Ik zie advertenties bij YouTube-video's

Als je een incognitobrowser gebruikt of een video buiten de YouTube-app bekijkt, ben je mogelijk niet ingelogd bij YouTube. Als je niet bent ingelogd, zie je mogelijk advertenties bij YouTube-video's. Volg de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Algemene stappen voor probleemoplossing

Controleer of YouTube Premium op jouw locatie beschikbaar is

Je kunt alleen in landen waar YouTube Premium beschikbaar is gebruikmaken van de voordelen van YouTube Premium. Controleer of je je op een locatie bevindt waar YouTube Premium is gelanceerd.

Controleer of je lidmaatschap niet is verlopen

Controleer of je YouTube Premium-lidmaatschap niet is verlopen. Tik in de YouTube-app op je profielfoto > Betaalde lidmaatschappen en scrol naar beneden naar Beheren.

Als je onlangs de toegang tot je YouTube Premium-lidmaatschap kwijt bent geraakt en je je opnieuw hebt geabonneerd, duurt het een paar uur voordat opgeslagen video's weer beschikbaar zijn. Als je een video direct moet bekijken, tik je op Menu Three-dot menu vertical en vervolgens op Opnieuw downloaden.

Controleer of je ingelogd bent bij YouTube Premium

Zorg ervoor dat je ingelogd bent op het Google-account dat aan je YouTube Premium-lidmaatschap gekoppeld is.
  • Log uit en log vervolgens weer in op het account dat aan YouTube Premium is gekoppeld.
  • Controleer of op YouTube het YouTube Premium-logo wordt weergegeven (in plaats van het YouTube-logo).
  • Als je een YouTube-video bekijkt via een andere app, worden er mogelijk advertenties weergegeven. Sommige apps geven YouTube-video's namelijk weer in een eenvoudige webbrowser in plaats van de YouTube-app. Log in de eenvoudige webbrowser in op het YouTube-account dat gekoppeld is aan je YouTube Premium-lidmaatschap om te voorkomen dat je advertenties ziet.
Gebruik je YouTube op een Smart TV?
  • Zorg ervoor dat je op je tv bent ingelogd op het Google-account dat aan je YouTube Premium-lidmaatschap is gekoppeld.
  • Zorg er als je naar je tv cast voor dat je op het juiste account bent ingelogd op zowel de tv als de computer of het mobiele apparaat dat je gebruikt om te casten.
  • Controleer als je Google Home gebruikt of je op het juiste account bent ingelogd in de Google Home-app.

Controleer of cookies van YouTube worden geblokkeerd

Als je een YouTube-video bekijkt die is ingesloten op een website, moet je ervoor zorgen dat cookies van YouTube niet worden geblokkeerd.

Dit doe je als volgt:

1. Open Google Chrome op een computer.
  2. Selecteer rechtsboven Menu > Instellingen.
  3. Selecteer onderaan Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Ga naar het gedeelte Privacy en selecteer Instellingen voor content.
  5. Selecteer Uitzonderingen beheren.
  6. Maak een uitzondering voor '[*.]youtube.com'.
  7. Selecteer Sluiten aan de rechterkant.

Lees meer informatie over het beheer van cookies in Chrome of in andere browsers, zoals Safari, Firefox en Opera.

Aanvullende stappen voor probleemoplossing

Controleer of er infokaarten of annotaties worden weergegeven

Soms wordt er in een video een infokaart of annotatie weergegeven, die eruitziet als een advertentie. YouTube-creators kunnen deze kaarten in hun video's opnemen, maar het zijn geen advertenties. Lees meer informatie over kaarten en annotaties op YouTube. Kaarten en annotaties worden niet verborgen als je YouTube Premium-lid bent. Als je YouTube op een computer gebruikt, kun je ze mogelijk wel uitschakelen in je YouTube-instellingen (selecteer je profielfoto > Instellingen > Afspelen).

Neem contact op met het supportteam en geef feedback over het product

Als je nog steeds problemen ondervindt, kun je contact opnemen met de support. Geef de volgende informatie wanneer je contact opneemt met de ondersteuning:
  • Het type advertentie dat werd weergegeven (videoadvertentie voordat je video werd gestart, banner-/tekstadvertentie onderaan de video, videoadvertentie tijdens het afspelen van een video, advertentie op de homepage of een browserpagina)
  • De plek waar de advertentie werd weergegeven (youtube.com, mobiele YouTube-app of op een tv of gameconsole)
  • Een link naar de video
  • Het moment waarop de advertentie ongeveer werd weergegeven
Productfeedback verzenden naar YouTube:
  • Je kunt ook feedback geven over je probleem. Je krijgt geen reactie, maar je feedback wordt gedeeld met YouTube.
  • Selecteer om dit te doen op YouTube je profielfoto > Feedback Feedback.
  • Vergeet niet het selectievakje naast 'Systeemlogboeken' aan te vinken. Systeemlogboeken geven ons meer inzicht in je probleem.

Terug naar Problemen met YouTube Premium-lidmaatschapsvoordelen oplossen