Kanavajäsenyyden edut

Jäsenyyksiä tarjoavat kanavat voivat luoda etuja, jotka on tarkoitettu vain jäsenille. Tällaiset edut ovat vain aktiivisten, maksavien jäsenten saatavissa. Niihin kuuluvat muun muussa yksilöidyt emojit ja merkit sekä pääsy tarjoamiisi etuihin.
Kaikkien tarjoamiesi etujen on oltava kanavajäsenyyskäytäntöjemme mukaisia.

Kanavajäsenyyden tasot

Voit tarjota useita erihintaisia jäsenyystasoja. Jos jäsenyystasoja on useita, etuja kertyy lisää joka tasolla. Toisin sanoen kalleimpien tasojen jäsenet saavat käyttöönsä myös halvempien tasojen edut.

Tutustu eri maissa saatavilla olevien tasojen kattaviin hintatietoihin.

Tason lisääminen

Voit lisätä kanavallesi jopa viisi erihintaista jäsenyystasoa. Kullakin tasolla on oltava 1–5 etua.

Jäsenyystasojen lisääminen

1. Kirjaudu sisään jäsenyyksiä tarjoavalle kanavallesi osoitteessa studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  3. Valitse hallintapaneelista Jäsenyydet.
  4. Valitse Vaihe 1: Lisää tasoja ja etuja ‑ruudusta Muokkaa
  5. Seuraa näytön ohjeita. Kun olet valmis, valitse Julkaise

Tasot ja edut on vielä tarkistettava, ennen kuin ne julkaistaan. Siihen kuluu noin päivä.

Merkit ja emojit eri jäsenyystasoilla

Tasot eivät vaikuta uskollisuusmerkkeihin tai yksilöityihin emojeihin. Kaikki jäsenet saavat saman merkin uskollisuuden perusteella, ja kaikkien tasojen jäsenillä on käytössään kaikki emojit.

Tason poistaminen

Jos poistat tason, poistat samalla kaikki sen jäsenet. Poistetulla tasolla olleet jäsenet menettävät etunsa välittömästi, ja heille hyvitetään viimeisen kuukauden maksu.

Tason poistaminen

1. Kirjaudu sisään jäsenyyksiä tarjoavalle kanavallesi osoitteessa studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  3. Valitse hallintapaneelista Jäsenyydet.
  4. Valitse Vaihe 1: Lisää tasoja ja etuja ‑ruudusta Muokkaa
  5. Valitse poistettava taso ja sitten klikkaa poistokuvaketta  .
  6. Seuraa näytön ohjeita. Kun olet valmis, valitse Julkaise

Kanavajäsenyyden edut

Sinun on luotava ja julkaistava vähintään yksi ja enintään viisi etua jäseniäsi varten. Etujesi täytyy noudattaa käytäntöjämme ja ehtojamme, ja sinun täytyy toimittaa kaikki tarjoamasi sisällöntuottajan edut. YouTube ei vastaa tarjoamiesi etujen toteutumisesta. Mieti siis tarkkaan, pystytkö toteuttamaan kaikki tarjoamasi edut jäsenille lupaamallasi tavalla.

Jäsenille tarkoitetut yhteisöpostaukset
Voit jakaa vain jäsenillesi tarkoitettua sisältöä Yhteisö-välilehdellä. Jos kanavallasi on eri jäsenyystasoja, voit myös jakaa yhteisöpostauksia vain tietyillä tasoilla oleville jäsenille.
Näin luot jäsenille tarkoitettuja yhteisöpostauksia:
  1. Klikkaa profiilikuvaasi  ja valitse Kanavasi.
  2. Klikkaa Yhteisö-välilehteä.
  3. Valitse avattavasta valikosta, haluatko postauksen olevan julkinen vai näkyvän vain jäsenille. Oletusasetus on Julkinen.
  4. Lisää postauksesi tekstikenttään.
  5. Klikkaa Julkaise.
Jäsenvideo
Voit ladata videon, joka on vain aktiivisten jäsenten katseltavissa. Toiminto on käytettävissä vain tietokoneella, ja sen ominaisuudet vaihtelevat sen mukaan, onko video uusi vai jo aiemmin ladattu.

Uuden latauksen asettaminen vain jäsenten katseltavaksi

1. Lataa video.
  2. Valitse Vain jäsenille (beta)
    • Jos sinulla on useita tasoja, valitse tasot, joilla haluat videon olevan katseltavissa.
  3. Valitse jakamisasetus:
    • Postaa jäsenille. Videosi jaetaan Yhteisö-välilehdelläsi näkyville jäsenille. Tässä kohtaa voit muokata Yhteisö-välilehdellä olevaa viestiäsi. Kun tämä vaihe on valmis, jäsenesi saavat ilmoituksen.
    • Ei nyt: Kun valitset tämän, jäsenille ei lähetetä ilmoitusta, eivätkä he siis löydä videota.
  4. Viimeistele latausprosessi.

Aiemmin ladatun videon asettaminen vain jäsenille katseltavaksi

1. Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Videot.
  3. Etsi vain jäsenille jaettava video ja sitten klikkaa Näkyvyys-saraketta ja sitten valitse Vain jäsenet (beta) ja sitten klikkaa Tallenna.
    • Jos tasoja on useita, valitse millä niistä haluat videon olevan katseltavissa.
  4. Valitse jakamisasetus:
    • Postaa jäsenille. Videosi jaetaan Yhteisö-välilehdelläsi näkyville jäsenille. Tässä kohtaa voit muokata Yhteisö-välilehdellä olevaa viestiäsi. Kun tämä vaihe on valmis, jäsenesi saavat ilmoituksen.
    • Ei nyt: Kun valitset tämän, jäsenille ei lähetetä ilmoitusta, eivätkä he siis löydä videota.

Vain jäsenille tarkoitetun videon mainostaminen

Voit kertoa videostasi julkaisemalla URL-osoitteen jossain seuraavista:

• kortit
  • julkinen yhteisö
  • soittolistat.

Jäsenet voivat katsoa heille tarkoitetun videon heti. Jos muut kuin jäsenet löytävät videon, heille näytetään ilmoitus, että video on vain jäsenten saatavilla, ja ohjeet jäseneksi liittymiseen.

Jäsenille tarkoitetut livestriimit (beta)

Voit jakaa vain jäsenillesi tarkoitettuja livestriimejä näin:

1. Kirjaudu Google-tilillesi.
  2. Siirry YouTube Studioon.
  3. Klikkaa kameraa .
  4. Valitse Aloita live-lähetys.
  5. Jos haluat, että kaikki jäsenet voivat nähdä livestriimin, valitse näkyvyysasetuksista Kaikki maksavat jäsenet.
    • Toinen vaihtoehto on valita taso, jolla jäsenen pitää vähintään olla nähdäkseen striimin.
  6. Voit luoda ohjeiden avulla jäsenille tarkoitetun yhteisöpostauksen, jossa on linkki livestriimiin. Jäsenet eivät saa ilmoitusta livestriimistä YouTubessa, ellet luo yhteisöpostausta. Jäsenet voivat kuitenkin katsella livestriimiä, jos he saavat linkin käyttöönsä.

Jäsenesi saavat ilmoituksen, kun julkaiset Yhteisö-välilehdellä vain jäsenille tarkoitetun postauksen, jossa on linkki livestriimiin.

Huom. Betakokeilun aikana kanavasi valvojat eivät voi katsoa jäsenille tarkoitettuja livestriimejä tai valvoa niissä olevaa live-chattia, elleivät he ole jäseniä.
Jäsenille tarkoitettu live-chat
Chatin voi vaihtaa vain jäsenten käyttöön julkisten livestriimien aikana. Livestriimi on tämän jälkeenkin näkyvissä kaikille, mutta vain jäsenet voivat osallistua keskusteluun. Ota jäsenille tarkoitettu live-chat käyttöön työpöytäversiossa seuraavasti:
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta LUO  ja sitten Aloita live-lähetys.
  3. Valitse vasemmalta Striimaa.
  4. Luo striimi:
    1. Voit kopioida aiemman striimin asetukset valitsemalla striimin ja klikkaamalla Kopioi asetukset.
    2. Voit luoda uuden striimin lisäämällä striimin nimen ja klikkaamalla Luo striimi.
  5. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset .
  6. Valitse Live-chat-kohdasta Laita jäsen-chat päälle.
  7. Valitse Tallenna.

Yksilöidyt kanavamerkit

Jäsenet erottuvat live-chatissa, kommenteissa ja Yhteisö-välilehdellä erityisillä jäsenmerkeillä.

Yksilöidyt kanavamerkit
Saatavana on kuusi erilaista merkkiä. Kukin merkki osoittaa, miten kauan katsoja on ollut kyseisen kanavan jäsen. Merkkien ajat osoittavat, miten kauan jäsenet ovat maksaneet jäsenyydestä yhteensä. Jos esimerkiksi aktiivinen jäsen on liittynyt kanavallesi vuosi sitten, mutta hän on maksanut jäsenyydestä vain yhdeksänä kuukautena kahdestatoista, merkki osoittaa, että hän on ollut jäsenenä yhdeksän kuukautta.
Nämä ovat kuuden eri merkin kestot:
  • Uusi
  • 1 kuukausi
  • 2 kuukautta
  • 6 kuukautta
  • 1 vuosi
  • 2 vuotta

Yksilöityjen kanavamerkkien lataaminen

Saatavilla on oletusmerkkejä, mutta sinun kannattaa ladata ja tehdä merkeistä omanlaisiasi valitsemalla jäsenyyssivu ja sitten Uskollisuusmerkit.
Jos et lataa eri merkkiä kuhunkin vapaana olevaan kohtaan, tyhjät kohdat täytetään arvokkaimmalla lataamallasi yksilöidyllä merkillä tai keston mukaisella YouTube-oletusmerkillä (jos olet ladannut yksilöityjä merkkejä vain pitkiä kestoja varten).

Yksilöityjen kanavamerkkien tekniset tiedot

Tiedostomuoto: JPEG tai PNG.
Tiedostokoko: alle 1 Mt.
Kuvan mitat: vähintään 32 x 32 kuvapistettä.
Merkkien koko on 14 x 14 kuvapistettä kommenteissa ja Yhteisö-välilehdellä ja 16 x 16 kuvapistettä live-chatissa.
Creator Academyn oppitunnilta saat vinkkejä ja niksejä sekä lisätietoja yksilöityjen kanavamerkkien parhaista käytännöistä.

Yksilöidyt emojit

Yksilöityjen emojien lataaminen
Jäsenet saavat yhden tai useamman eksklusiivisen yksilöidyn emojin, joita voi lähettää YouTuben live-chateissa. Yksilöityjä emojeita ei ole oletuksena käytössä. Voit ladata yksilöityjä emojeita jäsenyyssivulta valitsemalla Lisää emoji.

Yhteisnimi

Kun lataat ensimmäisen emojisi, kaikkien emojiesi nimiä varten luodaan yhteinen etuliite eli yhteisnimi. Jäsenet voivat käyttää tätä nimeä apuna emojien kirjoittamisessa.

Valittua nimeä ei voi muuttaa edes poistamalla ja lataamalla emojit uudelleen. Valitse siis nimi huolella. Yhteisnimen tulee olla 3–10 merkkiä pitkä. Nimet eivät ole YouTubessa yksilöllisiä.

Suosittelemme valitsemaan brändiisi helposti yhdistettävän yhteisnimen.

Emojin nimi

Kullakin emojilla on nimi, jota jäsenet voivat käyttää emojin kirjoittamiseen live-chatissa. Jos haluat muuttaa emojin nimeä, poista emoji ja lataa se uudelleen. Emojin nimen tulee olla 3–10 merkkiä pitkä ja yksilöllinen omassa emoji-perheessään (ei koko YouTubessa).

Yksilöityjen emojien latausmäärä

Kun saat lisää jäseniä, voit ladata lisää yksilöityjä emojeita. Et saa tästä erikseen ilmoitusta.

Jäseniä Emojeita
0 4
2 5
5 6
10 7
15 8
20 9
30 10
40 11
50 12
75 13
100 14
125 15
150 16
175 17
200 18
225 19
250 20
300 21
350 22
400 23
450 24
500 25
600 26
700 27
800 28
900 29
1 000 30
1 200 31
1 400 32
1 600 33
1 800 34
2 000 35
2 200 36
2 400 37
2 600 38
2 800 39
3 000 40
3 200 41
3 400 42
3 600 43
3 800 44
4 000 45
4 200 46
4 400 47
4 600 48
4 800 49
5 000 Ota meihin yhteyttä
Yksilöityjen emojien tekniset tiedot
Tiedostomuoto: mieluiten GIF, JPEG tai PNG. Huom. GIF-tiedostot näkyvät staattisina kuvina, eivät animaatioina.
Tiedostokoko: alle 1 Mt.
Kuvan mitat: 48 x 48 kuvapistettä (mieluiten) – 480 x 480 kuvapistettä.

Laitteiden erot

Emojit näkyvät erikokoisina mobiililaitteilla ja tietokoneen näytöillä. Näin saat emojit näyttämään hyviltä molemmilla alustoilla:
Mobiililaitteet: Emojien koko on 24 x 24 kuvapistettä. Kuvaa skaalataan laitteen kuvapistetiheyden mukaan.
Useimmilla näytöillä emojien koko on 24 x 24 kuvapistettä. Retina- ja HiDPI-laitteilla kuvien koko on 48 x 48 kuvapistettä tai suurempi.

Millaisia emojeita voin tehdä?

Emojien avulla voit ilmaista luovuuttasi. Katso lisätietoja emojien suunnittelusta.
Muista että jäsenyyden käytännöt koskevat kaikkia YouTubessa tarjoamiasi jäsenetuja – kuten merkkejä, emojeita, etuja, videoita, live-chatteja ja muita sisältöjä.
Voit tarjota jäsenetuna myös lisämateriaalia, mikä on nopea tapa palkita jäseniäsi. Katso lisää vinkkejä Creator Academysta