Kaupallistamiskuvakkeet YouTube Studiossa

Shorts-videoiden mainostulojen jakaminen alkoi 1.2.2023. Jos Shorts-videoiden vieressä näkyy harmaa kuvake kyseisen päivämäärän jälkeen, et ole hyväksynyt moduulia YouTube Studiossa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tarkistaa videosi kaupallistamisen tilan ja mitä kukin kaupallistamiskuvake tarkoittaa. Saat myös tietää, mitä videon vieressä näkyvän kaupallistamiskuvakkeen muuttuminen tarkoittaa.

Huom. Tulojen ansaitseminen videolla riippuu useista tekijöistä, kuten tekijänoikeusvaatimuksista, tulojen jakamisesta ja sisällön sopivuudesta mainontaan. Lue lisää videoiden lataamisesta mainoksilla kaupallistamista varten.

Videon kaupallistamisen tilan tarkastaminen

Näin tarkistat videon kaupallistamisen tilan:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö .
  3. Kaupallistamiskuvakkeet löytyvät Kaupallistaminen-sarakkeesta. Saat lisätietoja kuvakkeesta viemällä hiiren sen päälle.

Näin voit suodattaa videolistan kaupallistamisen tilan mukaan:

1. Klikkaa suodatinpalkkia ja sitten Kaupallistaminen.
  2. Jos haluat nähdä vihreän kuvakkeen saaneet videot, valitse Kaupallistettu. Jos haluat nähdä punaisen ja harmaan kuvakkeen saaneet videot, valitse Ei kaupallistettu. Jos haluat nähdä keltaisen kuvakkeen saaneet videot, valitse Rajoitettu.
  3. Valitse KÄYTÄ.

Kaupallistamiskuvakkeet

Taulukosta näet, mitä kukin kaupallistamiskuvake tarkoittaa.

Kuvake ja kuvaus

Milloin kuvake näkyy

Kuvakkeen merkitys ja kaupallistamisen tila Kaupallistamisen tilaan liittyviä vinkkejä
Tarkistetaan Tämä kuvake näkyy videon vieressä, kun järjestelmämme tarkistavat videon sopivuutta mainostamiseen. Kun sopivuutta mainostamiseen tarkastetaan, videossa ei näy mainoksia.

Sopivuus mainontaan tarkistetaan latausvaiheessa. Tähän menee yleensä alle 20 minuuttia ja enintään tunti.

Kun tarkistus on valmis, kuvake muuttuu vihreäksi, keltaiseksi tai punaiseksi.

Voit maksimoida tuottopotentiaalisi odottamalla tarkistusten valmistumista ennen videoidesi julkaisemista.

Päällä Tämä kuvake näkyy videon vieressä, kun se on mainontaan sopivan sisällön sääntöjen mukainen. Video sopii useimmille mainoksille. Muista, ettet saa välttämättä kaikkia videon mainostuloja. Tulot voidaan joskus asettaa väliaikaisesti pitoon tekijänoikeuskiistan tai kelpaamattoman liikenteen takia.
Poikkeukset Tämä kuvake näkyy videon vieressä, kun se on merkitty lapsille tehdyksi. Videossa voi näkyä vain personoimattomia mainoksia. -
Jaetaan Tämä kuvake näkyy, kun lataat kappaleesta cover-videon ja musiikin julkaisija tekee siitä vaatimuksen. Kyseinen musiikin julkaisija on aiemmin suostunut jakamaan tuloja YouTube-kumppaniohjelmaan kuuluvien sisällöntuottajien kanssa, jotka tekevät cover-versioita.. Videon tulot jaetaan musiikkioikeuksien haltijoiden kanssa. Saat tämän videon tuloista osan. Lue lisää tulojen jakamisesta ja kaupallistettaviksi kelpaavista cover-videoista.
Turvatalletus Tämä kuvake näkyy videon vieressä, kun osa tuloista on asetettu sivuun Content ID ‐kiistan käsittelyn ajaksi. Kun Content ID ‐kiistaustus on ratkaistu, maksamme tulot oikealle osapuolelle. Kuvauksessa sanotaan "Tekijänoikeusvaatimus": Videosta löydettiin tekijänoikeudella suojattua materiaalia, ja tekijänoikeuksien omistaja käsittelee kiistautustasi tai valitustasi. Lue lisää kaupallistamisesta Content ID ‑kiistautuksen aikana.
dollarimerkki Rajoitettu Tämä kuvake näkyy videon vieressä, kun se ei ole kaikkien mainontaan sopivan sisällön sääntöjen mukainen. Brändeillä on mahdollisuus jättäytyä pois sisällöstä, joka ei ole mainontaan sopivan sisällön sääntöjen mukaista. Siksi videosta saattaa kertyä vähemmän tuloja kuin mainontaan sopivasta sisällöstä.

Kuvauksessa lukee "Sopivuus mainostamiseen": Automaattiset järjestelmämme ovat arvioineet videon. Voit pyytää tarkastusta, jossa käytäntöasiantuntija tarkastaa videosi uudelleen ja voi tarvittaessa muuttaa videon kaupallistamisen tilaa.

Kuvauksessa lukee "Sopivuus mainostamiseen – Tarkastus käynnissä": Video on käytäntöasiantuntijan tarkastettavana. Asiantuntija voi pitää kaupallistamisen tilan voimassa tai muuttaa sitä. Tämä päätös on lopullinen.

Kuvauksessa lukee "Sopivuus mainostamiseen – Vahvistettu tarkastuksella": Käytäntöasiantuntijamme ovat tarkastaneet videon ja todenneet, ettei se ole mainontaan sopivan sisällön sääntöjen mukainen. Keltaisen kuvakkeen tilaa ei voi muuttaa.

Huom. Keltaista kuvaketta ei näy, jos videolla on kelpaamatonta liikennettä. Video saa keltaisen kuvakkeen vain mainontaan sopivan sisällön sääntöjen perusteella.

Ei kelpaa Tämä kuvake näkyy yleensä videon vieressä, kun videosta on tehty tekijänoikeusvaatimus. Videota ei voi kaupallistaa. Kuvauksessa lukee "Tekijänoikeusvaatimus": Oikeudenhaltija on joko tehnyt videostasi Content ID ‑vaatimuksen tai lähettänyt olennaiset tiedot sisältävän ja pätevän tekijänoikeuspoistopyynnön. Näin käy, kun videossa käytetään tekijänoikeudella suojattua teosta ilman lupaa. Videon kaupallistaminen on tästä syystä estetty.
Pois päältä Katselusivun mainoksille tämä kuvake tarkoittaa, että et ole laittanut kaupallistamista päälle tälle videolle. Jos näet Shorts-videossasi tämän kuvakkeen, se tarkoittaa, että et ole hyväksynyt Shorts-kaupallistamismoduulia YouTube Studiossa. Videota ei ole kaupallistettu. Kuvauksessa lukee "Tekijänoikeusvaatimus": Joku toinen omistaa tekijänoikeudet videollasi olevaan sisältöön. Mainokset näkyvät, ja tulot menevät tekijänoikeuden omistajalle. Tekijänoikeuden omistaja on kuitenkin valmis jakamaan tulot kanssasi. Jos muutat kaupallistamisen tilaksi "päällä", saat osan videon tuloista.

Miksi kaupallistamiskuvake voi muuttua vihreästä keltaiseksi?

Joskus videon kaupallistamiskuvake muuttuu vihreästä keltaiseksi dollarimerkki. Kaupallistamisen tilan muutos johtuu siitä, että järjestelmämme jatkavat videon tarkastamista varmistaakseen, että se on mainontaan sopivan sisällön sääntöjen mukainen. Pyrimme jatkuvasti nopeuttamaan ja vakauttamaan prosessia.

Mitä kuvakkeen muutoksille voi tehdä?

Ennen videon julkaisua

Suosittelemme julkaisemaan videon vasta tarkastusprosessin jälkeen.

Videon julkaisemisen jälkeen

Kun olet ladannut videon, sen kaupallistamisen tila voi muuttua 24–48 tunnin kuluessa. Luokitus vakiintuu yleensä 48 tunnin kuluessa. Se voi kuitenkin muuttua uudelleen videosi katsojilta saatujen reaktioiden perusteella.

Jos video on saanut mielestäsi keltaisen kuvakkeen virheellisesti, voit pyytää ihmisen tekemää tarkastusta. Kun käytäntöasiantuntija on tarkastanut videon ja tehnyt päätöksen, kaupallistamiskuvakkeen ei pitäisi muuttua.