Få intäkter från din livestream

Senaste uppdateringarna

Du kan tjäna pengar på livestreamar genom att

Vissa kanaler kan även ha tillgång till kanalmedlemskap för sina tittare.
Obs! Om spelaren är inbäddad på en extern sida med automatisk start inaktiveras annonser för din livestream.

Annonser i livestreamar

Om din kanal har aktiverats för intäktsgenerering och din livestream är kvalificerad visar YouTube annonser i ditt innehåll. Visning av annonser garanteras inte och vissa tittare kanske inte ser en annons. Livestreamar kan vara kvalificerade för:

• Preroll-annonser som visas före livestreamen. Annonserna går att se både på mobiler och datorer. Preroll-annonser aktiveras automatiskt för livestreamar.
  • Midroll-annonser som visas under livestreamen. Annonserna kan läggas in automatiskt eller manuellt.
  • Displayannonser visas vid sidan av eller över innehållet. Annonserna går att se på datorer.

Infoga midroll-annonser

Infoga midroll-annonser i en livestream:

1. Öppna YouTube Studio.
  2. Klicka på Skapa följt av Sänd live.
  3. Starta en livestream nu på fliken Stream eller schemalägg en livestream på fliken Hantera.
  4. Klicka på Redigera följt av Intäktsgenerering längst upp.
  5. Se till att intäktsgenerering har aktiverats.
  6. Välj inställningar för liveannonser:
    1. YouTube lägger till annonser åt dig: YouTube visar midroll-annonser för tittarna vid lämpliga ögonblick under en livestream och du väljer frekvensnivå för annonspauserna:
      1. Försiktig: lägsta frekvens och lägsta intäktspotential
      2. Balanserad: mellanfrekvens och medelhög intäktspotential
      3. Kraftig: högsta frekvens och högst intäktspotential
      4.  Obs! Vi meddelar dig när en annons ska visas för tittare ifall du vill hoppa över den.
    2. Välj hur annonserna visas: Du kan välja pauserna för midroll-annonser manuellt ELLER hur lång tid det ska gå mellan annonserna. Om du vill ange en viss tid mellan annonserna kan du välja mellan 6, 12, 18, 24 och 30 minuter.
      1. Obs! Din intäktspotential kan bli lägre än när du låter YouTube lägga till annonser åt dig.
  7. Klicka på Nästa för att fortsätta konfigurera livestreamen.
Obs!
  • Vi kan inte garantera att alla tittare får se en midroll-annons. Tittarna fortsätter att se din livestream även om inga annonser visas.
  • Om en tittare hoppar över annonsen eller när annonsen är slut återvänder tittaren till livestreamen.

Fördröja en midroll-annons

Om du väljer att låta YouTube lägga till midroll-annonser åt dig kan du fördröja midroll-annonserna vid viktiga ögonblick när du inte vill att tittarupplevelsen ska avbrytas.

Klicka på Fördröj annonser uppe till höger i Kontrollrummet. Då visas inte midroll-annonser för tittarna i tio minuter. En nedräkning på fem sekunder visas i Kontrollrummet innan annonserna återupptas.

Obs! Manuellt placerade midroll-annonser visas även om funktionen för att fördröja annonser är aktiverad.

Inställningar på kanalnivå för midroll-annonser

Intäktsgenererande kanaler utan rättighetshantering kan ange standardinställningar för midroll-annonser för framtida livestreamar på kanalnivå. Med inställningar på kanalnivå kan du välja inställningar för intäktsgenerering som blir standard för alla nya livestreamar.

Så här väljer du inställningar på kanalnivå: Öppna Kontrollrummet följt av längst ned till vänster och klicka på Inställningar .

Annonsintäkter för livestreamar

Du kan se en översikt över annonsintäkter från livestreamar och återuppspelningar i YouTube Analytics. Välj filtret Live om du vill se översikten över annonsintäkter för livestreamar.