Lägga till undertexter och textning

Med undertexter kan du nå ut med dina videor till en större publik, till exempel tittare med hörselnedsättning eller personer som talar andra språk. Läs mer om hur du redigerar eller tar bort befintliga undertexter.

Skapa undertexter och textning

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Undertexter i menyn till vänster.
  3. Klicka på videon du vill redigera.
  4. Klicka på LÄGG TILL SPRÅK och välj ditt språk.
  5. Klicka på LÄGG TILL under undertexter.
Obs! Nu kan du även lägga till undertexter när du laddar upp.
Ladda upp en fil

Textningsfiler innehåller text med det som sägs i videon. Den innehåller också tidsstämplar för när varje textrad ska visas. Vissa filer kan också innehålla information om position och format, vilket är särskilt bra för tittare med nedsatt hörsel.

Innan du börjar behöver du se till att filtypen stöds av YouTube.

1. Välj Ladda upp fil.
  2. Välj Med tidskodning eller Utan tidskodning och välj sedan Fortsätt.
  3. Välj en fil att ladda upp.
  4. Välj Spara.
Automatisk synkronisering

Du kan skapa undertexter genom att skriva in texten när du tittar på videon. Om du väljer det här alternativet måste du synkronisera tiderna med videon.

Obs! Transkriptionstexten synkroniseras automatiskt med videon. Transkriptionen måste vara på ett språk som stöds av vår taligenkänning. Transkriptionen måste också vara på det språk som talas i videon. Transkription rekommenderas inte för videor som är längre än en timme eller som har dålig ljudkvalitet.
  1. Välj Automatisk synkronisering.
  2. Skriv orden i videon eller ladda upp en transkriptionsfil
  3. Välj REDIGERA och klicka sedan på SPARA OCH STÄNG.

Det kan ta några minuter att ange tidskoderna. Medan du väntar visas listan med videor igen. När det är klart publiceras transkriptionen automatiskt i videon.

Ange manuellt

Ange manuellt finns under avsnittet Lägg till undertexter för ett språk.

Du kan välja att skriva texten manuellt eller klistra in en transkription av undertexten. Med det här alternativet skapas undertexternas tidskoder automatiskt.

1. Välj Ange manuellt
  2. Spela upp videon och skapa undertexter. Glöm inte att lägga till text som [applåd] eller [åska], så att tittarna vet vad som händer i videon. Du kan pausa när du skriver.
  3. Välj PUBLICERA.

Du kan använda följande kortkommandon för att jobba snabbare:

• Windows/kommandotangenten + vänsterpil: Hoppa en sekund bakåt.
  • Windows/kommandotangenten + högerpil: Hoppa en sekund framåt.
  • Windows/kommandotangenten + blanksteg: Pausa eller spela upp videon.
  • Windows/kommandotangenten + retur: Lägg till en ny rad.
  • Windows/kommandotangenten + nedåtpil: Redigera nästa undertext.
  • Windows/kommandotangenten + uppåtpil: Redigera föregående undertext.
  • Retur: Lägg till undertexten.

Översätt automatiskt

YouTube kan använda taligenkänningsteknik och skapa videotextning automatiskt. Om automatisk textning är tillgänglig publiceras den automatiskt i videon. Läs mer om hur du använder automatisk textning.
Obs! Automatisk textning används endast för videons standardspråk.

Se hur du lägger till undertexter och textning

Titta på följande video från kanalen YouTube Creators om hur du lägger till undertexter.

How to Add Captions While Uploading & Editing Your Videos

Prenumerera på kanalen YouTube Creators för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.