Få intäkter från din livestream

Snart försvinner våra verktyg för klassisk livestreaming. Testa det nya Kontrollrummet, där våra klassiska streamingverktyg för dator har kombinerats med nya förbättrade funktioner. Läs mer

Du kan tjäna pengar på livestreamar genom att aktivera annonser och använda Superchatt. Vissa kanaler har tillgång till kanalmedlemskap.

Om spelaren är inbäddad på en extern sida med automatisk start inaktiveras annonser.

Annonser i livestreamar

Om din kanal har aktiverats för intäktsgenerering visar YouTube annonser i ditt innehåll (om du är kvalificerad). Visning av annonser garanteras inte och vissa tittare kanske inte ser en annons. Livestreamar kan vara kvalificerade för

• Preroll-annonser körs innan livestreamen och kan ses på mobila enheter och datorer.
  • Midroll-annonser visas under livestreamen och kan läggas in manuellt när du streamar via datorn.
  • Display- och overlay-annonser körs vid sidan av eller över innehållet och kan ses på datorer.

Läs mer om att visa midroll-annonser

1. Öppna YouTube Studio.
  2. Klicka på Skapa följt av Sänd live.
  3. Starta en livestream nu på fliken Stream eller schemalägg en liveström på fliken Hantera.
  4. Klicka på RedigeraIntäktsgenerering längst upp.
  5. Välj en inställning för intäktsgenereringen.
  6. Klicka på Spara.

Om du vill spela upp en annons under streamen trycker du på Infoga annons  uppe till höger.

Mobil

Midroll-annonser är inte tillgängliga i mobila livestreamar just nu.

Webbkamera

Mid-roll-annonser är inte tillgängliga i livestreamar med webbkamera just nu.

Om du är kvalificerad visas annonser inom ett par sekunder. Vi kan inte garantera att alla tittare får se en annons. De här tittarna kan fortfarande se din livestream.

Om en tittare hoppar över annonsen eller när annonsen är slut återvänder tittaren till livestreamen.