Forsinkelse ved livestreaming

Streamingforsinkelse er forsinkelsen mellem det tidspunkt, hvor kameraet optager eventet, til det bliver vist til seerne. Når du opretter din livestream, skal du overveje, hvordan forsinkelsesniveauet kan påvirke seerne.

Hvis du bruger livechat med seerne, er det bedst med lav forsinkelse, så du kan svare på seernes kommentarer og spørgsmål. Bemærk, at seerne ved lav forsinkelse kan opleve mere bufferlagring under afspilning.

Hvis du ikke interagerer med dit publikum, er højere forsinkelse ikke et problem.

Hvorfor er der sammenhæng mellem forsinkelse og kvalitet?

Jo lavere forsinkelse, desto mindre vil videoafspilleren kunne indlæse på forhånd i bufferlagringen. Mængden af bufferlagring på forhånd er vigtig, fordi det er hovedårsagen til streamingforsinkelse. Med lav forsinkelse vil seerne være mere tilbøjelige til at bemærke problemerne mellem koderen og afspilleren.
Netværksbelastning og andre faktorer kan også forårsage livestreamingproblemer, som kan forsinke din stream. Forsinkelser kan opstå, selvom du har et godt netværk, der kan opretholde din gennemsnitlige bithastighed for streaming.
Seernes afspillere kan for det meste håndtere ændringerne i internethastigheden ved at have lidt ekstra livestreamdata. Denne funktion kaldes Bufferstyrke i Statistik for nørder.

Sådan ændrer du livestreamingforsinkelsen

I Kontrolrum for live-events:

1. Gå til YouTube Studio. Øverst til højre skal du klikke på Opret og så Gå live.
  2. Øverst skal du klikke på Stream eller Administrer. Opret en stream, eller åbn en planlagt stream.
  3. Fra streamens kontrolpanel skal du klikke Streamindstillinger.
  4. Vælg din forsinkelse under "Streamforsinkelse".

Livestream via webcam eller på mobil er altid konfigureret til interaktion. Du kan ikke konfigurere en livestreamforsinkelse for dem.

Der er tre muligheder for forsinkelse ved livestreaming:

Normal forsinkelse

Bedst til: ikke-interaktive livestreams
Vælg "Normal forsinkelse", hvis du ikke skal interagere med dine seere i livestreamen. Denne indstilling har den højeste kvalitet for seerne, da den har den laveste mængde af bufferlagring hos seerne.
Alle opløsninger og livefunktioner understøttes ved Normal forsinkelse.

Lav forsinkelse

Bedst til: begrænset interaktion med publikum
Vælg denne mulighed, hvis du planlægger efter begrænset interaktion med dit publikum og ikke behøver at vente på svar, f.eks. i forbindelse med afstemninger. De fleste seere, der har en stream med lav forsinkelse, vil opleve en forsinkelse på under 10 sekunder. Denne indstilling er en god mellemting i forhold til de to andre muligheder.
Denne indstilling understøtter ikke 4K-opløsning.

Ultralav forsinkelse

Bedst til: Meget interaktive livestreams med engagement i realtid
Vælg denne mulighed, hvis du vil have en samtale med dit publikum. De fleste seere, der har en stream med ultralav forsinkelse, vil opleve en forsinkelse på mindre end 5 sekunder. Det kan øge risikoen for, at dine seere oplever bufferlagring.
Denne indstilling understøtter ikke 4K-opløsning.
Bemærk! Problemer med inkorporering på dit netværk vil påvirke seerne mere i denne indstilling. Sørg for, at din netværksforbindelse kan opretholde streaming i den ønskede bithastighed. Du får de bedste resultater ved at bruge AV1 eller HEVC, der giver den bedste kvalitet og stabilitet i enhver bithastighed, og ved at følge koderanbefalingerne i YouTube Live her.