YouTuben sisältö ja rajoitettu tila

Rajoitettu tila on vuodesta 2010 saatavilla ollut valinnainen asetus. Sitä käytetään esimerkiksi kirjastoissa, kouluissa ja julkisissa tiloissa, joissa halutaan rajoittaa YouTubesta katsottavaa sisältöä.

Huom. Rajoitettu tila on oletuksena pois päältä. Katso, miten voit laittaa rajoitetun tilan päälle tai pois päältä.

Miten rajoitettu tila toimii?
Rajoitettu tila on tarkoitettu käyttäjille, jotka haluavat hallita näkemäänsä sisältöä tarkemmin. Tämä tila rajoittaa YouTube-kokemusta tarkoituksellisesti.
Jokainen käyttäjä voi laittaa rajoitetun tilan päälle tilillään. Lisäksi järjestelmänvalvojat voivat aktivoida sen esimerkiksi kirjastojen, koulujen ja muiden julkisten tilojen tietokoneissa. Rajoitetussa tilassa ei näy videoiden kommentteja.
Mihin rajoitettu tila perustuu?
Jos jokin video ei näy rajoitettua tilaa käytettäessä, mahdollisia syitä on kaksi.
  • Automaattinen järjestelmä tunnistaa estettävän sisällön esimerkiksi videon nimen, sisällönkuvaustietojen ja videossa käytettävän kielen perusteella.
  • Rajoitettu tila saattaa estää videot, joille ihmistarkastaja on asettanut ikärajoituksen.
Automaattinen järjestelmämme voi joskus erehtyä arvioidessaan rajoitettavaa sisältöä. Pyrimme jatkuvasti kehittämään automatisoituja järjestelmiämme.
Näkyykö oma sisältöni rajoitettua tilaa käyttäville katsojille?

Jos videoissa on mahdollisesti vain aikuisille suunnattua sisältöä, ne eivät näy rajoitettua tilaa käyttäville katsojille.

• Huumeet ja alkoholi: Huumeiden käytön käsitteleminen tai alkoholin juominen videoilla ei ole sallittua.
  • Seksuaalinen sisältö: Yksityiskohtaiset keskustelut seksistä sekä seksin tai seksiaktien esittäminen eivät ole sallittuja. Seksuaalivalistukseen, hellyydenosoituksiin tai seksuaaliseen identiteettiin liittyvä asiallinen sisältö saattaa näkyä rajoitetussa tilassa. Myös suuteleminen tai muut hellyydenosoitukset saattavat näkyä rajoitetussa tilassa, kunhan ne eivät ole korostetun seksuaalisia eivätkä pääosassa videolla.
  • Väkivalta: Yksityiskohtaiset kuvaukset väkivallasta, väkivaltaisista teoista, luonnonkatastrofeista ja tragedioista sekä väkivaltainen uutissisältö eivät ole sallittuja.
  • Aikuisten aiheet: Kuolemaan tai vakaviin loukkaantumisiin johtaneita tapahtumia, jotka liittyvät terrorismiin, sotaan, rikoksiin tai poliittisiin konflikteihin, ei ole sallittua käsitellä yksityiskohtaisesti. Tällaiset videot eivät näy rajoitetussa tilassa, vaikka niissä ei olisi yksityiskohtaista kuvaa.
  • Voimakas kielenkäyttö: Sopimaton kielenkäyttö ei ole sallittua, mukaan lukien hävyttömyydet.
  • Vihamielinen ja halventava sisältö: Yksilöä tai ryhmää vastaan tarpeettoman vihamielinen, yllyttävä tai halventava sisältö on kielletty.
Tiedostamme että nämä säännöt voivat estää jotakin tärkeää sisältöä näkymästä, mikäli niitä sovelletaan ilman kontekstia. Arvostamme tarinoita, joissa yksittäiset ihmiset kertovat kokemuksistaan ja tunteistaan. Avoimet kertomukset syrjinnästä, seksuaalisesta suuntautumisesta sekä syrjinnän voittamisesta tekevät YouTubesta mahtavan paikan. Siksi pyrimme varmistamaan, että nämä kertomukset näkyvät myös rajoitetussa tilassa. Sisällön täytyy kuitenkin olla edellä esitettyjen ohjeiden mukaista.
Toimiiko rajoitettu tila samoin kuin ikärajoitukset?
Ei. Rajoitetun tilan suodattamissa videoissa ei välttämättä ole ikärajoituksia.
Ikärajoitettu sisältö ei välttämättä sovi kaikille katsojille. Sisältö ei näy katsojille, jotka
  • eivät ole kirjautuneena sisään
  • ovat alle 18-vuotiaita
  • ovat laittaneet rajoitetun tilan päälle.
Miten voin tarkistaa, estääkö YouTuben rajoitettu tila videoideni näkymisen?
Voit tarkistaa asian laittamalla rajoitetun tilan päälle ja katsomalla, näkyykö video YouTubessa. Voit myös siirtyä suoraan videon URL-osoitteeseen tarkistaaksesi, onko se katsottavissa.
Huom. Videot eivät välttämättä näy rajoitetussa tilassa heti lataamisen jälkeen, sillä järjestelmän on ensin tarkastettava ne. Odota jonkin aikaa, ennen kuin tarkistat, onko videosi katsottavissa rajoitetussa tilassa.
Estetäänkö videoni rajoitetussa tilassa, jos yhteisö ilmoittaa sen sopimattomaksi?
Videota ei estetä automaattisesti, vaikka yhteisö ilmoittaisi sen sopimattomaksi.
Tiimimme tarkistaa, rikkovatko tällaiset videot yhteisösääntöjä. Jotkut videot eivät sovi kaikille, vaikka ne eivät rikkoisikaan yhteisön sääntöjä. Tällaisessa tapauksessa videolle voidaan asettaa ikäraja, eikä se näy rajoitetussa tilassa.
Vaikuttaako rajoitettu tila videoideni kaupallistamiseen?
Rajoitetun tilan suodattamat videot voi kaupallistaa normaalisti.
Videoni on estetty rajoitetussa tilassa. Miten voin estää suodatuksen?
Jos muokkaat videota, järjestelmämme voi tarkastaa sen uudelleen. Jos olet tutustunut ohjeisiimme ja olet edelleen sitä mieltä, että videosi tulisi näkyä rajoitetussa tilassa, lähetä meille palautetta.