Kanavajäsenyyden edut

Jäsenyystoimintoa käyttävät kanavat voivat luoda jäsenetuja ja tarjota niitä aktiivisesti maksaville jäsenilleen. Näitä ovat muun muussa yksilöidyt emojit ja merkit sekä mahdollisuus käyttää tarjoamiasi etuja.

Kaikkien tarjoamiesi etujen on oltava kanavajäsenyyskäytäntöjemme mukaisia.

Kanavajäsenyyden tasot

Voit tarjota useita kanavajäsenyyden tasoja, joilla on eri hinnat. Muista, että jos sinulla on useita tasoja, niiden edut rakentuvat päällekkäin. Toisin sanoen kalleimpien tasojen jäsenet saavat käyttöönsä myös halvempien tasojen edut.

Tutustu eri maissa saatavilla olevien tasojen kattaviin hintatietoihin.

Tason lisääminen

Voit lisätä kanavallesi jopa viisi tasoa omilla hinnoillaan. Kullakin tasolla on oltava 1–5 etua.

Lisää jäsenyystasoja

1. Kirjaudu sisään osoitteessa studio.youtube.com jäsenyyksiä tarjoavalla kanavallasi.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  3. Valitse hallintapaneelista Jäsenyydet.
  4. Valitse Vaihe 1: Lisää tasoja ja etuja ‑ruudussa Muokkaa
  5. Seuraa näytön ohjeita. Kun olet valmis, valitse Julkaise

Tasot ja edut on vielä tarkistettava, ennen kuin ne julkaistaan. Siihen kuluu noin päivä.

Tasojen toiminta merkkien ja emojien kanssa

Tasot eivät vaikuta uskollisuusmerkkeihin tai yksilöityihin emojeihin. Kaikki jäsenet saavat saman merkin uskollisuuden perusteella, ja kaikkien tasojen jäsenillä on käytössään kaikki emojit.

Tason poistaminen

Jos poistat tason, poistat samalla kaikki sen jäsenet. Poistetulla tasolla olleet jäsenet menettävät etunsa välittömästi, ja heille hyvitetään viimeisen kuukauden maksu.

Poista taso

1. Kirjaudu sisään osoitteessa studio.youtube.com jäsenyyksiä tarjoavalla kanavallasi.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupallistaminen.
  3. Valitse hallintapaneelista Jäsenyydet.
  4. Valitse Vaihe 1: Lisää tasoja ja etuja ‑ruudusta Muokkaa
  5. Valitse poistettava taso ja sitten Klikkaa poistokuvaketta .
  6. Seuraa näytön ohjeita. Kun olet valmis, valitse Julkaise

Kanavajäsenyyden edut

Sinun on luotava vähintään yksi ja enintään viisi etua jäseniäsi varten. Etujesi on oltava käytäntöjemme ja ehtojemme mukaisia, ja sinun täytyy toteuttaa kaikki tarjoamasi sisällöntuottajan edut. YouTube ei vastaa tarjoamiesi etujen toteutumisesta. Mieti siis tarkkaan, pystytkö toteuttamaan kaikki tarjoamasi edut jäsenille lupaamallasi tavalla.

Jäsenille tarkoitetut yhteisöpostaukset
Voit jakaa vain jäsenillesi tarkoitettua sisältöä Yhteisö-välilehdellä. Jos kanavallasi on tasoja, voit myös jakaa yhteisöpostauksia tietyillä tasoilla oleville jäsenille.
Näin luot jäsenille tarkoitettuja yhteisöpostauksia:
  1. Klikkaa profiilikuvaasi  ja valitse Kanavasi.
  2. Klikkaa Yhteisö-välilehteä.
  3. Valitse avattavasta valikosta, haluatko postauksen olevan julkinen vai näkyvän vain jäsenille. Oletusasetus on Julkinen.
  4. Lisää postauksesi tekstikenttään.
  5. Klikkaa Julkaise.
Jäsenvideot (beta)
Näin voit ladata työpöytäversiossa videon, joka on vain aktiivisten jäsenten katseltavissa:
  1. Lataa video ja määritä se piilotetuksi tai yksityiseksi
  2. Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Videot.
  4. Etsi vain jäsenille jaettava video ja sitten avaa Näkyvyys-sarakkeen avattava valikko ja sitten valitse Vain jäsenet (beta) ja sitten valitse Tallenna.
  5. Valitse ponnahdusikkunasta toinen kahdesta vaihtoehdosta:
    • Jaa jäsenille: Kun valitset tämän, sinut viedään Yhteisö-välilehdelle, jolla voit jakaa videon vain maksaville jäsenille. Voit muokata jäsenille näytettävää viestiä tämän vaiheen aikana.
    • Ei nyt: Kun valitset tämän, jäsenille ei lähetetä ilmoitusta, eivätkä he siis löydä videota. Jos haluat jäsenten näkevän videosi, sinun on postattava sen URL-osoite itse Yhteisö-välilehdelle.
Huom. Voit muuttaa vain jäsenille näkyvät videot julkisiksi toistamalla vaiheen 4 ja valitsemalla vaihtoehdon Julkinen.
Jäsenille tarkoitettu live-chat
Voit pitää live-chatteja, jotka on tarkoitettu vain jäsenillesi. Ota jäsenille tarkoitettu live-chat käyttöön työpöytäversiossa seuraavasti:
  1. Kirjaudu Google-tilillesi.
  2. Siirry Creator Studioon.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Striimaus ja sitten Tapahtumat.
  4. Valitse Chat-kohdasta Vain jäsenet voivat lähettää viestejä ‑valintaruutu.
  5. Valitse Aloita live-lähetys.
Creator Academyn oppitunnilta saat vinkkejä ja niksejä sekä lisätietoja kanavajäsenyysetujen parhaista käytännöistä.

Yksilöidyt kanavamerkit

Jäsenet erottuvat live-chatissa, kommenteissa ja Yhteisö-välilehdellä erityisillä jäsenmerkeillä.

Yksilöityjen kanavamerkkien yleiskatsaus

Saatavana on kuusi erilaista merkkiä. Kukin merkki osoittaa, miten kauan katsoja on ollut kyseisen kanavan jäsen. Merkkien ajat osoittavat, miten kauan jäsenet ovat maksaneet jäsenyydestä yhteensä. Jos esimerkiksi aktiivinen jäsen on liittynyt kanavallesi vuosi sitten, mutta hän on maksanut jäsenyydestä vain yhdeksänä kuukautena kahdestatoista, merkki osoittaa, että hän on ollut jäsenenä yhdeksän kuukautta.
Nämä ovat kuuden eri merkin kestot:
  • Uusi
  • 1 kuukausi
  • 2 kuukautta
  • 6 kuukautta
  • 1 vuosi
  • 2 vuotta

Yksilöityjen kanavamerkkien lataaminen

Saatavilla on oletusmerkkejä, mutta sinun kannattaa ladata ja tehdä merkeistä omanlaisiasi valitsemalla jäsenyyssivu ja sitten Uskollisuusmerkit.
Jos et lataa eri merkkiä kuhunkin vapaana olevaan kohtaan, tyhjät kohdat täytetään arvokkaimmalla lataamallasi yksilöidyllä merkillä tai keston mukaisella YouTube-oletusmerkillä (jos olet ladannut yksilöityjä merkkejä vain pitkiä kestoja varten).

Yksilöityjen kanavamerkkien tekniset tiedot

Tiedostomuoto: JPEG tai PNG.
Tiedostokoko: alle 1 Mt.
Kuvan mitat: vähintään 32 x 32 kuvapistettä.
Merkkien koko on 14 x 14 kuvapistettä kommenteissa ja Yhteisö-välilehdellä ja 16 x 16 kuvapistettä live-chatissa.
Creator Academyn oppitunnilta saat vinkkejä ja niksejä sekä lisätietoja yksilöityjen kanavamerkkien parhaista käytännöistä.

Yksilöidyt emojit

Yksilöityjen emojien lataaminen
Jäsenet saavat yhden tai useamman eksklusiivisen yksilöidyn emojin, joita voi lähettää YouTuben live-chateissa. Yksilöityjä emojeita ei ole oletuksena käytössä. Voit ladata yksilöityjä emojeita jäsenyyssivulla valitsemalla Lisää emoji.

Yhteisnimi

Kun lataat ensimmäisen emojisi, kaikkien emojiesi nimiä varten luodaan yhteinen etuliite eli yhteisnimi. Jäsenet voivat käyttää tätä nimeä apuna emojien kirjoittamisessa.

Valittua nimeä ei voi muuttaa edes poistamalla ja lataamalla emojit uudelleen. Valitse siis nimi huolella. Yhteisnimen tulee olla 3–10 merkkiä pitkä. Nimet eivät ole YouTubessa yksilöllisiä.

Suosittelemme valitsemaan brändiisi helposti yhdistettävän yhteisnimen.

Emojin nimi

Kullakin emojilla on nimi, jota jäsenet voivat käyttää emojin kirjoittamisessa live-chatissa. Jos haluat muuttaa emojin nimeä, poista emoji ja lataa se uudelleen. Emojin nimen tulee olla 3–10 merkkiä pitkä ja yksilöllinen omassa emoji-perheessään (ei koko YouTubessa).

Yksilöityjen emojien latausmäärä

Kun saat lisää jäseniä, voit ladata lisää yksilöityjä emojeita. Et saa tästä erikseen ilmoitusta.

Jäseniä Emojeita
0 4
2 5
5 6
10 7
15 8
20 9
30 10
40 11
50 12
75 13
100 14
125 15
150 16
175 17
200 18
225 19
250 20
300 21
350 22
400 23
450 24
500 25
600 26
700 27
800 28
900 29
1 000 30
1 200 31
1 400 32
1 600 33
1 800 34
2 000 35
2 200 36
2 400 37
2 600 38
2 800 39
3 000 40
3 200 41
3 400 42
3 600 43
3 800 44
4 000 45
4 200 46
4 400 47
4 600 48
4 800 49
5 000 Ota meihin yhteyttä
Yksilöityjen emojien tekniset tiedot
Tiedostomuoto: mieluiten GIF, JPEG tai PNG. Huom. GIF-tiedostot näkyvät staattisina kuvina, eivät animaatioina.
Tiedostokoko: alle 1 Mt.
Kuvan mitat: 48 x 48 kuvapistettä (mieluiten) – 480 x 480 kuvapistettä.

Laitteiden erot

Emojit näkyvät erikokoisina mobiililaitteilla ja tietokoneen näytöillä. Näin saat emojit näyttämään hyviltä molemmilla alustoilla:
Mobiililaitteet: Emojien koko on 24 x 24 kuvapistettä. Kuvaa skaalataan laitteen kuvapistetiheyden mukaan.
Useimmat näytöt: Emojien koko on 24 x 24 kuvapistettä. Retina- ja HiDPI-laitteilla kuvien koko on 48 x 48 kuvapistettä tai suurempi.

Millaisia emojeita voin tehdä?

Emojien avulla voit ilmaista luovuuttasi. Lue lisää emojien suunnittelusta.
Muista että jäsenyyden käytännöt koskevat kaikkia YouTubessa tarjoamiasi jäsenetuja – kuten merkkejä, emojeita, etuja, videoita, live-chatteja ja muita sisältöjä.
Voit tarjota jäsenetuna myös lisämateriaalia, mikä on nopea tapa palkita jäseniäsi. Katso lisää vinkkejä Creator Academyn oppitunneilta