Tidsforsinkelser under direktesendinger

Med «tidsforsinkelser under direktesendinger» menes det at det oppstår en forsinkelse mellom tidspunktet for når innspillingen skjer, og tidspunktet når seerne kan se sendingen. Når du skal konfigurere en direktesending, er det nyttig å tenke over hvordan tidsforsinkelsen kan påvirke seerne dine.

Hvis du direktechatter med seerne og skal svare på kommentarer og spørsmål, kan det lønne seg å bruke kort tidsforsinkelse. Merk at med en kortere tidsforsinkelse kan seerne oppleve mer bufring under avspillingen.

Hvis du ikke samhandler med publikum, er ikke lengre tidsforsinkelse noe problem.

Hvorfor må tidsforsinkelse veies opp mot kvalitet?

Med kortere tidsforsinkelse oppstår det mindre bufring i videospilleren ved fremoverlesing. Graden av bufring ved fremoverlesing er viktig, da dette er hovedårsaken til tidsforsinkelser under direktesendinger. Med kortere tidsforsinkelse er det mer sannsynlig at seerne legger merke til eventuelle problemer mellom enkoderen og spilleren.
Overbelastning av nettverket og andre faktorer kan dessuten skape problemer for direktesendingen og føre til forsinkelse i sendingen. Forsinkelser kan oppstå selv om du har et godt nettverk som kan opprettholde den gjennomsnittlige bithastigheten på strømmingen.
Seernes videospillere kan stort sett håndtere slike variasjoner i internetthastigheten ved å reservere ekstra direktesendingsdata. Denne funksjonen kalles Buffer Health (Buffertilstand) og finnes under Statistikk for nerder.

Slik endrer du tidsforsinkelsen i direktesendinger

I kontrollrommet for direktesendinger:

1. Gå til YouTube Studio. Klikk på Opprett øverst til høyre etterfulgt av Send direkte.
  2. Klikk på «Send direkte» eller «Administrer» øverst. Opprett en strøm, eller åpne en planlagt strøm.
  3. Klikk på Innstillinger for direktesending.
  4. Velg ønsket tidsforsinkelse under «Tidsforsinkelse for direktesending».

Nettkamera- og mobilsendinger er alltid konfigurert med tanke på interaksjoner. Du kan ikke angi noen tidsforsinkelse i direktesendingen i slike tilfeller.

Du har tre alternativer for tidsforsinkelse under direktesendinger:

Normal tidsforsinkelse

Denne innstillingen passer best i ikke-interaktive direktesendinger.
Velg «Normal tidsforsinkelse» hvis du ikke har tenkt å samhandle med publikum under direktesendingen. Dette alternativet gir høyest kvalitet for seerne siden bufringen reduseres maksimalt.
Alle oppløsninger og funksjoner for direktesendinger støttes ved normal tidsforsinkelse.

Kort tidsforsinkelse

Denne innstillingen passer best i direktesendinger med begrenset interaksjon med publikum.
Velg dette alternativet hvis du bare har tenkt å samhandle litt med seerne og ikke trenger å vente på svar, for eksempel i avstemninger. De fleste som ser på direktesendinger med kort tidsforsinkelse, får en tidsforsinkelse på under 10 sekunder. Denne innstillingen er den gylne middelveien mellom de to andre alternativene.
4K-oppløsning støttes ikke med denne innstillingen.

Ultrakort tidsforsinkelse

Denne innstillingen passer best i svært interaktive direktesendinger med engasjement i sanntid.
Velg dette alternativet hvis du vil snakke med seerne. De fleste som ser på direktesendinger med ultrakort tidsforsinkelse, får en tidsforsinkelse på under 5 sekunder. Det kan imidlertid føre til noe mer bufring for seerne.
4K-oppløsning støttes ikke med denne innstillingen.
Merk: Eventuelle overføringsproblemer i nettverket påvirker seerne i større grad når du bruker denne innstillingen. Sørg for at nettverkstilkoblingen din kan opprettholde strømmingen med bithastigheten du har valgt. Du bør bruke AV1 eller HEVC for å få best mulig kvalitet og stabilitet uansett bithastighet. Her finner du enkoderanbefalingene for YouTube Live.