Beheren welke soorten advertenties je ziet bij YouTube-video's

Waarom krijg ik advertenties te zien bij YouTube-video's?

Je kunt verschillende soorten advertenties te zien krijgen op YouTube. De advertenties die worden getoond, zijn onder andere gebaseerd op de videocontent die je bekijkt. Dit zijn enkele andere factoren die van invloed zijn op de advertenties worden getoond:

• Informatie in je Google-account, zoals je leeftijdscategorie en gender
  • Andere activiteit in Google-services zoals Google Ads
  • De soorten websites die je bezoekt en de activiteit in mobiele apps op je apparaat
  • De door jou bezochte websites en apps van bedrijven die bij Google adverteren
  • Informatie over jou die we van partners hebben gekregen

We willen je graag de meest geschikte advertenties tonen. Daarom passen we beleid toe waarmee we advertenties relevanter maken. Als je advertenties te zien krijgt die je ongepast vindt, kun je ons dit laten weten door feedback te sturen.

Hoe beheer ik de advertenties die ik bij video's zie?

Via je advertentie-instellingen kun je bepalen welke advertenties je op YouTube te zien krijgt. Ook kun je je YouTube-kijkgeschiedenis checken, verwijderen of onderbreken.

Hoe krijg ik interessantere advertenties te zien?

Als je video's bekijkt, wordt je mogelijk gevraagd om advertenties te beoordelen met een duim omhoog of omlaag. Op basis van je feedback proberen we advertenties te tonen die interessant voor je zijn.

Hoe kan ik een advertentie melden?

Als je een advertentie ziet die ongepast is of het advertentiebeleid van Google schendt, kun je deze melden.

Als je een advertentie wilt melden, selecteer je Info Informatie bij de advertentie en dan Waarom deze advertentie? en dan Deze advertentie melden. Je kunt ook dit formulier invullen en indienen. Ons team beoordeelt dan je melding en onderneemt actie als dit nodig is.

Je kunt alleen advertenties melden via de mobiele en desktopversie van YouTube.

YouTube Premium

YouTube Premium is een betaald lidmaatschap dat in bepaalde landen en regio's beschikbaar is en je een betere video- en muziekbeleving biedt op YouTube, YouTube Music en YouTube Kids.

Met YouTube Premium kun je miljoenen video's zonder advertenties bekijken. Dit geldt bijvoorbeeld voor advertenties die op de weergavepagina en in de Shorts-feed worden weergegeven. Je kunt in content nog wel branding of promoties tegenkomen die de creator heeft ingesloten. Ook kun je in en rond content links tegenkomen die door de creator zijn toegevoegd. Deze links kunnen verwijzen naar de website, merchandise, evenementtickets of andere gerelateerde bestemmingen die de creator promoot. Video's zonder advertenties worden ondersteund op alle apparaten en platforms waarop je kunt inloggen met je YouTube-account.

Meer informatie over de voordelen van een YouTube Premium-lidmaatschap