Skicka felsökningsinformation till YouTube

Om du meddelar YouTube om att du har problem med att spela upp videor kan vi begära felsökningsinformation eller ”statistik för nördar”. Med hjälp av den informationen kan vi felsöka problemet. Felsökningsinformation och ”statistik för nördar” innehåller inga uppgifter som kan kopplas till en specifik individ, men den innehåller information om enheten och videon du tittade på. Informationen inkluderar bland annat följande:

• enhet (tillverkare, modell och operativsystemsversion)
  • video-id (länk till den aktuella videon)
  • CPN (en mestadels unik slumpmässig identifierare för den aktuella uppspelningen)
  • information om bandbredd

YouTube på TV

Statistik för nördar

1. Klicka på Mer när en video spelas upp.
  2. I menyn som visas aktiverar du Statistik för nördar
  3. Titta på videon och se att statistik för nördar visas i spelaren.
  4. Ta ett tydligt foto av statistiken så att du kan skicka in den.

Stäng av Statistik för nördar genom att inaktivera alternativet i menyn Mer .

Du kan också använda Statistik för nördar medan du castar. Aktivera Statistik för nördar på en mobil enhet (följ anvisningarna nedan) så visas den på skärmen när du castar.

Statistik för nördar

1. Öppna en videovisningssida.
  2. Högerklicka på spelaren och välj Statistik för nördar i menyn.
  3. Statistik för nördar visas över videon medan den spelas.
  4. Ta en skärmdump eller ett tydligt foto av statistiken så att du kan dela den.

Felsökningsinformation

1. Öppna en videovisningssida.
  2. Högerklicka på spelaren och välj Kopiera felsökningsinformation i menyn.
  3. Dela felsökningsinformationen genom att klistra in från datorn.