SIS) is standaard ingeschakeld voor alle apparaten met Android 8.0 Oreo of hoger.
Je schakelt SIS als volgt uit:
  1. Ga naar je Android-instellingen > Apps en meldingen > Geavanceerd > Speciale toegang > Scherm-in-scherm.
  2. Tik op YouTube.
  3. Schakel 'Scherm-in-scherm toestaan' uit.

Scherm-in-scherm inschakelen

Scherm-in-scherm (SIS) is standaard ingeschakeld voor alle apparaten met Android 8.0 (Oreo) of hoger.
Je schakelt SIS als volgt in:
  1. Ga naar je Android-instellingen > Apps en meldingen > Geavanceerd > Speciale toegang > Scherm-in-scherm.
  2. Tik op YouTube
  3. Schakel 'Scherm-in-scherm toestaan' in.

Scherm-in-scherm sluiten

Er zijn twee manieren om scherm-in-scherm (SIS) te sluiten:

1. Tik op de SIS-speler om bedieningselementen weer te geven.
  2. Tik op de X in de hoek van de SIS-videospeler om de SIS-speler te sluiten.

of

Sleep de SIS-speler naar de onderkant van het scherm.

Opmerking: Als je YouTube Premium-abonnee bent, verschijnt er een melding waarmee je de video weer op de achtergrond kunt afspelen.

YouTube Premium-leden: afspelen op de achtergrond als standaard instellen

Met afspelen op de achtergrond kunnen YouTube Premium-leden video's bekijken terwijl ze andere apps gebruiken of wanneer het scherm is uitgeschakeld. Je kunt de YouTube-app zo instellen dat video's standaard op de achtergrond worden afgespeeld in plaats van in de scherm-in-schermmodus.
Dit kan op twee manieren:

Schakel scherm-in-scherm (SIS) voor YouTube uit via je Android-instellingen.

of

Schakel van SIS over naar afspelen op de achtergrond door eerst op het SIS-venster en vervolgens op het hoofdtelefoonpictogram Headphones te tikken.

Muziekcontent

Je hebt een YouTube Premium-abonnement nodig om muziekcontent in een SIS-venster af te kunnen spelen.