Administrer kanalmedlemskap

Vi gjør noen endringer i hvordan vi samler inn og bruker data knyttet til innhold for barn på YouTube. Derfor kan noen av veiledningene i denne artikkelen være endret. Finn ut mer

Finn ut mer om hva du kan tilby medlemmene dine, og hvordan medlemskap oppleves av seerne.

Alle kanaler som tilbyr medlemskap, inkludert fordelene og bonusene som inngår, har selv ansvar for å overholde vilkårene og retningslinjene våre. Retningslinjene inkluderer YouTube-retningslinjene for brukere og alle relevante lover og forskrifter.

Kanalmedlemskap

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Du kan administrere og spore medlemskapsprogrammet ditt på forskjellige steder i Studio:

Medlemskap-fanen

Når du har slått på medlemskapsfunksjonen, finner du Medlemskap-fanen under Inntekt etterfulgt av Medlemskap i Studio.

Her kan du spore følgende:

1. Totalt antall medlemmer: Du kan spore alle nåværende medlemmer som har tilgang til medlemsfordeler. Dette inkluderer medlemmer som har sagt opp medlemskapet, men som har tilgang til medlemsfordelene i resten av faktureringsperioden.
  2. Aktive medlemmer: Dette er bare medlemmer med et aktivt abonnement. Aktive abonnementer beregnes ved å trekke antallet medlemmer som har sagt opp, fra det totale medlemstallet.
  3. Inntekt: Du kan spore inntektene for siste faktureringsperiode og sammenligne dem med den forrige.
  4. Medlemmer per nivå: Du kan spore antall medlemmer (totalt eller aktive) per nivå over tid.
  5. Registreringer og oppsigelser: Se hvor mange brukere som ble medlem eller sa opp medlemskapet i siste faktureringsperiode, og sammenlign perioden med den forrige.
  6. Tilbakemeldinger om oppsigelser: Noen brukere gir tilbakemelding om hvorfor de har sagt opp, basert på forhåndsdefinerte flervalgsspørsmål. Hvis du holder markøren over «Oppsigelser», kan du se hva brukerne svarte da de sa opp medlemskapet på kanalen din.
Merk: En faktureringsperiode kan være på 28, 30 eller 31 dager avhengig av kalendermåneden. For eksempel gir et medlemskap kjøpt i september 30 dagers tilgang før neste betaling.

Administrering av medlemmer

Du kan se en liste over alle nåværende medlemmer, inkludert

1. hvor lenge de har vært medlem totalt (inkludert alle tidligere medlemsperioder)
  2. forrige oppdatering av medlemskapet: antall dager siden brukeren ble medlem (enten for første gang eller på nytt) eller opp- eller nedgraderte medlemskapet sitt

Du kan eksportere en oversikt over denne informasjonen i CSV-format ved å klikke på Last ned øverst til høyre. Eksportering kan ta noen minutter. Du kan lukke dette vinduet mens du venter.

Innsamling av informasjon fra medlemmer:

Med denne tredjepartsintegreringen fra IFTTT kan du opprette et tilpasset, sikkert skjema som er forbeholdt kanalmedlemmene dine, for å samle inn informasjon som kan gjøre det enklere å levere medlemsfordeler. Du er ansvarlig for alle data som samles inn fra medlemmene dine. YouTube har ikke tilgang til disse dataene.

Merk: Tredjepartsintegreringen fra IFTTT er foreløpig bare tilgjengelig på engelsk.

Administrering av medlemsfordeler, -nivåer og -priser

Klikk på Medlemskapstilbud-kortet for å administrere og endre medlemsfordelene og -nivåene dine. Her finner du forslag og anbefalte fremgangsmåter for hva slags medlemsfordeler du kan tilby til hvert prispunkt.

Andre kort og verktøy på Medlemskap-fanen:

1. Ressurser: Dette er et dynamisk kort som viser anbefalte fremgangsmåter, linker til andre ressurser og eksperimenter spesielt for medlemskap som du kan melde deg av eller på.
  2. Videoene som har bidratt til flest nye medlemmer den siste tiden: Følg med på hvilke videoer som har bidratt å skaffe flest medlemmer.
  3. Nylige kommentarer fra medlemmer: Finn enkelt frem til de nyeste kommentarene fra medlemmene dine, slik at du kan prioritere å svare på dem.
  4. Introduksjonsvideo: Last opp en video som skal vises på skjermen med medlemskapstilbudet ditt. Seerne ser introduksjonsvideoen når de klikker på BLI MEDLEM for å registrere seg for medlemskap.

YouTube Analytics

Du kan også se mer informasjon om medlemmene dine i YouTube Analytics.

1. Målgruppe: Klikk på YTA etterfulgt av Analytics etterfulgt av Målgruppe, og klikk på «Totalt antall medlemmer»-kortet for å se totalt antall medlemmer og antall aktive medlemmer over tid. Klikk på «Se mer» hvis du vil se enda mer informasjon om medlemmene dine. Du kan justere tidsrekkene for å se resultatene for følgende beregninger i en egendefinert tidsperiode:
    • medlemmer – totalt og aktive
    • nye medlemmer
    • medlemmer som har sagt opp
    • medlemmer som har sagt opp, og som har mistet tilgangen til medlemsfordelene fordi faktureringsperioden er utløpt
  2. Inntekt: Klikk på Analytics etterfulgt av Inntekt, og klikk på «Transaksjonsinntekter»-kortet. Her kan du se hvor mange transaksjoner som ble gjennomført i løpet av en egendefinert periode. Transaksjoner er enten nye eller gjentakende registreringer.
Merk: Slik ser du en detaljert oversikt over inntektsdataene fra medlemskap:
  1. Gå til YouTube Studio.
  2. Velg Analytics.
  3. Velg Inntekt.
  4. Finn og velg kortet Slik tjener du penger.
  5. Velg Medlemskap for å se en detaljert oversikt over medlemskapsinntektene dine. Du kan angi en egendefinert tidsperiode eller filtrere etter videoformat.

Se medlemmene dine

Hvis du får et nytt medlem mens du er koblet fra nettet, får du ikke noe varsel om det. På Medlemskap-fanen i YouTube Studio kan du se alle de aktive medlemmene dine, hvor lenge hver av dem har vært medlem, og hvor mange abonnenter de har. Medlemmene kan avslutte medlemskapet når som helst.

Hvis du får et nytt kanalmedlem i løpet av en direktesending, dukker det opp en lysegrønn «Velkommen»-melding i direktechatten. Denne meldingen blir festet øverst i chatten i fem minutter.

Du kan også se det totale antallet medlemmer per dag på Målgruppe-fanen i YouTube Analytics. På kortet med viktige beregninger ser du et diagram over antallet medlemmer du har fått eller mistet over tid.

Promoter medlemskap

Du kan legge til /join i slutten av nettadressen til kanalen din for å linke direkte til vinduet med medlemskapstilbudet ditt.
Denne linken kan du legge til
  • i videobeskrivelsen
  • på overleggskort og sluttskjermer i videoene dine
Gavemedlemskap

Memberships Gifting

Med gavemedlemskap kan du eller medlemmene dine gi seere tilgang til medlemsfordeler på kanalen. Du eller medlemmene dine kan kjøpe gavemedlemskap under direktesendinger eller premierer.

Hvis du tilbyr et medlemskapsnivå på under NOK 49, kan du kanskje gi bort gavemedlemskap til seerne som promotering hver måned. Disse gavemedlemskapene er kostnadsfrie, og du tjener ikke penger på dem. Gavemedlemskap som promotering blir tilgjengelige den første dagen i hver måned og kan ikke overføres fra måned til måned. Du må distribuere disse gavemedlemskapene før du kan kjøpe gavemedlemskap til seerne. Du kan distribuere fem slike gavemedlemskap om gangen, på samme måte som du distribuerer gavemedlemskap du kjøper under direktesendinger eller premierer. For å se disse gavemedlemskapene må du gå til direktechatten for en direktesending eller premiere og velge  etterfulgt av Gi bort medlemskap  etterfulgt av Gi bort 5 nå.

Merk: Gavemedlemskap som promotering er foreløpig ikke tilgjengelig for merkevarekontoer. Følg med – funksjonen utvides i løpet av de neste månedene.

Når du eller et kanalmedlem kjøper gavemedlemskap, dukker det opp en nedtelling i direktechatvisningen som fremhever kjøpet i en begrenset periode. Varigheten avhenger av kjøpssummen. Hvis direktechatten eller direktesendingen avsluttes før en gave er kunngjort, deles den likevel ut til seeren.

Seere må gi samtykke for å kunne motta gavemedlemskap. Når seere gir samtykke til gaver på kanalen din, er de kvalifisert for alle nåværende og fremtidige gavemedlemskap på kanalen.

Du kan oppmuntre seerne til å gi samtykke ved å dele den unike nettadressen for registrering på kanalen din og i innholdet ditt:

• www.youtube.com/channel/{external_channel_id}/allow_gifts ELLER
  • www.youtube.com/channel/{channel_name}/allow_gifts

Du finner den unike eksterne kanal-ID-en din her.

​​Kjøpet anses som fullført når YouTube deler ut det første gavemedlemskapet til en seer. Du finner rapporter om gavemedlemskap i YouTube Analytics. Velg «Medlemskapstype» for å se hvor mange gavemedlemskap som ble kjøpt og løst inn i en valgt tidsperiode.

Blokker kommentarer fra medlemmer
Du kan ikke fjerne personer som er medlem, men du kan blokkere kommentarene deres. For å blokkere kommentarer fra bestemte seere må du opprette filtre for kommentarer og direktechat.

Legg til og administrer introduksjonsvideoen din

Legg til en introduksjonsvideo for potensielle medlemmer
Alle som klikker på Bli medlem-knappen, ser introduksjonsvideoen.

Dette må du vite før du legger til en introduksjonsvideo

• Det kjøres ikke annonser i introduksjonsvideoer.
  • Introduksjonsvideoen må være i tråd med YouTube-retningslinjer for brukere.
  • Det kan ikke være noen opphavsrettskrav fra tredjeparter mot introduksjonsvideoen.
  • Det kan ikke være noen musikkrav mot introduksjonsvideoen.
  • Introduksjonsvideoen kan ikke være merket som laget for barn.
  • Hvis du vil nevne konkrete priser på nivåene dine, må du huske at prisene kan variere etter plattform og land.

Slik legger du til eller redigerer du en introduksjonsvideo

1. Lag introduksjonsvideoen, og sørg for å legge den ut som Ikke oppført.
  2. Gå til studio.youtube.com.
  3. På menyen til venstre velger du Inntekt etterfulgt av klikk på Medlemskap.
  4. Klikk på Legg til en introduksjonsvideo på kortet Medlemskapstilbudet ditt.
  5. For å endre eller slette en eksisterende introduksjonsvideo, klikk på Rediger  ved siden av introduksjonsvideoen på kortet Medlemskapstilbudet ditt.

Inntekter, priser og refusjoner for kanalmedlemskap

Inntektsdeling

Skaperne mottar 70 % av medlemskapsinntektene etter at avgifter og gebyrer er trukket fra. Alle transaksjonskostnader (inkludert kredittkortgebyrer) dekkes foreløpig av YouTube.
Inntektsdeling for skapere i MCN-nettverk
Hvis du er med i et MCN-nettverk, bør du rådføre deg med dem. Enkelte MCN-nettverk kan kreve sin egen inntektsandel. Dermed kan andelen du får av medlemskapsinntektene, være lavere enn 70 % hvis du er med i et MCN-nettverk.
Du og MCN-nettverket ditt (hvis aktuelt) er ansvarlige for å overholde alle skattelover som gjelder for medlemskapsinntektene dine.

Inntektsrapportering

Du kan se inntektsrapporter i YouTube Analytics > Inntektsrapport for transaksjoner. Du mottar medlemskapsinntekter på samme måte som du mottar annonseinntekter fra AdSense for YouTube.

Avbestillinger, oppsigelser og refusjoner

Medlemmene kan avslutte medlemskapet når som helst.
Hvis et medlem ber om refusjon, vurderer YouTube gyldigheten av kravet etter eget skjønn. Kanalens andel av inntektene som skal refunderes, kan i så fall bli trukket fra kanalen. Finn ut mer om refusjonsretningslinjene for betalte medlemskap på YouTube.

Hvis medlemskapsfunksjonen avsluttes på en kanal fordi kanalen blir sagt opp, får alle de aktive betalende medlemmene refundert den siste betalingen. Refusjon kan også bli utstedt hvis kanalen blir utestengt fra YouTubes partnerprogram eller sagt opp som følge av uriktig bruk, svindel eller brudd på vilkårene eller retningslinjene våre. Kanalens andel av inntektene som skal refunderes, trekkes fra kanalen.

Vanlige spørsmål

Det kan være flere grunner til dette, blant annet:
  • Funksjonen er ikke lansert på kanalen din.
  • Funksjonen er ikke lansert i alle land.
  • Videoen din er merket som laget for barn.
  • «Bli medlem»-knappen er foreløpig ikke tilgjengelig på alle plattformer. Seerne kan imidlertid bli medlem via datamaskin. Selv om de registrerer seg via datamaskin, får de tilgang til medlemsfordeler på alle tilgjengelige plattformer.
  • «Bli medlem»-knappen vises bare på kvalifiserte videosider fra kanaler som tilbyr medlemskap. Videosidene for videoer som visse musikkpartnere har gjort krav på, er for eksempel ikke kvalifisert.
  • «Bli medlem»-knappen vises ikke for seere som ikke abonnerer, og som bruker mobilenheter. Seere på mobilenheter må abonnere på kanalen din før «Bli medlem»-knappen vises.

Hvis seerne ikke kan se «Bli medlem»-knappen, kan du minne dem på disse alternative løsningene:

• Minn seerne på at de kan bli medlem ved å klikke på Bli medlem-knappen på kanalsiden din.
  • Seerne kan skrive /join i slutten av nettadressen til kanalen din for å gå direkte til vinduet med medlemskapstilbudet ditt.
  • Du kan også legge inn linken med /join i videobeskrivelsene dine.
Hvordan samler jeg inn mer data om medlemmene mine?
Med Members API får du tilgang til følgende informasjon om medlemmene dine. Hvis du leverer medlemsfordelene dine via en tredjepartsbedrift, kan du dele denne informasjonen med dem, slik at fordelene kan leveres.
  • medlemmets kanalnettadresse
  • medlemmets kanalnavn
  • en link til medlemmets profilbilde
  • tidspunktet da brukeren ble medlem av kanalen din
Merk: API-tjenesten for medlemskap gir foreløpig ikke informasjon om hvilket nivå et medlem er på.