Gestionar els abonaments al canal

Actualment, estem implementant aquesta funció a l'aplicació i al lloc web principals de YouTube per a alguns canals. Si pertanys a aquest grup, veuràs la funció a la pàgina Abonaments al canal. Obtén més informació sobre els requisits dels abonaments a canals

Obtén més informació sobre què pots oferir als teus abonats i sobre com funcionen els abonaments per als teus espectadors.

Tingues en compte que els canals que ofereixen abonaments (incloses les seves ofertes) són responsables de complir les nostres condicions i polítiques, incloses les directrius de la comunitat de YouTube, a més de les legislacions i regulacions governamentals aplicables.

Veure els teus abonats

Quan no tinguis connexió, no rebràs cap notificació si aconsegueixes un abonat nou. Pots consultar tots els abonats actius, el temps que fa que ho són i el nombre de subscriptors a la pàgina Abonaments al canal. Els abonats poden cancel·lar el seu abonament en qualsevol moment.

Durant les reproduccions en directe

Si utilitzes la funció Reprodueix ara:
  1. Inicia la sessió al Compte de Google.
  2. Ves a Creator Studio i després Reproducció en directe i després Reprodueix ara.
  3. Busca el mòdul Abonaments al tauler en directe.

Si utilitzes la funció Esdeveniments:

1. Inicia la sessió al Compte de Google.
  2. Ves a Creator Studio i després Reproducció en directe i després Esdeveniments.
  3. Selecciona la teva reproducció en directe.
  4. Fes clic a Sala de control en directe.
  5. Fes clic a Obre els abonaments en una finestra nova per veure el mòdul Abonaments al canal.

Si estàs reproduint en directe i un nou espectador s'abona al teu canal, s'enviarà el missatge "Abonat nou" en verd al xat en directe. Aquest missatge es fixarà a la part superior del xat durant 5 minuts.

Promocionar els abonaments al canal
Pots afegir /join al final de l'URL del teu canal per enllaçar-lo directament a la finestra de les ofertes d'abonament.
Pots afegir aquest enllaç a les ubicacions següents:
  • A la descripció dels vídeos.
  • A les targetes i les pantalles finals dels vídeos.
Bloquejar els comentaris d'abonats concrets
No pots suprimir cap usuari que s'hagi abonat al canal, però pots bloquejar-ne els comentaris. Per bloquejar comentaris d'espectadors concrets, has de configurar filtres als comentaris i al xat en directe

Configurar i gestionar el vídeo d'introducció

Configurar un vídeo d'introducció per als possibles abonats
Pots crear un vídeo que veuran tots els usuaris que facin clic al botó Uneix-me.

Què cal saber abans d'afegir un vídeo d'introducció

• No s'hi publiquen anuncis.
  • Ha de seguir les directrius de la comunitat de YouTube.
  • No pot tenir reclamacions de drets d'autor de tercers.
  • Si vols mencionar preus específics dels teus nivells, tingues en compte que els preus poden variar segons la plataforma i el país.

Com pots afegir un vídeo d'introducció si no coneixes els abonaments

1. Crea el teu vídeo d'introducció i assegura't que el publiques com a Ocult.
  2. Ves a studio.youtube.com.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Monetització i després Abonaments al canal.
  4. Al pas 3, a "Afegeix vídeos que animin els fans a abonar-se al canal", fes clic a Comença.
  5. Fes clic a Selecciona el vídeo d'introducció i després Següent.
  6. Tria el vídeo d'introducció d'entre les opcions.

Com pots afegir un vídeo d'introducció si ja utilitzes els abonaments

1. Crea el teu vídeo d'introducció i assegura't que el publiques com a Ocult.Ves a studio.youtube.com.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Monetització i després Abonaments al canal.
  3. Fes clic a Afegeix un vídeo d'introducció al quadre "Millores que pots fer".
  4. Segueix les instruccions en pantalla per penjar el teu vídeo d'introducció.

Editar o suprimir un vídeo d'introducció

Editar el teu vídeo d'introducció

1. Ves a studio.youtube.com.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Monetització i després Abonaments al canal.
  3. A la part inferior dreta de la pàgina, fes clic a Edita al quadre "El teu vídeo d'introducció".
  4. Segueix les instruccions en pantalla per editar el teu vídeo d'introducció.

Suprimir el teu vídeo d'introducció

1. Ves a studio.youtube.com.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Monetització i després Abonaments al canal.
  3. A la part inferior dreta de la pàgina, fes clic a Edita al quadre "El teu vídeo d'introducció".
  4. Fes clic a la icona de supressió  que hi ha al costat del vídeo de la teva oferta d'abonament.
  5. A continuació, pots substituir el vídeo seguint les nostres instruccions per configurar un vídeo d'introducció.

Ingressos, preus i reembossaments d'abonaments al canal

Quota d'ingressos

Els creadors reben el 70% dels ingressos dels abonaments al canal després que se'n dedueixi l'impost sobre les vendes locals. YouTube cobreix tots els costos de transacció (incloses les comissions de les targetes de crèdit).
Quota d'ingressos per a creadors en MCN
Si formes part d'una MCN, cal que ho consultis amb la teva xarxa. Algunes MCN es queden una quota d'ingressos addicional, de manera que els teus ingressos d'abonaments al canal poden ser inferiors al 70% si formes part d'una MCN.
Tu i la teva MCN (segons correspongui) sou responsables de complir la legislació fiscal que s'apliqui als ingressos dels abonaments al canal.

Informe d'ingressos

Pots consultar els informes d'ingressos a YouTube Analytics > Informe d'ingressos de transaccions. Rebràs els ingressos dels abonaments al canal de la mateixa manera que reps els dels anuncis amb AdSense.

Cancel·lacions, resolucions i reembossaments

Els abonats poden cancel·lar el seu abonament en qualsevol moment.
Si un abonat sol·licita un reembossament, YouTube té la potestat de decidir sobre la validesa d'aquesta reclamació, i podrà deduir al canal el percentatge dels ingressos corresponent a l'import que s'ha de reembossar. Obtén informació sobre la política de reembossaments de YouTube per als abonaments de pagament.

Si es rescindeix l'abonament a un canal, ja sigui desactivant-lo de manera voluntària, com a conseqüència d'un ús inadequat o perquè s'ha suprimit del Programa per a partners de YouTube, es reembossarà el pagament de l'últim mes a tots els abonats actius del canal i el percentatge dels ingressos del canal que s'hagi de reembossar es deduirà del canal.

Preguntes freqüents

És possible que el botó Uneix-m'hi no es vegi en alguns vídeos.  Estem al corrent d'aquest problema i esperem poder fer que més vídeos siguin aptes per mostrar aquest botó.

Solucions:

• Recorda als espectadors que poden abonar-se al canal fent clic al botó Uneix-m'hi de la pàgina del canal.
  • Pots afegir /join al final de l'URL del canal per enllaçar directament a la finestra de les ofertes d'abonament al teu canal.
Això pot passar per diversos motius:
  • La funció no s'ha llançat al teu canal.
  • La funció només s'ha llançat al teu canal de YouTube Gaming.
  • La funció no s'ha llançat a tots els països.
  • Si els teus espectadors fan servir la versió antiga de YouTube a l'ordinador, poden canviar de versió a youtube.com/new.
  • El botó "Uneix-me" encara no s'ha llançat en algunes plataformes, però els espectadors poden abonar-se al canal des de l'ordinador. De tota manera, pots accedir als avantatges en totes les plataformes si et registres des de l'ordinador.
  • El botó "Uneix-me" només es mostrarà a les pàgines de visualització de vídeos dels canals participants que compleixin els requisits. Per exemple, les pàgines de visualització de vídeos reclamats per alguns partners musicals no compleixen els requisits.
Com puc obtenir més dades sobre els meus abonats?
L'API Sponsorships et permet accedir a la informació sobre els teus abonats que s'indica a continuació. Si fas servir una empresa externa per oferir avantatges, pots compartir-hi aquesta informació sobre els abonats per poder proporcionar els avantatges dels abonaments.
  • URL del canal de l'abonat
  • el nom del canal de l'abonat
  • un enllaç a la foto de perfil de l'abonat
  • la data en què l'usuari s'ha abonat al teu canal
Nota: actualment l'API Sponsorships no proporciona informació sobre el nivell dels abonats.