Få intäkter från din livestream

Du kan tjäna pengar på livestreamar genom att aktivera annonser och använda Superchatt. Vissa kanaler har tillgång till Kanalmedlemskap.

Om spelaren är inbäddad på en extern sida med automatisk start inaktiveras annonser.

Annonser i livestreamar

Om din kanal har aktiverats för intäktsgenerering visar YouTube annonser i ditt innehåll (om du är kvalificerad). Visning av annonser garanteras inte och vissa tittare kanske inte ser en annons. Livestreamar kan vara kvalificerade för

• förannonser som visas före en livestream och som kan visas på mobila enheter och datorer
  • mid-roll-annonser som visas under livestreamen och som kan läggas in manuellt vid streamar på datorn
  • display- och överlagringsannonser som visas bredvid eller över innehållet och som kan visas på datorn.

Läs mer om att visa mid-roll-annonser

Evenemang

Du kan skapa ett evenemang på sidan Liveevenemang.
Innan du börjar streama:
  1. Aktivera intäktsgenerering: Redigera > Intäktsgenerering > aktivera Tjäna pengar med annonser. Synkronisera till förhandsspelare: I väljer du Kontrollrummet > Synkronisera till förhandsspelare. Obs! Det här måste synkroniseras innan streamen startas.
  2. Starta förhandsspelaren.
  3. Klicka på Börja streama en gång så startar förhandsspelaren.

När du streamar:

1. Klicka på Infoga i Kontrollrummet under förhandsspelaren.

Streama nu

Du kan skapa ett evenemang på sidan Streama nu.
Innan du börjar streama:
  1. Under Intäktsgenerering klickar du på Tjäna pengar med annonser.
När du streamar:
  1. Klicka på Visa annons.

När du klickar på Visa annons visar vi en videoannons för så många tittare som möjligt. Annonser visas inte i Översikten live eller i Kontrollrummet.  Annonser kanske inte visas om du tittar på din egen stream på visningssidan. En annons kanske inte visas för vissa tittare så du ska fortsätta streama!

Mobila livestreamar

Mid-roll-annonser är inte tillgängliga i mobila livestreamar just nu.

Webbkamera

Mid-roll-annonser är inte tillgängliga i livestreamar med webbkamera just nu.

Om du är kvalificerad visas annonser inom ett par sekunder. Vi kan inte garantera att en annons visas för alla tittare. De här tittarna kan fortfarande se din livestream.

Om en användare hoppar över en annons eller när annonsen är slut kommer de tillbaka till livestreamen.