Uppspelning i bakgrunden fungerar inte

Uppspelning i bakgrunden fungerar bara i YouTube-mobilapparna och kräver ett YouTube Premium-medlemskap. Vissa videor är inte tillgängliga för uppspelning i bakgrunden eller för nedladdning offline, även om du har ett kanalmedlemskap. Läs stegen nedan för att få hjälp med att lösa problemet.

Vanliga felsökningssteg

Starta om YouTube-appen eller enheten

Om YouTube-appen eller din mobila enhet har varit igång ett tag kanske det inte finns tillräckligt med resurser för uppspelning i bakgrunden ska fungera smidigt. Testa med att stänga YouTube-appen eller starta om telefonen.

Kontrollera att ditt medlemskap inte har gått ut

Kontrollera att ditt YouTube Premium-medlemskap fortfarande gäller. Tryck på din profilbild följt av Betalmedlemskap i YouTube-appen och scrolla ned till Hantera.

Om du nyligen förlorade åtkomst till YouTube Premium och sedan återupptog prenumerationen kan det ta några timmar innan sparade videor blir tillgängliga igen. Om du behöver titta på en video direkt trycker du på Mer ” och väljer Försök ladda ned igen.

Prova att logga in på YouTube Premium igen

Se till att du är inloggad på kontot som är kopplat till ditt YouTube Premium-medlemskap.

• Testa att logga ut och sedan logga in igen på det konto som är kopplat till YouTube Premium.
  • Kontrollera att du ser YouTube Premium-logotypen på YouTube (i stället för YouTube-logotypen).

Kontrollera YouTube Premium-tillgängligheten för din plats

YouTube Premium-förmånerna fungerar bara i länder där YouTube Premium är tillgängligt. Kontrollera att du befinner dig på en plats där YouTube Premium har lanserats.

Kontrollera inställningarna för uppspelning i bakgrunden

Öppna inställningarna för uppspelning i bakgrunden i YouTube-appen och kontrollera att du inte har inaktiverat inställningen.

Uppdatera YouTube-appen

Se till att du har den senaste versionen av YouTube-appen. Öppna enhetens appbutik och se efter om det finns några väntande uppdateringar för YouTube-appen.

Om du har en ny telefon eller om du nyligen har återställt telefonen kan den innehålla en gammal version av YouTube-appen (till exempel anses versioner tidigare än 12.0 vara inaktuella).

Kontrollera telefonens inställningar för mobildata

Öppna inställningarna på din mobila enhet och kontrollera att du har aktiverat bakgrundsdata för YouTube.

Ytterligare steg att testa

Kontrollera att inga andra appar spelar upp ljud

Kontrollera alla andra öppna appar för att se till att de inte spelar upp ljud. Uppspelning i bakgrunden fungerar inte om andra appar spelar upp ljud samtidigt.

Kontrollera styrkan på internetanslutningen

Videonedladdning kräver en stark internetanslutning. Kontrollera att enheten är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk med 3 Mbit/s eller snabbare eller ett mobilnätverk med abonnemang med 3G-, 4G- eller LTE-hastighet. Om du inte är säker på vad den nuvarande hastigheten är kan du testa hastigheten online.

Kontrollera telefonens aviseringsinställningar

Kontrollera att du inte har blockerat alla aviseringar från YouTube-appen. Du kan bekräfta detta bland enhetsinställningarna. Om du har blockerat aviseringar kan det hända att YouTube-appen inte fungerar som den ska och/eller att den inte har åtkomst till internet i bakgrunden.

Kontakta supporten och skicka produktfeedback

Om du fortfarande har problem kan du kontakta supporten. Ange alltid de här sakerna när du kontaktar supporten:
  • Ange om ljudet stängs av direkt när du lämnar appen eller om det fungerar en stund men sedan oväntat stängs av.
  • Ange eventuella felmeddelanden som du ser när du öppnar appen igen.
Skicka produktfeedback till YouTube:
  • Du kan också skicka feedback om problemet. Du får inget svar, men YouTube får tillgång till din feedback.
  • Gör det genom att välja ditt profilfoto följt av Feedback Feedback på YouTube.
  • Se till att du markerar rutan för systemloggar. Då kan vi förstå problemet bättre.

Tillbaka till Felsöka YouTube Premium-förmåner för medlemmar