Så här visas annonser i videor du genererar intäkter från

Vi har förenklat alternativen för de annonsformat som visas före eller efter din video för att öka intäkterna för kreatörerna. Vi har tagit bort enskilda annonsval för preroll-, postroll-, överhoppningsbara och inte överhoppningsbara annonser. När du aktiverar annonser för nya videor i långt format kommer vi att visa preroll-, postroll-, överhoppningsbara eller inte överhoppningsbara annonser när det är lämpligt. Denna ändring gör att vi rekommenderar att du aktiverar alla annonsformat, vilket är standard för alla. Dina val för midroll-annonser har inte ändrats. Vi behåller även dina annonsval för befintliga videor i långt format, såvida du inte ändrar inställningarna för intäktsgenerering.

När du aktiverar intäktsgenerering för din kanal kan du välja att få en del av intäkterna från annonser som visas på visningssidan eller i Shorts-flödet. Annonser visas via annonsauktionen, Google Ad Manager och andra YouTube-källor. Det kan ta lite tid innan annonser visas när du har aktiverat intäktsgenerering.

Vilka annonser som visas i din video avgörs automatiskt utifrån sammanhang, bland annat videons metadata och om innehållet är annonsvänligt.

Vi övervakar och uppdaterar regelbundet våra system så att de mest relevanta annonserna ska visas i dina videor. Vi kontrollerar emellertid inte alla annonser i videorna manuellt och kan därför inte garantera att specifika annonser visas.

Det är inte alltid annonser visas i intäktsgenererande videor. Det är inte säkert att det finns någon annons tillgänglig vid visningstillfället. Om du inte är nöjd med annonsvisningen kan du läsa om varför annonser kanske inte visas i dina videor.

Vad är annonser sålda av partner?

Sedan 2010 har YouTube låtit ett litet antal partner sälja annonser för innehållet de lägger upp på YouTube. Dessa annonser heter ”annonser sålda av partner”. För att kunna kvalificera sig för annonser sålda av partner måste organisationerna distribuera innehåll på olika plattformar och ha en företagsinfrastruktur (inklusive försäljningsorganisation) för att sälja annonser på sina videor.

För annonser sålda av partner ska partnern arbeta med annonsörer för att visa annonser på innehåll de äger. Annonsörer köper annonser från dessa partners så att annonserna visas på specifikt innehåll. Det innebär att annonser sålda av partner även kan visas i videor som YouTube inte anser är lämpliga för de flesta annonsörer. Dessa partners ansvarar för annonsplaceringen genom att arbeta direkt med annonsörerna. De tar risken att placera annonser på innehåll som annonsörer kanske inte tycker passar deras varumärke.

Partners kan inte sälja annonser mot innehåll som är relaterat till tragedier.