Speciale voordelen bij het kanaallidmaatschap

Kanalen die lidmaatschap hebben ingeschakeld, kunnen speciale exclusieve ledenvoordelen aanbieden. Deze speciale voordelen zijn alleen beschikbaar voor je actieve, betalende leden. Ze omvatten bijvoorbeeld aangepaste emoji's, badges en toegang tot extraatjes die je aanbiedt.

Alle speciale voordelen die je aanbiedt, moeten voldoen aan ons beleid voor kanaallidmaatschap.

Niveaus voor kanaallidmaatschappen

Je kunt meerdere lidmaatschapsniveaus met verschillende prijzen aanbieden. Houd er rekening mee dat de speciale voordelen van verschillende lidmaatschapsniveaus op elkaar moeten voortbouwen. Dit betekent dat de duurste niveaus toegang hebben tot de speciale voordelen van goedkopere niveaus.

Bekijk de volledige prijsinformatie voor niveaus in beschikbare landen.

Een niveau toevoegen

Je kunt tot vijf niveaus met verschillende prijzen toevoegen. Elk niveau moet tussen één en vijf speciale voordelen hebben.

Lidmaatschapsniveaus toevoegen

1. Ga naar studio.youtube.com met je kanaal met lidmaatschappen.
  2. Selecteer Inkomsten genereren in het linkermenu.
  3. Klik op het hoofddashboard op Lidmaatschappen.
  4. Klik op Bewerken in het vak met de tekst 'Stap 1: Niveaus en speciale voordelen toevoegen'.
  5. Volg de instructies op het scherm. Klik op Publiceren als je klaar bent.

Je niveaus en speciale voordelen worden beoordeeld voor ze live gaan. Dit proces duurt ongeveer een dag.

Hoe niveaus werken met badges en emoji's

Niveaus hebben geen invloed op loyaliteitsbadges en aangepaste emoji's. Alle leden krijgen dezelfde badges op basis van hun loyaliteit en leden van alle niveaus hebben dezelfde toegang tot alle emoji's.

Een niveau verwijderen

Als je een niveau verwijdert, verwijder je alle leden op dit niveau. Alle leden op een verwijderd niveau verliezen onmiddellijk toegang tot speciale voordelen en hun laatste maand wordt terugbetaald.

Een niveau verwijderen

1. Ga naar studio.youtube.com met je kanaal met lidmaatschappen.
  2. Selecteer Inkomsten genereren in het linkermenu.
  3. Klik op het hoofddashboard op Lidmaatschappen.
  4. Klik op Bewerken in het vak met de tekst 'Stap 1: Niveaus en speciale voordelen toevoegen'.
  5. Klik op het niveau dat je wilt verwijderen en dan en klik op het verwijderpictogram  .
  6. Volg de rest van de instructies op het scherm. Klik op Publiceren als je klaar bent.

Speciale voordelen van kanaallidmaatschap

Je moet ten minste één en maximaal vijf speciale voordelen voor je leden ontwikkelen. Je voordelen moeten voldoen aan ons beleid en onze voorwaarden en je moet alle speciale voordelen die je aanbiedt ook daadwerkelijk leveren. YouTube is niet verantwoordelijk voor je speciale voordelen. Je moet zorgvuldig overwegen of je in staat bent om de aangeboden voordelen tot tevredenheid van je leden te leveren.

Exclusieve communityposts voor leden
Je kunt het tabblad Community gebruiken om content alleen met je leden te delen. Als je kanaal niveaus heeft, kun je ook communityposts met leden met bepaalde niveaus delen.
Volg deze stappen om exclusieve communityposts voor leden te maken:
  1. Klik op je profielfoto en selecteer Je kanaal.
  2. Klik op het tabblad Community.
  3. Kies in het dropdownmenu of de post openbaar of alleen voor leden is. Openbaar is de standaardinstelling.
  4. Typ je post in het tekstveld.
  5. Klik op Posten.
Exclusieve video voor leden (bèta)
Volg deze stappen op een desktop om een video te uploaden en zo in te stellen dat alleen je actieve leden deze kunnen bekijken.
  1. Upload een video en markeer deze als Verborgen of Privé
  2. Ga naar studio.youtube.com.
  3. Selecteer Video's in het linkermenu.
  4. Zoek de video die je alleen met je leden wilt delen, en dan klik op het dropdownmenu in de kolom 'Zichtbaarheid' en dan, selecteer Alleen voor leden (bèta) en dan klik op Opslaan.
  5. Selecteer een van de twee opties in de pop-up:
    • Delen met leden: Als je deze optie selecteert, word je naar het tabblad Community geleid. Hier kun je de video exclusief met je betalende leden delen. Je kunt tijdens deze stap het bericht aan je leden aanpassen.
    • Niet nu: Als je deze optie selecteert, worden er geen meldingen naar je leden verzonden. Je leden kunnen de video dus niet vinden. Als je je video zichtbaar wilt maken voor je leden, moet je zelf de URL van de video op het tabblad 'Community' posten.
Opmerking: Video's met de status 'Alleen voor leden' kun je openbaar maken door stap 4 te herhalen en Openbaar te selecteren.
Live chat speciaal voor leden
Je kunt exclusieve live chats voor je leden organiseren. Volg deze stappen op je computer om exclusieve live chats voor leden in te schakelen:
  1. Log in op je Google-account.
  2. Ga naar Creator Studio.
  3. Selecteer in het menu aan de linkerkant Livestreamen en dan Evenementen.
  4. Vink onder 'Chatten' het selectievakje aan naast 'Alleen leden kunnen berichten verzenden'.
  5. Klik op Nu live gaan.
Bekijk onze les in de Creator Academy voor praktische tips en trucs over speciale voordelen bij het kanaallidmaatschap.

Aangepaste kanaalbadges

Met exclusieve badges vallen leden op in live chats, tussen reacties en op het tabblad Community.

Overzicht van aangepaste kanaalbadges

Er zijn zes verschillende badges die allemaal laten zien hoelang een kijker al lid is van jouw kanaal. De duur op de badge geeft aan hoeveel maanden of jaren iemand een betaald lidmaatschap heeft. Als een actief lid bijvoorbeeld een jaar geleden lid van je kanaal is geworden, maar in totaal maar in negen van de afgelopen twaalf maanden heeft betaald, staat op de badge een lidmaatschapsduur van negen maanden.
De volgende duur wordt op de zes badges weergegeven:
  • Nieuw
  • 1 maand
  • 2 maanden
  • 6 maanden
  • 1 jaar
  • 2 jaar

Aangepaste kanaalbadges uploaden

Er zijn standaardbadges, maar het is een goed idee om zelf badges te uploaden en aan te passen op de pagina Lidmaatschappen en dan Loyaliteitsbadges.
Als je niet op elke beschikbare plek een andere badge uploadt, worden de lege plekken opgevuld met de hoogste aangepaste badge die je hebt geüpload of met de standaard YouTube-badge voor die duur (als je alleen aangepaste badges hebt geüpload voor een langere duur).

Specificaties voor aangepaste kanaalbadges

Bestandsindeling: jpeg of png.
Bestandsgrootte: kleiner dan 1 MB.
Afbeeldingsgrootte: minimaal 32 x 32 pixels.
Badges worden bij reacties en op het tabblad Community in 14 x 14 px weergegeven en bij live chats in 16 x 16 px.
Bekijk onze les in de Creator Academy voor praktische tips en trucs over aangepaste kanaalbadges.

Aangepaste emoji's

Aangepaste emoji's uploaden
Leden krijgen toegang tot een of meer exclusieve aangepaste emoji's die via YouTube kunnen worden verzonden tijdens je live chats. Standaard zijn er geen aangepaste emoji's. Ga naar de pagina Lidmaatschappen en selecteer Emoji toevoegen om aangepaste emoji's te uploaden.

Groepsnaam

Wanneer je je eerste emoji uploadt, maak je een voorvoegsel voor al je emoji's: de zogenaamde groepsnaam. Leden gebruiken deze naam om je emoji's automatisch aan te vullen.

Denk goed na over de naam, want je kunt deze later niet meer wijzigen, ook niet wanneer je al je emoji's verwijdert en opnieuw uploadt. Groepsnamen zijn niet uniek in YouTube en moeten uit 3-10 tekens bestaan.

Als praktische tip raden we je aan een groepsnaam te kiezen die heel herkenbaar bij jouw kanaal hoort.

Emojinamen

Elke emoji heeft een naam die leden kunnen gebruiken voor automatisch aanvullen in live chats. Als je de naam wilt wijzigen, verwijder je de emoji en upload je deze opnieuw. Namen voor emoji's moeten uit 3-10 tekens bestaan en uniek zijn binnen de emoji-groep (maar niet op YouTube).

Het aantal aangepaste emoji's dat je kunt uploaden

Naarmate je meer leden krijgt, komt er extra ruimte beschikbaar voor meer aangepaste emoji's. Je krijgt geen melding als er meer ruimte beschikbaar is gekomen.

Leden Emoji's
0 4
2 5
5 6
10 7
15 8
20 9
30 10
40 11
50 12
75 13
100 14
125 15
150 16
175 17
200 18
225 19
250 20
300 21
350 22
400 23
450 24
500 25
600 26
700 27
800 28
900 29
1000 30
1200 31
1400 32
1600 33
1800 34
2000 35
2200 36
2400 37
2600 38
2800 39
3000 40
3200 41
3400 42
3600 43
3800 44
4000 45
4200 46
4400 47
4600 48
4800 49
5000 Neem contact met ons op
Specificaties voor custom emoji's
Bestandsindeling: gif-, jpeg- en png-bestanden hebben de voorkeur. Opmerking: Gifs worden weergegeven als statische afbeeldingen, niet als animaties.
Bestandsgrootte: kleiner dan 1 MB.
Afbeeldingsgrootte: 48 x 48 px (bij voorkeur) tot 480 x 480 px.

Verschillen tussen apparaten

Emoji's worden op mobiele apparaten in een andere grootte weergegeven dan op een computerscherm. Je kunt als volgt controleren of je emoji's er op beide platforms goed uitzien:
Op mobiele apparaten: De grootte van een emoji is 24 x 24 punten. De afbeelding wordt geschaald op basis van de pixeldichtheid van het apparaat.
Op de meeste monitoren: De grootte van een emoji is 24 x 24 punten. Op Retina- en HiDPI-apparaten worden de afbeeldingen weergegeven met 48 x 48 punten of meer.

Wat kan ik ontwerpen?

Emoji's zijn een middel om je creativiteit te uiten. Meer informatie over het ontwerpen van emoji's.
Het beleid voor kanaallidmaatschap is van toepassing op alle ledenvoordelen die je via het lidmaatschap op YouTube aanbiedt, waaronder badges, emoji's, speciale voordelen, video's, live chats en andere content.
Als je extra beeldmateriaal hebt, kun je dit aanbieden als speciaal voordeel bij het lidmaatschap. Dat is een snelle manier om je leden te belonen. In de Creator Academy vind je nog meer handige tips.