Striimin viive

Striimin viive tarkoittaa aikaa ennen kuin kuvattu sisältö näkyy katsojille. Mieti viiveen vaikutusta katsojiin ennen kuin aloitat livestriimauksen.

Jos haluat keskustella reaaliajassa katsojien kanssa ja vastata kysymyksiin ja kommentteihin, pieni viive on paras vaihtoehto. Huom. Pienellä viiveellä toistoa puskuroidaan enemmän.

Jos et ole vuorovaikutuksessa yleisön kanssa, suurempi viive ei haittaa.

Miksi viive vaikuttaa videon laatuun?

Mitä pienempi viive on, sitä vähemmän videosoitin ehtii puskuroida etukäteen. Etukäteispuskurointi on tärkeää, koska se vaikuttaa striimin viiveeseen. Pienempää viivettä käytettäessä enkooderin ja videosoittimen väliset ongelmat näkyvät todennäköisemmin katsojille.
Verkon ruuhkautuminen ja muut syyt voivat aiheuttaa ongelmia striimauksessa ja hidastaa videota. Viivettä voi ilmetä myös nopeassa verkossa.
Katsojien soittimet pystyvät yleensä peittämään yhteysnopeuden muutokset varaamalla livestriimiä talteen. Tilastotiedoissa tätä toimintoa kutsutaan puskuroinnin laaduksi.

Livestriimin viiveen muuttaminen

Livetapahtumien hallinnassa:

1. Avaa YouTube Studio. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Luo ja sitten Aloita live-lähetys.
  2. Klikkaa yläreunasta Striimaa tai Hallinta. Luo tai ajasta striimi.
  3. Valitse striimin hallintapaneelista Striimin asetukset.
  4. Valitse "Striimin viive" ‑kohdasta haluamasi viive.

Verkkokamera- ja mobiilistriimit on aina määritetty interaktiivisuuteen sopivaksi. Niiden viivettä ei voi muuttaa.

Striimin viiveen voi valita kolmesta vaihtoehdosta:

Normaali viive

Sopii parhaiten ei-interaktiivisiin livestriimeihin.
Valitse normaali viive, jos et aio olla yhteydessä katsojiin livestriimin aikana. Tällä asetuksella striimin laatu on paras mahdollinen, koska katselu ei keskeydy puskuroinnin takia.
Normaali viive tukee kaikkia resoluutioita ja live-ominaisuuksia.

Pieni viive

Sopii parhaiten rajalliseen vuorovaikutukseen.
Valitse pieni viive, jos aiot olla yhteydessä katsojiin vain vähän eikä sinun tarvitse odottaa vastauksia esimerkiksi äänestyksiin. Useimpien katsojien viive on alle 10 sekuntia. Tämä vaihtoehto on kahden muun välimuoto.
Pieni viive ei tue 4K-resoluutiota.

Erittäin pieni viive

Sopii parhaiten erittäin interaktiivisiin livestriimeihin, joissa käydään reaaliaikaista keskustelua.
Valitse erittäin pieni viive, jos haluat keskustella yleisön kanssa. Useimpien katsojien viive on alle 5 sekuntia. Tällä asetuksella katsojat saattavat ajoittain nähdä puskurointia.
Erittäin pieni viive ei tue 4K-resoluutiota.
Huom. Kun asetus on valittuna, verkon muunto-ongelmien vaikutus videon katseluun kasvaa. Varmista, että verkkoyhteys riittää striimaukseen valitulla siirtonopeudella. Parhaan lopputuloksen saat käyttämällä AV1- tai HEVC-standardia, jolloin laatu ja vakaus on paras mahdollinen kaikilla siirtonopeuksilla. Noudata myös näitä YouTube Liven enkooderisuosituksia.