Liikkuminen YouTube Studiossa

YouTube Studio on sisällöntuottajien uusi koti. Siellä voit ylläpitää ja kasvattaa kanavaasi, olla yhteydessä yleisöösi ja ansaita rahaa yhdessä paikassa. Katso lisätietoja YouTube Studion yleisimpien ominaisuuksien käytöstä.

YouTube Studion avaaminen

Pääset YouTube Studioon menemällä suoraan osoitteeseen studio.youtube.com tai seuraamalla näitä ohjeita:

1. Kirjaudu sisään kanavallesi.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi .
  3. Valitse YouTube Studio.​

Toiminnot ja liikkuminen

YouTube Studion yläosassa on seuraavat toiminnot:

•  Hae omia videoitasi ja siirry suoraan videon tietosivulle
  •  Lataa uusi video tai aloita livestriimi
  •  Selaa ohjeita
  •  Siirry kanavallesi, palaa YouTubeen, vaihda tiliä tai kirjaudu ulos

Kanavatoiminnot

Voit käyttää videoiden ja kanavan työkaluja vasemmasta valikosta.

• Hallintapaneeli: Saat selkeän yleiskatsauksen kanavasi tapahtumista ja YouTuben uusista toiminnoista.
  • Videot: Näet yhteenvedon videoistasi ja livestriimeistäsi.
  • Soittolistat: Luo ja ylläpidä soittolistojasi.
  • Tilastot: Seuraa kanavasi ja videoidesi menestystä mittareiden ja raporttien avulla.
  • Kommentit: Lue videoiden kommentteja ja vastaa niihin.
  • Tekstitykset: Lisää tekstityksiä videoihin itse tai anna yhteisösi tehdä niitä.
  • Kaupallistaminen (jos käytössä): Muuta oheistuotteiden ja jäsenyyksien asetuksia.
  • Äänikirjasto: Hae videoihisi maksutonta musiikkia ja äänitehosteita.

Videotoiminnot

YouTube Studion vasemmassa valikossa olevat välilehdet vaihtelevat sen mukaan, onko näkymässä koko kanavasi vai yksittäinen video. Jos haluat tehdä jotain yksittäiselle videolle, mene Videot-sivulle ja klikkaa videon pikkukuvaa. Voit myös käyttää hakukenttää.

• Tiedot: Muokkaa videon nimeä, kuvausta ja asetuksia.
  • Tilastot: Katso videotason mittareita, kuten yleisön pysyvyys.
  • Editointi: Leikkaa videoita ja lisää päätösruutuja.
  • Kommentit: Lue videon kommentit ja vastaa niihin.
  • Tekstitykset: Lisää videoihin käännetyt nimet ja kuvaukset.

Käyttövinkkejä

Video- ja kanavatason välillä vaihtaminen

Jotkin työkalut, kuten videonmuokkausohjelma, tulevat näkyviin vain, kun valittuna on yksittäinen video. Näet enemmän vaihtoehtoja, kun siirryt videotasolta kanavatasolle tai toisinpäin.

Näet videotason vaihtoehdot klikkaamalla videon nimeä tai pikkukuvaa. Voit palata kanavatasolle valitsemalla Takaisin-nuolen YouTube Studion vasemmasta yläkulmasta.

Kanavan tai videon avaaminen nopeasti

Avaa kanavasivu klikkaamalla kanavakuvaketta YouTube Studion vasemmasta yläkulmasta.
Jos olet videotasolla, näet samassa kohdassa videon pikkukuvan. Klikkaa pikkukuvaa avataksesi videon katselusivun nopeasti.

Omien videoiden hakeminen

Voit hakea videoita nopeasti käyttämällä YouTube Studion ylälaidassa olevaa hakukenttää. Videoita voi hakea myös Videot-välilehdeltä.

Enemmän vaihtoehtoja viemällä hiiri kohteen päälle

Toiston , tilastojen , kommenttien ja valikon  kuvakkeet voivat tulla näkyviin, kun viet hiiren tiettyjen tietojen päälle YouTube Studiossa.

•  Toistokuvakkeella voit katsoa videosi nopeasti YouTubessa.
  • Tilastokuvakkeella pääset suoraan tietyn videon tilastoihin.
  •  Kommenttikuvakkeella pääset videon kommentteihin.
  •  Valikkokuvakkeella näet valittavissa olevia toimintoja.

Pysy ajan tasalla

YouTube Studion hallintapaneelista näet, mitä uutta on tarjolla:

Ohjeet

Valitse näytön yläosasta ohjekuvake .

Lähetä palautetta

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Lähetä palautetta.
  3. Kirjoita palautteesi ja valitse Lähetä.