Latència de les reproduccions en directe

La latència d'una reproducció és la diferència de temps entre el moment en què la càmera captura l'esdeveniment i el moment en què els espectadors el veuen. En configurar la transmissió en directe, tingues present fins a quin punt el nivell de latència pot afectar els teus espectadors.

Si parles amb els espectadors mitjançant el xat en directe, és recomanable utilitzar una latència baixa per respondre als comentaris i a les preguntes que t'adrecin. Tanmateix, si la latència és molt baixa, és possible que els espectadors tinguin problemes d'emmagatzematge a la memòria intermèdia durant la reproducció.

Si no interacciones amb el públic, la latència alta no és un problema.

Per què hi ha una compensació entre latència i qualitat?

Com més baixa sigui la latència, menys emmagatzematge a la memòria intermèdia per avançat tindrà el reproductor de vídeo. La quantitat d'emmagatzematge a la memòria intermèdia per avançat és important, ja que és la principal font de latència de la reproducció. Amb una latència més baixa, és més probable que els espectadors notin problemes entre el codificador i el reproductor.
La congestió de la xarxa i altres factors també poden causar problemes en les transmissions en directe, cosa que pot provocar retards a la reproducció. De fet, es poden produir retards encara que tinguis una xarxa excel·lent que pugui mantenir la taxa de bits mitjana de la reproducció.
Generalment, el reproductor dels espectadors pot compensar aquests canvis en la velocitat d'Internet reservant dades de transmissió en directe addicionals. Aquesta funció s'anomena "estat de la memòria intermèdia" a la pàgina Estadístiques.

Com es pot canviar la latència de les transmissions en directe

A la Sala de control en directe, segueix aquests passos:

1. Ves a YouTube Studio. A la part superior dreta, fes clic a Crea i després Emet en directe.
  2. A la part superior, fes clic a Reproducció en directe o Gestiona. Crea una reproducció en directe o obre'n una de programada.
  3. Al tauler de reproducció, fes clic a Configuració de la reproducció en directe.
  4. A "Latència de la transmissió en directe", selecciona la latència.

La transmissió des de dispositius mòbils i càmeres web sempre està configurada per interaccionar. Per aquest motiu, no pots establir una latència de transmissió en directe per a aquest tipus de transmissions.

Hi ha tres opcions de latència en les transmissions en directe:

Latència normal

Ideal per a les transmissions en directe no interactives.
Tria "Latència normal" si no tens previst interaccionar amb el públic a la transmissió en directe. Aquesta és l'opció que ofereix la màxima qualitat als espectadors, ja que els genera la menor quantitat d'emmagatzematge a la memòria intermèdia.
Amb la latència normal s'admeten totes les resolucions i funcions de les transmissions en directe.

Latència baixa

Ideal per a interaccions limitades amb el públic.
Tria aquesta opció si tens previst tenir una interacció limitada amb el teu públic i no necessites esperar a rebre respostes, com en el cas de les enquestes. La majoria dels espectadors d'una transmissió en directe de latència baixa tindran una latència inferior a 10 segons. Aquesta opció és un bon terme mitjà entre les altres dues opcions.
Tanmateix, no admet la resolució 4K.

Latència molt baixa

Ideal per a les transmissions en directe amb moltes interaccions en temps real.
Tria aquesta opció si vols conversar amb el teu públic. La majoria dels espectadors d'una transmissió en directe de latència molt baixa tindran una latència inferior a 5 segons. És possible que augmentin les probabilitats d'emmagatzematge a la memòria intermèdia dels espectadors.
Tanmateix, aquesta opció no admet la resolució 4K.
Nota: els problemes d'ingesta en directe a la xarxa afectaran més els espectadors si selecciones aquesta opció. Assegura't que la connexió a la xarxa pugui suportar l'estríming amb la taxa de bits que triïs. Per obtenir els millors resultats, utilitza AV1 o HEVC. D'aquesta manera, aconseguiràs la millor qualitat i estabilitat amb qualsevol taxa de bits. Segueix les recomanacions del codificador de YouTube Live que trobaràs en aquest enllaç.