Door de bètaversie van YouTube Studio navigeren

De bètaversie van YouTube Studio is de nieuwe thuisbasis voor creators. Je kunt hier op één plek je aanwezigheid beheren, je kanaal laten groeien, met je publiek communiceren en geld verdienen. Ontdek hoe creators veelvoorkomende taken uitvoeren in de bètaversie van YouTube Studio.

Creator Studio gaat binnenkort verdwijnen, maar je kunt tijdelijk teruggaan naar deze versie door in het linkermenu Klassieke versie van Creator Studio te selecteren.

De bètaversie van YouTube Studio openen

Ga rechtstreeks naar studio.youtube.com of volg deze stappen om de bètaversie van YouTube Studio te openen:

1. Log in bij je kanaal.
  2. Selecteer rechtsboven je profielfoto .
  3. Selecteer YouTube Studio (bèta).

YouTube Studio gebruiken

In het bovenste gedeelte van het scherm in de bètaversie van YouTube Studio kun je het volgende doen:

•  Naar je video's zoeken en rechtstreeks naar de detailpagina van een video gaan
  • Een nieuwe video uploaden of live gaan
  •  Hulp krijgen
  •  Je kanaal bezoeken, terugkeren naar YouTube, van account wisselen of uitloggen

Je kanaal beheren

Gebruik het linkermenu om je video's en kanaal te beheren.

• Dashboard: Krijg een breed overzicht van recente activiteiten op je kanaal en wat er nieuw is op YouTube.
  • Video's: Bekijk een overzicht van je video's en livestreams.
  • Kanaalcijfers: Controleer de prestaties van je kanaal en video's aan de hand van statistieken en rapporten.
  • Reacties: Bekijk en beantwoord reacties op je video's.
  • Inkomsten genereren: Update instellingen voor merchandise en lidmaatschappen. Deze optie is alleen beschikbaar als je hiervoor in aanmerking komt.
  • Overige functies: Bekijk andere functies op kanaalniveau die op dit moment worden vernieuwd in de bètaversie van YouTube Studio.

Je video's beheren

In de bètaversie van YouTube Studio zie je verschillende tabbladen in het linkermenu, afhankelijk van of je je hele kanaal bekijkt of een specifieke video. Als je een bepaalde video wilt bewerken, ga dan naar de pagina Video's en klik op de titel of thumbnail van de video. Je kunt de video ook via de zoekbalk zoeken.

• Details: Breng wijzigingen aan in de titel, beschrijving en instellingen van je video.
  • Kanaalcijfers: Bekijk statistieken die alleen op videoniveau beschikbaar zijn, zoals de kijkersloyaliteit.
  • Editor: Kort je video's in en voeg eindschermen toe.
  • Reacties: Bekijk en beantwoord reacties op die video.
  • Transcripties: Voeg vertaalde titels en beschrijvingen toe aan je video's.
  • Overige functies: Bekijk andere functies op videoniveau die op dit moment worden vernieuwd in de bètaversie van YouTube Studio.

Navigatietips

Tussen het video- en kanaalniveau schakelen

Sommige tools, zoals het videobewerkingsprogramma, verschijnen alleen als je een specifieke video hebt geselecteerd. Schakel tussen het kanaal- en videoniveau om meer opties te zien.

Als je opties op videoniveau wilt zien, klik je op de thumbnail of titel van een video. Als je wilt terugkeren naar het kanaalniveau, selecteer je de pijl-terug in de linkerbovenhoek van de bètaversie van YouTube Studio.

Snel je kanaal of video openen

Als je je kanaalpagina wilt openen, klik je linksboven in de bètaversie van YouTube Studio op het pictogram van je kanaal.
Als je een afzonderlijke video aan het bewerken bent, zie je hier een thumbnail van de video. Klik op de thumbnail van deze video om de weergavepagina van je video te openen.

Zoeken naar je video's

Gebruik de zoekbalk boven in de bètaversie van YouTube Studio als je snel naar video's wilt zoeken. Je vindt video's ook op de pagina Video's.

De muisaanwijzer op items plaatsen voor meer opties

Wanneer je in de bètaversie van YouTube Studio de muisaanwijzer op bepaalde informatie plaatst, worden soms pictogrammen voor afspelen , analytische gegevens en het menu weergegeven.

• Via afspeelpictogrammen kun je je video snel bekijken op YouTube.
  • Via pictogrammen voor analytische gegevens kun je snel naar de analytische gegevens van een bepaalde video gaan.
  • Via menupictogrammen kun je uit een aantal acties kiezen.

De nieuwste updates bekijken

Selecteer Wat is er nieuw in het linkermenu om meer te weten te komen over recente updates van de bètaversie van YouTube Studio. Kijk op het dashboard voor updates van het YouTube Creators-kanaal en de Creator Academy.

Hulp krijgen

Selecteer bovenaan het scherm.

Feedback verzenden

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Feedback geven in het menu aan de linkerkant.
  3. Voer je feedback in en selecteer Verzenden.