Kennismaking met de bètaversie van YouTube Studio

De bètaversie van YouTube Studio is de nieuwe thuisbasis voor creators. Hier beheer je je kanaal, vind je het laatste nieuws en ontdek je insights om je kanaal te laten groeien. De bètaversie van YouTube Studio vervangt Creator Studio en brengt veel veranderingen en nieuwe functies met zich mee. Ontdek hoe je door de bètaversie van YouTube Studio navigeert.

Nieuw ontwerp

Met de bètaversie van YouTube Studio kunnen creators veelvoorkomende taken uitvoeren met minder klikken. Ook reageren tools sneller. Dankzij het nieuwe ontwerp kan YouTube de functies voor creators sneller en betrouwbaarder bouwen.

Meer informatie

De bètaversie van YouTube Studio biedt veel nieuwe tools om gegevens en insights te vinden over de prestaties van je kanaal.

• Het nieuwe ontwerp van Kanaalcijfers geeft een duidelijk overzicht van je prestaties, zowel van je kanaal als geheel als van elke specifieke video. Je ziet ook nieuwe statistieken, zoals je vertoningen, klikfrequentie voor vertoningen en unieke kijkers. Bekijk meer informatie over het nieuwe YouTube Analytics.
  • Momentopnamen van video's in de bètaversie van YouTube Studio laten zien hoe je nieuwste video presteert in vergelijking met je eerdere video's.
  • Proactieve insights geven je snel informatie over je prestaties. Zo bespaar je dus tijd.
  • De kaart Bekende problemen met YouTube geeft live updates over problemen of storingen op YouTube.

Nieuws en aankondigingen

Met het nieuwe dashboard van YouTube Studio (bèta) blijf je op de hoogte van alles wat nieuw en interessant is op YouTube. De kaart Ideeën voor jou biedt tips om je kanaal te verbeteren en de kaart Nieuws bevat updates voor de community van creators. Je kunt ook Wat is er nieuw selecteren voor de meest recente updates over tools en functies voor creators.

Andere nieuwe functies

Veelgestelde vragen

Waarom zie ik de bètaversie van YouTube Studio in plaats van Creator Studio?

Veel creators zien de bètaversie van YouTube Studio als hun standaardomgeving. Dit geeft je de kans om te wennen aan het nieuwe ontwerp voordat de klassieke versie van Creator Studio wordt beëindigd.
Hoe ga ik terug naar de klassieke versie van Creator Studio?

Als je in de bètaversie van YouTube Studio niet vindt wat je zoekt, volg je deze stappen om terug te gaan naar de klassieke versie van Creator Studio:

1. Selecteer Klassieke versie van Creator Studio of Overige functies in het menu aan de linkerkant.
  2. Selecteer de reden voor je overstap en geef je feedback op de bètaversie van YouTube Studio.
  3. Selecteer Verzenden.

Hoe geef ik feedback op de bètaversie van YouTube Studio?

Als je feedback wilt geven, selecteer je de optie Feedback geven in het menu aan de linkerkant. Voer je feedback in en selecteer vervolgens Verzenden. Je kunt ook feedback geven wanneer je terugkeert naar de klassieke versie van Creator Studio.
Een van de belangrijkste doelen van de bètaversie van YouTube Studio is om een tool te ontwikkelen die creators met plezier gebruiken. We ontvangen daarom graag feedback om erachter te komen hoe we de bètaversie van YouTube Studio kunnen verbeteren.

Wanneer wordt de klassieke versie van Creator Studio beëindigd?

De bètaversie van YouTube Studio is de nieuwe thuisbasis voor creators. De klassieke versie van Creator Studio blijft toegankelijk tot de overige functies in 2019 beschikbaar zijn in de bètaversie van YouTube Studio.