Ny datamodel for udgivelse: Pladeselskaber

De funktioner, der er beskrevet i denne artikel, er kun tilgængelige for partnere, der bruger YouTubes CMS til at administrere deres ophavsretsligt beskyttede indhold.

Vi lancerer en ny datamodel for aktiver for at øge gennemsigtigheden og give udgivere mere kontrol over, hvordan deres rettigheder indlejres i lydoptagelsesaktiver. På kort sigt har dette kun meget begrænset betydning for ejere af lydoptagelsesaktiver, men på længere sigt håber vi, at det vil forbedre associeringen af lydoptagelser og kompositioner samt den generelle datakvalitet.

Hvad ændres?

I denne nye model indlejrer lydoptagelsesaktiver ikke længere et enkelt "globalt" kompositionsaktiv. De indlejrer i stedet en eller flere "kompositionsandele", som hver især repræsenterer ejerskab og metadata for kun én udgiver.

Dette ændrer, hvordan lydoptagelsesaktiverne ser ud i CMS. I stedet for fanen Relateret kan du nu se fanen Komposition, der afspejler de "kompositionsandele", som er indlejret i lydoptagelsen, og den separate fane Musikvideoer og kunstneriske numre for aktiver, hvor din lydoptagelse er indlejret.