Administrer kanalmedlemskaber

Vi foretager nogle få ændringer af, hvordan vi indsamler og bruger data i forbindelse med indhold til børn på YouTube. Det betyder, at nogle af instruktionerne i denne artikel kan være ændret. Få flere oplysninger.

Få flere oplysninger om, hvad du kan tilbyde dine medlemmer, og hvordan dine seere oplever deres medlemskab.

Hver kanal, der tilbyder medlemskaber, er ansvarlig for, at både kanalen og dens tilbud overholder vores vilkår og politikker. Disse politikker omfatter YouTubes retningslinjer for fællesskabet og alle gældende love og regler.

Kanalmedlemskaber

Abonner på YouTube Creators-kanalen for at få de seneste nyheder, opdateringer og tips.

Der er forskellige steder i YouTube Studio, hvor du kan administrere og se tal for dit medlemskabsprogram:

Fanen Medlemskaber

Når du har aktiveret medlemskaber, kan du finde denne fane i Studio under Tjen penge og så Medlemskaber

Her kan du se:

1. Medlemmer i alt: Alle nuværende medlemmer, der har adgang til fryns. Det omfatter medlemmer, der har opsagt deres medlemskab, men har adgang til fryns i resten af deres faktureringsperiode.
  2. Aktive medlemmer: Alle medlemmer, som kun har aktive abonnementer Aktive abonnementer beregnes ved at trække antallet af opsagte medlemmer fra det samlede antal medlemmer.
  3. Indtægt: Du kan spore indtjeningen for den seneste faktureringsperiode og sammenligne den med den foregående faktureringsperiode.
  4. Medlemmer efter niveau: Hold øje med antallet af medlemmer (medlemmer i alt eller aktive medlemmer) efter niveau over tid.
  5. Tilmeldinger og opsigelser: Se, hvor mange brugere der er blevet medlemmer eller har opsagt et medlemskab inden for den seneste faktureringsperiode, og sammenlign med den forrige faktureringsperiode.
  6. Feedback i forbindelse med opsigelse: Nogle brugere giver feedback om, hvorfor de har opsagt deres medlemskab, ved at vælge mellem nogle foruddefinerede svarmuligheder. Når du holder markøren over "Opsigelser", kan du se, hvordan brugerne har svaret i forbindelse med opsigelse af medlemskab på din kanal.
Bemærk! En faktureringsperiode kan være på 28, 30 eller 31 dage afhængigt af indeværende kalendermåned. Et medlemskab, der er købt i september, giver eksempelvis 30 dages adgang før den næste betaling.

Administrer dine medlemmer

Du kan se en liste over alle dine nuværende medlemmer, f.eks.:

1. Medlemskabets varighed i alt (omfatter også tidligere perioder som medlem).
  2. Seneste opdatering: Antal dage siden sidste gang, medlemmet oprettede, opgraderede eller nedgraderede sit medlemskab.

Hvis du vil eksportere et øjebliksbillede af disse oplysninger til CSV, skal du klikke på Download øverst til højre. Eksporteringen kan tage et par minutter. Du kan lukke vinduet, mens du venter.

Indsamling af oplysninger fra dine medlemmer:

Når du bruger denne IFTTT-tredjepartsintegration, kan du oprette en tilpasset, sikker, medlemsbestemt formular med dine kanalmedlemmer for at indsamle oplysninger, der kan hjælpe dig med at levere fryns. Du er ansvarlig for alle data, der indsamles fra medlemmer. YouTube kan ikke tilgå disse data.

Bemærk! IFTTT-tredjepartsintegrationen er i øjeblikket kun tilgængelig på engelsk.

Administration af fryns, niveauer og priser

Klik på kortet Medlemsfordele for at administrere og redigere medlemsfryns og -niveauer. Her kan du finde forslag til og bedste praksis for de typer fryns, du vil tilbyde på hvert prispunkt.

Andre kort og værktøjer på fanen Medlemskaber:

1. Ressourcer: Et dynamisk kort, der viser bedste praksis, links til andre ressourcer og medlemskabsspecifikke eksperimenter, som du kan til- og fravælge.
  2. Nye videoer, som fik seere til at blive medlemmer: Hold øje med de mest effektive videoer, hvor seere er blevet medlemmer.
  3. Seneste kommentarer fra medlemmer: Find nemt de seneste medlemskommentarer, så du kan prioritere at svare på dem.
  4. Introduktionsvideo: Upload en video til at blive vist på skærmen med dine medlemsfordele. Seerne får vist introduktionsvideoen, når de klikker på BLIV MEDLEM for at tilmelde sig medlemskab.

YouTube Analytics

Du kan også se flere data om dine medlemmer i YouTube Analytics.

1. Publikum: Klik på YouTube Analytics og så Analytics og så Publikum, og klik på kortet "Medlemmer i alt" for at se det samlede antal medlemmer og aktive medlemmer over tid. Hvis du klikker på "Se mere", kan du se yderligere data om dine medlemmer. Du kan justere tidsserierne for at se, hvordan følgende metrics har udviklet sig i løbet af et tilpasset tidsrum:
    • Medlemmer i alt og aktive medlemmer
    • Antal nye medlemmer
    • Antal opsagte medlemskaber
    • Antal afsluttede medlemskaber (medlemmer, der har opsagt deres medlemskab og mistet adgang til fryns, fordi deres faktureringsperiode er udløbet).
  2. Indtægt: Klik på Analytics og så Indtægt, og klik på kortet "Transaktionsindtægter". Her kan du se, hvor mange transaktioner der fandt sted i løbet af en tilpasset periode. Transaktioner er enten nye tilmeldinger eller gentagne tilmeldinger.
Bemærk! Sådan ser du en detaljeret oversigt over indtægtsdata fra medlemskaber:
  1. Gå til YouTube Studio.
  2. Vælg Analytics.
  3. Vælg Indtægt.
  4. Find og vælg kortet Sådan tjener du penge.
  5. Vælg Medlemskaber for at se en detaljeret oversigt over din indtægt fra medlemskaber. Du kan angive et tilpasset tidsrum eller filtrere efter videoformat.

Se dine medlemmer

Hvis du får et nyt medlem, mens du er offline, får du ikke en notifikation. På fanen Medlemskaber i YouTube Studio kan du se alle dine aktive medlemmer, hvor længe de har været medlem samt deres antal af abonnenter. Medlemmer kan til enhver tid opsige deres medlemskab.

Hvis du er ved at livestreame, når en ny seer bliver medlem af din kanal, sendes der en lysegrøn besked med "Velkommen" i livechatten. Denne besked vil være fastgjort øverst i chatten i 5 minutter.

Du kan også se det samlede antal medlemmer pr. dag på fanen Publikum i YouTube Analytics. "Kortet med vigtige metrics" viser et diagram over, hvor mange medlemmer du har fået eller mistet over tid.

Promover medlemskaber

Du kan føje /join til slutningen af din kanalwebadresse for at linke direkte til dit vindue med medlemsfordele.
Du kan tilføje dette link:
  • I din videobeskrivelse.
  • På kort og slutskærme i dine videoer.
Gavemedlemskaber

Memberships Gifting

Med gavemedlemskaber kan du eller dine kanalmedlemmer giver andre seere adgang til det fryns, der følger med et kanalmedlemskab. Du eller dine kanalmedlemmer kan købe gavemedlemskaber under livestreams eller premierevideoer.

Hvis du tilbyder et medlemskabsniveau for under 49 DKK, kan du muligvis uddele kampagnegavemedlemskaber til dine seere hver måned. Kampagnegavemedlemskaber er uden beregning, og du får ingen indtægter fra disse gavemedlemskaber. Kampagnegavemedlemskaber er tilgængelige den første i hver måned. Eventuelle ubrugte kampagnegavemedlemskaber overføres ikke fra én måned til den næste. Du skal distribuere kampagnegavemedlemskaberne, før du kan købe gavemedlemskaber til dine seere. Du kan uddele kampagnegavemedlemskaberne i sæt af 5 på samme måde, som du distribuerer gavemedlemskaber, du køber under livestreams eller premierevideoer: Hvis du vil se dine kampagnegavemedlemskaber, skal du gå til en livestream eller en premierevideos livechat og vælge og så Gavemedlemskaber og så Send 5 som gave nu.

Bemærk! Kampagnegavemedlemskaber er i øjeblikket ikke tilgængelige for brandkonti. Hold øje med opdateringer, efterhånden som vi udvider denne funktion i løbet af de kommende måneder.

Når du eller et kanalmedlem køber gavemedlemskaber, fremhæver et nedtællingsur købet i livechatten i en begrænset periode. Mængden af tid afhænger af købesummen. Hvis livechatten eller livestreamen slutter, før gaven offentliggøres, distribueres den stadig til seerne.

Seere skal tilvælge for at være kvalificerede til gavemedlemskaber. Når en seer vælger at tillade gaver på din kanal, er vedkommende kvalificeret til at få gavemedlemskaber på nuværende tidspunkt og fremover på din kanal.

Du kan opfordre dine seere til at tilvælge gaver ved at dele din unikke webadresse til tilmelding på hele din kanal og i forbindelse med alt dit indhold:

• www.youtube.com/channel/{external_channel_id}/allow_gifts ELLER
  • www.youtube.com/channel/{channel_name}/allow_gifts

Du kan finde dit unikke eksterne kanal-id her.

Købet af et gavemedlemskab bliver betragtet som fuldført, når YouTube distribuerer den første gave til en seer. Du kan finde rapporter for gavemedlemskaber i YouTube Analytics. Vælg "Medlemskabstype" for at se, hvor mange gavemedlemskaber der er blevet købt og indløst i det valgte tidsrum.

Bloker kommentarer fra medlemmer
Du kan ikke fjerne et medlem, men du kan blokere kommentarer. For at blokere kommentarer fra specifikke seere skal du konfigurere filtre til kommentarer og livechat.

Opret og administrer din introduktionsvideo

Lav en introduktionsvideo til potentielle medlemmer
Alle, der klikker på knappen Bliv medlem, vil se din introduktionsvideo.

Det skal du vide, før du tilføjer en introduktionsvideo

• Der vises ikke annoncer på introduktionsvideoer.
  • Din introduktionsvideo skal overholde YouTubes retningslinjer for fællesskabet.
  • Der må ikke være rejst ophavsretskrav fra tredjepart på indhold i din introduktionsvideo.
  • Der må ikke være rejst krav på musik i din introduktionsvideo.
  • Din introduktionsvideo må ikke være angivet som lavet til børn.
  • Hvis du vil nævne specifikke priser på dine niveauer, skal du være opmærksom på, at priserne kan variere afhængigt af platform og land.

Sådan tilføjer eller redigerer du en introduktionsvideo

1. Opret din introduktionsvideo, og sørg for at udgive den som Skjult.
  2. Gå til studio.youtube.com.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Tjen penge og så Klik på Medlemskaber.
  4. Klik på Tilføj introduktionsvideo på kortet Dine medlemsfordele.
  5. Hvis du vil redigere eller slette en eksisterende introduktionsvideo, skal du klikke på Rediger ud for introduktionsvideoen på kortet Dine medlemsfordele.

Indtægter, priser og refusion i forbindelse med kanalmedlemskaber

Indtægtsandel

Youtubere får 70 % af medlemskabsindtægten, efter at relevante lokale afgifter og gebyrer er fratrukket. Samtlige transaktionsomkostninger (også betalingskortgebyrer) dækkes i øjeblikket af YouTube.
Indtægtsandel for youtubere i kanalnetværk
Hvis du er en del af et kanalnetværk, bør du rådføre dig med dit netværk. Nogle kanalnetværk kan tage en ekstra indtægtsandel, hvilket betyder, at din indtægt fra medlemskaber muligvis er lavere end 70 %, hvis du er en del af et kanalnetværk.
Du og dit kanalnetværk (hvis relevant) er ansvarlige for at overholde den gældende lovgivning vedrørende afgifter i forbindelse med medlemskabsindtægter.

Indtægtsrapportering

Du kan se indtægtsrapporter i YouTube Analytics > Rapport over transaktionsindtægt. Du modtager indtægter fra medlemskaber på samme måde, som du modtager annonceindtægter fra AdSense til YouTube.

Opsigelser, ophævelser og refusioner

Medlemmer kan til enhver tid opsige deres medlemskab.
Hvis et medlem anmoder om en refusion, afgøres kravets gyldighed alene efter YouTubes skøn, og YouTube kan trække kanalens del af den indtægt, der refunderes, fra kanalens indtægtsandel. Få flere oplysninger om YouTubes refusionspolitik vedrørende betalte medlemskaber.

Hvis medlemskaber deaktiveres på en kanal af kanalen selv, får alle aktive, betalende medlemmer deres seneste betaling refunderet. Andre årsager til refusion omfatter fjernelse fra YouTubes partnerprogram eller misbrug, svindel eller overtrædelse af vores vilkår eller politikker. Kanalens andel af den indtægt, der refunderes, trækkes fra kanalen.

Ofte stillede spørgsmål

Der kan være en række årsager til dette, bl.a.:
  • Funktionen er ikke lanceret på din kanal.
  • Funktionen er ikke lanceret i alle lande.
  • Din video er angivet som lavet til børn.
  • På nogle platforme er knappen "Bliv medlem" endnu ikke lanceret. Seerne kan dog oprette et medlemskab via en computer. Man kan stadig få adgang til fryns på alle tilgængelige platforme, hvis man tilmelder sig på computer.
  • Knappen "Bliv medlem" vises kun på deltagende kanalers kvalificerede afspilningssider. Afspilningssider for videoer, som visse musikpartnere har gjort krav på, er eksempelvis ikke kvalificerede.
  • Knappen "Bliv medlem" vises ikke for seere uden abonnement på mobilenheder. Seere på mobilenheder skal først abonnere på din kanal, før knappen "Bliv medlem" vises.

Hvis dine seere ikke kan se knappen "Bliv medlem", kan du altid minde dem om disse alternative løsninger:

• Mind seerne om, at de kan blive medlem ved at klikke på knappen "Bliv medlem" på din kanals startside.
  • Seerne kan føje "/join" til slutningen af din kanalwebadresse for at komme direkte til dit vindue med medlemsfordele.
  • Du kan også føje dit "/join"-link til dine videobeskrivelser.
Hvordan kan jeg indhente flere data om mine medlemmer?
Vi har en Members API, der giver dig adgang til følgende oplysninger om dine medlemmer. Hvis du bruger en tredjepartsvirksomhed til dit fryns, kan du dele disse medlemsoplysninger med den pågældende virksomhed, så du kan levere medlemsfordele.
  • Medlemmets kanalwebadresse
  • Navnet på medlemmets kanal
  • Et link til medlemmets profilbillede
  • Hvornår personen blev medlem af din kanal
Bemærk! Members API-tjenesten giver i øjeblikket ikke oplysninger om et medlems niveau.