Veelgestelde vragen over offline YouTube-video's

In sommige gebieden kun je bepaalde video's via de mobiele YouTube-app downloaden en offline afspelen. Bekijk meer informatie over hoe je video's downloadt voor offline weergave.

De functies die in dit artikel worden beschreven, zijn beschikbaar in de landen hieronder. Als YouTube Premium op jouw locatie beschikbaar is, kun je video's naar je mobiele apparaat downloaden door YouTube Premium-lid te worden. Ben je YouTube Premium-lid? Ontdek dan hoe je je downloadinstellingen beheert.

Waar kan ik video's downloaden?

Bekijk video's offline op mobiele apparaten in bepaalde landen/regio's.

Op de volgende locaties is YouTube mogelijk niet beschikbaar. Als dat het geval is, kun je YouTube hier niet gebruiken. We zijn bezig om YouTube in meer gebieden te lanceren en in meer landen/regio's een gelokaliseerde versie van YouTube aan te bieden.

Hoe download ik audio-, muziek- of mp3-bestanden vanuit de YouTube-app?

Als je een beschikbaar muziekvideobestand wilt downloaden, volg je de stappen om een video te downloaden.

Je kunt geen audio-, muziek- of mp3-bestanden downloaden vanuit de YouTube-app.

Hoe download ik video's van YouTube naar mijn computer?

Je kunt video's downloaden die je al hebt geüpload.

Als je de video niet zelf hebt geüpload, kun je deze niet opslaan op een computer. Je kunt video's uit de YouTube-app alleen downloaden naar je mobiele apparaat.

Waarom staan mijn gedownloade YouTube-video's niet in mijn galerij?

De video's worden versleuteld op het apparaat opgeslagen. Je kunt ze alleen in de YouTube-app bekijken.

Hoe deel ik video's op YouTube?

1. Tik op Delen onder de video.
    1. Zorg ervoor dat het selectievakje naast 'Delen als <je naam>' is aangevinkt.

2. Voeg eventueel een bericht toe waarin je iets over de video zegt.

3. Selecteer vrienden in het gedeelte Contacten of 'Misschien ken je' op YouTube.

2. Tik op Verzenden .

Worden video's automatisch gedownload?

Als je een volledige playlist hebt gedownload, worden video's mogelijk automatisch gedownload. Als je video's afzonderlijk downloadt, zou je geen automatisch gedownloade content moeten zien.

Dit is ook afhankelijk van het moment waarop je de playlist voor het laatst hebt gebruikt. Als je de afgelopen dertig dagen een video uit een playlist hebt bekeken en er een nieuwe video aan die playlist wordt toegevoegd, wordt de nieuwe video automatisch gedownload. Als je die playlist in de afgelopen dertig dagen hebt gedownload, wordt de video mogelijk ook automatisch gedownload.