Jeg ser annonser på YouTube-videoer

Hvis du bruker inkognitomodus i en nettleser eller ser på videoer utenfor YouTube-appen, kan det hende du ikke er logget på YouTube. Hvis du ikke er logget på, kan det hende du ser annonser på YouTube-videoer. Gå gjennom forslagene nedenfor for å prøve å løse problemet.

Vanlige feilsøkingstrinn

Sjekk om YouTube Premium er tilgjengelig der du befinner deg

YouTube Premium-fordelene fungerer bare i land der YouTube Premium er tilgjengelig. Sjekk om YouTube Premium er lansert der du befinner deg.

Sjekk at abonnementet ditt ikke er utløpt

Sjekk at YouTube Premium-abonnementet ditt ikke er utløpt. Du kan dobbeltsjekke dette på youtube.com/paid_memberships.

Prøv å logge på YouTube Premium igjen

Kontrollér at du er logget på Google-kontoen som er knyttet til YouTube Premium-abonnementet ditt.
  • Prøv å logge av og på kontoen som er knyttet til YouTube Premium.
  • Sjekk at YouTube Premium-logoen vises (i stedet for YouTube-logoen) på YouTube.
  • Merk at hvis du ser på en YouTube-video i en annen app, kan det hende du ser annonser. Dette er fordi noen apper viser YouTube-videoer i en såkalt lett nettleser, og ikke i selve YouTube-appen. For å slippe å se annonser bør du logge på YouTube-kontoen som er knyttet til YouTube Premium-abonnementet ditt, i den aktuelle nettleseren.
Skal du bruke YouTube på en smart-TV?
  • Kontrollér at du er logget på med Google-kontoen som er knyttet til YouTube Premium-abonnementet ditt, på TV-en.
  • Hvis du caster innhold til TV-en, må du sørge for å være logget på med riktig konto både på TV-en og på datamaskinen eller mobilenheten du caster fra.
  • Hvis du bruker Google Home, må du sjekke at du er logget på med riktig konto i Google Home-appen.

Sjekk om du har blokkert YouTube-informasjonskapsler

Hvis du ser på en YouTube-video som er innebygd på et nettsted, må du passe på ikke å blokkere YouTube-informasjonskapsler.

Sånn gjør du det:

1. Åpne Google Chrome på en datamaskin.
  2. Klikk på Meny > Innstillinger øverst til høyre.
  3. Velg Avansert helt nederst.
  4. Velg Innholdsinnstillinger under «Personvern og sikkerhet».
  5. Velg Behandle unntak.
  6. Opprett et unntak for «[*.]youtube.com».
  7. Velg Lukk helt til høyre

Finn ut mer om administrering av informasjonskapsler i Chrome eller i andre nettlesere som Safari, Firefox og Opera.

Flere feilsøkingstrinn du kan prøve

Sjekk om du ser infokort eller annoteringer

Det kan hende du av og til ser et infokort eller en annotering i en video. Dette ser kanskje ut som en annonse. YouTube-skapere kan legge inn slike kort i videoene sine – dette er ikke annonser. Les mer om overleggskort og annoteringer på YouTube. Du ser fortsatt overleggskort og annoteringer selv om du har et YouTube Premium-abonnement. Hvis du bruker YouTube på en datamaskin, kan du imidlertid slå dem av i YouTube-innstillingene dine (velg profilbildet ditt > Innstillinger > Avspilling).

Kontakt brukerstøtten og send produkttilbakemeldinger

Hvis du fortsatt har problemer, kan du kontakte brukerstøtten. Når du kontakter brukerstøtten, må du huske å oppgi følgende:
  • Hvilken type annonse du så (videoannonse før videoen startet, banner- eller tekstannonse nederst i videoen, videoannonse midt i en video, annonse på startsiden eller nettlesersiden).
  • Hvor du så annonsen (på youtube.com, i YouTube-mobilappen eller på en TV eller spillkonsoll).
  • Inkluder en link til videoen
  • Anslå omtrent på hvilket tidspunkt du så annonsen.
Send tilbakemelding om produktet til YouTube:
  • Du kan også sende inn en tilbakemelding om problemet. Du får ikke svar, men tilbakemeldingen deles med YouTube.
  • Dette gjør du ved å velge profilbildet ditt > Tilbakemelding Feedback på YouTube.
  • Hvis du merker av for «Systemlogger», blir det enklere for oss å forstå problemet.

Tilbake til Feilsøk abonnementsfordeler for YouTube Premium