Skapa en livestream på en mobil enhet

Det här behöver du för att kunna livestreama på en mobil enhet:

Om du har över 50 och under 1 000 prenumeranter

Vi vill att YouTube ska vara en säker community för alla, så vi kan begränsa antalet tittare för din mobila livestream. Din arkiverade livestream är inställd som privat som standard. På grund av bearbetningen kan det ta några veckor innan ändringarna visas.

Varför är antalet tittare för min mobila livestream begränsad?

Vi vill hjälpa nya kreatörer och samtidigt skydda communityn, så vi har vidtagit åtgärder för att begränsa spridningen av potentiellt skadligt innehåll.

Vad händer när jag har fått 1 000 prenumeranter?

När du har 1 000 prenumeranter kan det ta flera veckor att ta bort tittarbegränsningen för dina mobila livestreamar. Om antalet prenumeranter minskar under den här tiden kan det ta längre tid.

Om antalet prenumeranter på kanalen minskar till under 1 000 gäller samma tittarbegränsning som när din kanal hade färre än 1 000 prenumeranter tidigare. Du förlorar inte åtkomst till mobil livestreaming såvida inte antalet prenumeranter på kanalen minskar till under 50.

Skapa och schemalägga en mobil livestream

1. Öppna YouTube-appen på telefonen eller surfplattan.
  2. Tryck på Skapa följt av Sänd live längst ned.
    • För din första mobila livestream: Det kan ta upp till 24 timmar att starta din första livestream. När funktionen är aktiverad kan du livestreama direkt.
  3. Följ stegen för att skapa en livestream.
    • För användare på YouTube som är mellan 13 och 17 år är integritetsinställningen för mobila livestreamar olistad som standard. Om du är 18 år eller mer är integritetsinställningen för mobila livestreamar offentlig som standard. Du kan ändra den här inställningen och göra din livestream offentlig, privat eller olistad.
    • Om du vill schemalägga en stream till senare trycker du på Fler alternativ.
    • Du hittar alternativ för livechatt, åldersgräns, intäktsgenerering och annat om du trycker på Fler alternativ följt av Visa mer. Tryck på Nästa.
    • Tryck på Skapa kanal följt av Dela skärm för att livestreama telefonens skärm.
  4. Tryck på Sänd live.
  5. Avsluta streamen genom att trycka på Avsluta. Ett arkiv med streamen skapas på din kanal. Du kan redigera integritetsinställningen eller radera arkivet när som helst.

Starta en schemalagd mobil livestream

1. Öppna YouTube-appen på telefonen eller surfplattan.
  2. Tryck på Skapa  följt av Sänd live.
  3. Tryck på Kalender följt av Välj din livestream.
    Obs! Du kan radera schemalagda livestreamar genom att trycka på raderingsknappen.
  4. Tryck på Sänd live.