Tjen penger på direktesendinger

De nyeste oppdateringene

Du kan tjene penger på direktesendingene dine ved å

Noen kanaler kan også tilby kanalmedlemskap til seerne sine.
Merk: Hvis spilleren er bygd inn på et eksternt nettsted med automatisk avspilling, slås annonser av for direktesendingen.

Annonser i direktesendinger

Hvis du har slått på inntektsgenerering på YouTube-kanalen din og direktesendingen er kvalifisert, vises det annonser i innholdet ditt. Det er ingen garanti for at det blir vist annonser, og enkelte brukere ser kanskje ikke annonser i videoene dine. Følgende typer annonser kan vises i direktesendinger:

• Annonser før videoen vises før direktesendingen. Slike annonser vises både på mobiler og datamaskiner. Annonser før videoen er automatisk slått på for direktesendinger.
  • Annonser midt i videoen vises i løpet av direktesendingen. Slike annonser kan settes inn automatisk eller manuelt.
  • Bannerannonser vises ved siden av eller over innhold. Disse annonsene vises bare på datamaskiner.

Sett inn annonser midt i videoen

Slik setter du inn annonser midt i en direktesending:

1. Åpne YouTube Studio.
  2. Klikk på Opprett etterfulgt av Send direkte.
  3. Start en direktesending med det samme via Send direkte-fanen, eller planlegg en direktesending på Administrer-fanen.
  4. Øverst klikker du på Rediger etterfulgt av Inntektsgenerering.
  5. Sjekk at Inntektsgenerering er slått på.
  6. Velg annonseinnstillingene for direktesendingen:
    1. La YouTube sette inn annonser for deg: YouTube viser seerne annonser på gunstige tidspunkter underveis i direktesendingen, og du velger hvor ofte annonsepausene skal vises:
      1. Konservativ: lavest frekvens og lavest inntektspotensial
      2. Balansert: middels frekvens og middels inntektspotensial
      3. Aggressiv: høyest frekvens og høyest inntektspotensial
      4.  Merk: Vi gir deg fortsatt beskjed når en annonse snart vises for seerne, i tilfelle du ønsker å hoppe over den.
    2. Velg hvordan annonsene skal vises: Du kan velge hver annonsepause manuelt ELLER velge hvor lang tid det skal gå mellom annonsene. Hvis du velger å angi annonser med tidsstempel, kan du velge mellom 6, 12, 18, 24 og 30 minutter.
      1. Merk: Inntektspotensialet ditt kan bli lavere enn om du lar YouTube sette inn annonser for deg.
  7. Klikk på Neste, og fortsett å konfigurere direktesendingen.
Merk:
  • Det er ikke garantert at alle brukere ser annonser midt i videoen. Hvis ingen annonser vises, fortsetter seerne å se på direktesendingen i stedet.
  • Hvis en seer hopper over annonsen eller annonsen er slutt, ser vedkommende direktesendingen igjen.

Utsett annonser midt i videoer

Hvis du velger at YouTube skal sette inn annonser for deg, kan du utsette annonsene under viktige øyeblikk der du ikke vil at seeropplevelsen skal bli avbrutt.

Øverst til høyre i kontrollrommet for direktesendinger klikker du på Utsett annonsene . Annonsene utsettes i ti minutter. En nedtelling på fem sekunder vises i kontrollrommet for direktesendinger før annonsene gjenopptas.

Merk: Annonser som er plassert manuelt, vises fortsatt når funksjonen for utsettelse av annonser er slått på.

Innstillinger på kanalnivå for annonser midt i videoer

Kanaler med inntektsgenerering og uten rettighetsadministrering kan angi standardinnstillinger på kanalnivå for annonser midt i fremtidige direktesendinger. På kanalnivå kan du velge innstillinger for inntektsgenerering som skal brukes som standard for alle nyopprettede direktesendinger.

Slik velger du innstillinger på kanalnivå: Åpne kontrollrommet for direktesendinger etterfulgt av klikk på Innstillinger nederst til venstre.

Annonseinntekter for direktesendinger

Du kan se en oversikt over annonseinntektene fra direktesendinger (og opptak av direktesendinger) i YouTube Analytics. Velg Direkte-filteret for å se oversikten over annonseinntektene for direktesendinger.