Administrer kanalmedlemskap

Vi innfører for tiden noen endringer i hvordan vi innhenter og bruker data i forbindelse med innhold for barn på YouTube.com. Derfor kan noen av veiledningene i denne artikkelen være endret. Finn ut mer

Finn ut mer om hva du kan tilby medlemmene dine, og hvordan medlemskap oppleves av seerne.

Alle kanaler som tilbyr medlemskap (inkludert fordelene og bonusene som inngår), har selv ansvar for å overholde vilkårene og retningslinjene våre, inkludert YouTube-retningslinjene for brukere, samt gjeldende lover og forskrifter.

Channel Memberships

Du kan administrere og spore medlemskapsprogrammet ditt på forskjellige steder i Studio:

Medlemskap-fanen

Når du har slått på medlemskapsfunksjonen, finner du denne fanen i Studio under Inntektsgenerering > Medlemskap.

Her kan du spore følgende:

1. Totalt antall medlemmer: alle nåværende medlemmer som har tilgang til medlemsfordeler. Dette inkluderer medlemmer som har sagt opp medlemskapet, men som har tilgang til medlemsfordelene i resten av faktureringsperioden.
  2. Aktive medlemmer: alle medlemmer med aktivt medlemskap (altså totalt antall medlemmer minus antall medlemmer som har sagt opp).
  3. Inntekt: Du kan spore inntektene for siste faktureringsperiode og sammenligne dem med den forrige.
  4. Medlemmer per nivå: Spor antall medlemmer (totalt eller aktive) per nivå over tid.
  5. Registreringer og oppsigelser: Se hvor mange brukere som ble medlem eller sa opp medlemskapet i siste faktureringsperiode, og sammenlign perioden med den forrige.
  6. Tilbakemeldinger om oppsigelser: Noen brukere gir tilbakemelding om hvorfor de har sagt opp, basert på forhåndsdefinerte flervalgsspørsmål. Hvis du holder markøren over «Oppsigelser», kan du se hva brukerne svarte da de sa opp medlemskapet på kanalen din.
Merk: En faktureringsperiode kan være på 28, 30 eller 31 dager avhengig av kalendermåneden. For eksempel gir et medlemskap kjøpt i september 30 dagers tilgang før neste betaling.

Administrering av medlemmer

Du kan se en liste over alle nåværende medlemmer, inkludert

1. hvor lenge de har vært medlem totalt sett (inkludert alle tidligere medlemsperioder)
  2. forrige oppdatering av medlemskapet: antall dager siden vedkommende ble medlem (enten for første gang eller på nytt) eller opp- eller nedgraderte medlemskapet sitt

Du kan eksportere en oversikt over denne informasjonen i CSV-format ved å klikke på «Last ned»-ikonet øverst til høyre. Dette kan ta noen minutter. Du kan lukke dette vinduet mens du venter.

Innsamling av informasjon fra medlemmer:

Med denne tredjepartsintegreringen fra IFTTT kan du opprette et tilpasset, sikkert skjema som er forbeholdt kanalmedlemmene dine, for å samle inn informasjon som kan gjøre det enklere å levere medlemsfordeler. Du er ansvarlig for alle data som samles inn fra medlemmene dine. YouTube har ikke tilgang til disse dataene.

Merk: Tredjepartsintegreringen fra IFTTT er foreløpig bare tilgjengelig på engelsk.

Administrering av medlemsfordeler, -nivåer og -priser

Klikk på «Medlemskapstilbud»-kortet for å administrere og endre medlemsfordelene og -nivåene dine. Her finner du forslag og anbefalte fremgangsmåter for hva slags medlemsfordeler du kan tilby til hvert prispunkt.

Andre kort og verktøy på Medlemskap-fanen:

1. Ressurser: et dynamisk kort som viser anbefalte fremgangsmåter, linker til andre ressurser og eksperimenter spesielt for medlemskap som du kan melde deg på eller av.
  2. Videoene som har bidratt til flest nye medlemmer den siste tiden: Her kan du følge med på hvilke videoer som har bidratt å skaffe flest medlemmer.
  3. Nylige kommentarer fra medlemmer: Finn enkelt frem til de nyeste kommentarene fra medlemmene dine, slik at du kan prioritere å svare på dem.
  4. Introduksjonsvideo: Last opp en video som skal vises på skjermen med medlemskapstilbudet ditt. Det er hit seerne kommer når de klikker på «BLI MEDLEM».

YouTube Analytics

Du kan også se mer informasjon om medlemmene dine i YouTube Analytics.

1. Målgruppe:Klikk på YTA og så Analytics og så Målgruppe, og klikk på «Totalt antall medlemmer»-kortet for å se totalt antall medlemmer og antall aktive medlemmer over tid. Klikk på «Se mer» hvis du vil se enda mer informasjon om medlemmene dine. Du kan justere tidsrekkene for å se resultatene for følgende beregninger i en egendefinert tidsperiode:
  • medlemmer – totalt og aktive
  • nye medlemmer
  • medlemmer som har sagt opp
  • medlemmer som har sagt opp, og som har mistet tilgangen til medlemsfordelene fordi faktureringsperioden er utløpt

2. Inntekt: Klikk på Analytics og så Inntekt, og klikk på «Transaksjonsinntekter»-kortet. Her kan du se hvor mange transaksjoner som ble gjennomført i løpet av en egendefinert periode. Transaksjoner er enten nye eller gjentakende registreringer.

Se medlemmene dine

Hvis du får et nytt medlem mens du er koblet fra nettet, får du ikke noe varsel om det. På Medlemskap-fanen i YouTube Studio kan du se alle de aktive medlemmene dine, hvor lenge hver av dem har vært medlem, og hvor mange abonnenter de har. Medlemmene kan avslutte medlemskapet når som helst.

Hvis du får et nytt kanalmedlem i løpet av en direktesending, dukker det opp en lysegrønn «Velkommen»-melding i direktechatten. Denne meldingen blir festet øverst i chatten i 5 minutter.

Du kan også se det totale antallet medlemmer per dag på Målgruppe-fanen i YouTube Analytics. På kortet med viktige beregninger ser du et diagram over antallet medlemmer du har fått eller mistet over tid.

Promoter medlemskap
Du kan legge til /join i slutten av nettadressen til kanalen din for å linke direkte til vinduet med medlemskapstilbudet ditt.
Denne linken kan du legge til
  • i videobeskrivelsen
  • på overleggskort og sluttskjermer i videoene dine

Gavemedlemskap

Memberships Gifting

Med gavemedlemskap kan du eller medlemmene dine gi seere tilgang til medlemsfordeler på kanalen. Du eller medlemmene dine kan kjøpe gavemedlemskap under direktesendinger eller premierer.

Når du eller et kanalmedlem kjøper gavemedlemskap, dukker det opp en nedtelling i direktechatten som fremhever kjøpet i en begrenset periode. Varigheten avhenger av kjøpssummen. Hvis direktechatten eller direktesendingen avsluttes før en gave er kunngjort, deles den likevel ut til seeren.

Seere må gi samtykke for å kunne motta gavemedlemskap. Når seere samtykker til gaver på kanalen din, er de kvalifisert for alle nåværende og fremtidige gavemedlemskap på kanalen.

​​Kjøpet anses som fullført når YouTube deler ut det første gavemedlemskapet til en seer. Du finner rapporter om gavemedlemskap i YouTube Analytics. Velg «Medlemskapstype» for å se hvor mange gavemedlemskap som ble kjøpt og løst inn i en valgt tidsperiode.

Blokkér kommentarer fra medlemmer
Du kan ikke fjerne personer som er medlem, men du kan blokkere kommentarene deres. For å blokkere kommentarer fra bestemte seere må du opprette filtre for kommentarer og direktechat.

Legg til og administrer introduksjonsvideoen din

Legg til en introduksjonsvideo for potensielle medlemmer
Du kan lage en video som spilles av for alle som klikker på Bli med-knappen.

Dette må du vite før du legger til en introduksjonsvideo

• Det kjøres ikke annonser i introduksjonsvideoer.
  • Introduksjonsvideoen må være i samsvar med retningslinjene for brukere av YouTube.
  • Det kan ikke være noen opphavsrettskrav fra tredjeparter mot introduksjonsvideoen.
  • Det kan ikke finnes noen musikkrav mot introduksjonsvideoen.
  • Introduksjonsvideoen kan ikke være merket som laget for barn.
  • Hvis du ønsker å nevne konkrete priser på nivåene dine, må du huske at prisene kan variere etter plattform og land.

Slik legger du til en introduksjonsvideo dersom medlemskap er nytt for deg

1. Lag introduksjonsvideoen, og sørg for å legge den ut som Ikke oppført.
  2. Gå til studio.youtube.com.
  3. På menyen til venstre velger du Inntektsgenerering og så klikk på Medlemskap.
  4. I trinn 3, under «Legg til videoer som oppmuntrer fansen til å bli medlemmer», klikker du på Start.
  5. Klikk på Velg introduksjonsvideo og så klikk på Neste.
  6. Velg introduksjonsvideoen blant de tilgjengelige alternativene.

Slik legger du til en introduksjonsvideo hvis du allerede bruker medlemskap

1. Lag introduksjonsvideoen, og sørg for å legge den ut som Ikke oppført. Gå til studio.youtube.com.
  2. På menyen til venstre velger du Inntektsgenerering og så klikk på Medlemskap.
  3. Klikk på Legg til introduksjonsvideo i boksen «Slik kan du gjøre medlemskapstilbudet enda bedre».
  4. Følg veiledningen på skjermen for å laste opp introduksjonsvideoen.

Legg til eller slett en introduksjonsvideo

Rediger introduksjonsvideoen

1. Gå til studio.youtube.com.
  2. På menyen til venstre velger du Inntektsgenerering og så klikk på Medlemskap.
  3. Nederst til høyre på siden klikker du på Rediger i boksen «Introduksjonsvideoen din».
  4. Følg veiledningen på skjermen for å redigere introduksjonsvideoen.

Slett introduksjonsvideoen

1. Gå til studio.youtube.com.
  2. På menyen til venstre velger du Inntektsgenerering og så klikk på Medlemskap.
  3. Nederst til høyre på siden klikker du på Rediger i boksen «Introduksjonsvideoen din».
  4. Klikk på sletteikonet ved siden av videoen med medlemskapstilbudet.
  5. Deretter kan du erstatte videoen ved å følge veiledningen for å legge til en introduksjonsvideo.

Inntekter, priser og refusjoner for kanalmedlemskap

Inntektsdeling

Skaperne mottar 70 % av medlemskapsinntektene etter at avgifter og gebyrer er trukket fra. Alle transaksjonskostnader (inkludert kredittkortgebyrer) dekkes foreløpig av YouTube.
Inntektsdeling for skapere i MCN-nettverk
Hvis du er med i et MCN-nettverk, bør du rådføre deg med dem. Enkelte MCN-nettverk kan kreve sin egen inntektsandel. Dermed kan andelen du får av medlemskapsinntektene, være lavere enn 70 % hvis du er med i et MCN-nettverk.
Du og MCN-nettverket ditt (hvis aktuelt) er ansvarlige for å overholde alle skattelover som gjelder for medlemskapsinntektene dine.

Inntektsrapportering

Du kan se inntektsrapporter i YouTube Analytics > Inntektsrapport for transaksjoner. Du mottar medlemskapsinntekter på samme måte som du mottar annonseinntekter fra AdSense.

Avbestillinger, oppsigelser og refusjoner

Medlemmene kan avslutte medlemskapet når som helst.
Hvis et medlem ber om refusjon, vurderer YouTube gyldigheten av kravet etter eget skjønn. Kanalens andel av inntektene som skal refunderes, kan i så fall bli trukket fra kanalen. Finn ut mer om refusjonsretningslinjene for betalte medlemskap på YouTube.

Hvis medlemskapsfunksjonen avsluttes på en kanal på grunn av kanaloppsigelse eller utestenging fra YouTubes partnerprogram eller som følge av uriktig bruk, svindel eller brudd på vilkårene eller retningslinjene våre, får alle de aktive betalende medlemmene refundert betalingen for den siste måneden. Kanalens andel av inntektene som skal refunderes, trekkes fra kanalen.

Vanlige spørsmål

Det kan være flere grunner til dette, blant annet:
  • Funksjonen er ikke lansert på kanalen din.
  • Funksjonen er ikke lansert i alle land.
  • Videoen din er merket som laget for barn.
  • «Bli med»-knappen er foreløpig ikke tilgjengelig på alle plattformer. Seerne kan imidlertid bli medlem via datamaskin. Selv om de registrerer seg via datamaskin, får de tilgang til medlemsfordeler på alle tilgjengelige plattformer.
  • «Bli med»-knappen vises bare på kvalifiserte videosider fra kanaler som tilbyr medlemskap. Videosidene for videoer som visse musikkpartnere har gjort krav på, er for eksempel ikke kvalifisert.

Hvis seerne dine ikke kan se «Bli med»-knappen, kan du minne dem på disse alternative løsningene:

• Minn seerne på at de kan bli medlem ved å klikke på Bli med-knappen på kanalsiden din.
  • Seerne kan skrive /join i slutten av nettadressen til kanalen din for å gå direkte til vinduet med medlemskapstilbudet ditt.
  • Du kan også legge inn linken med /join i videobeskrivelsene dine.
Hvordan samler jeg inn mer data om medlemmene mine?
Med Members API får du tilgang til følgende informasjon om medlemmene dine. Hvis du leverer medlemsfordelene dine via en tredjepartsbedrift, kan du dele denne informasjonen med dem, slik at fordelene kan leveres.
  • medlemmets kanalnettadresse
  • medlemmets kanalnavn
  • en link til medlemmets profilbilde
  • tidspunktet da brukeren ble medlem av kanalen din
Merk: API-tjenesten for medlemskap gir foreløpig ikke informasjon om hvilket nivå et medlem er på.