YouTube Flash-app voor tv's niet meer beschikbaar

De YouTube Flash-app voor oudere televisiemodellen is vanaf 26 juni 2017 niet meer beschikbaar. Als je televisie in of voor 2012 is geproduceerd, heb je waarschijnlijk deze oudere versie van de YouTube-app. Die ziet er zo uit.

YouTube en partners die apparaten produceren, zijn in 2012 begonnen met het verspreiden van een HTML5-versie van de YouTube-app voor tv's. Deze app heeft veel nieuwe functies en andere verbeteringen die niet beschikbaar zijn in de oudere Flash-app. We blijven nieuwe functies in de huidige YouTube op tv-app introduceren, zoals onderwerptabbladen, verbeterde zoekfunctionaliteit, voorstellen voor een volgende video, aanbevelingen en een betere afspeelbediening. Aangezien de Flash-app op oudere apparaten hiervoor niet geschikt is, hebben we besloten deze app te beëindigen.

YouTube blijven gebruiken

Als op jouw televisie de oudere app staat, kun je YouTube op de volgende manieren blijven gebruiken:

Op je huidige televisie

Door een streaming-stick of -mediaspeler op de HDMI-ingang van je televisie aan te sluiten, kun je de YouTube op tv-app blijven gebruiken op je huidige apparaat. Betaalbare opties zijn bijvoorbeeld Chromecast en Android TV.

Een nieuwere Smart TV of gameconsole gebruiken

• De meeste Smart TV's die in of na 2013 zijn geproduceerd, hebben de nieuwste versie van de YouTube-app voor tv's.
  • De YouTube-app kan ook worden geïnstalleerd op de PlayStation 3 en 4, Xbox 360 en Xbox One, en Wii U.

Bekijk de lijst met apparaten waarop je YouTube kunt gebruiken.