Videor låsta som privat

Vi på YouTube tror på att bemöta otillåten användning med metoder som skapar reella och positiva effekter, samtidigt som webbplatsen blir en bra plats för kreatörer och tittare över hela världen. Vi försöker bland annat uppnå det här genom att förbjuda användningen av orelaterade eller missvisande taggar.

Om din video bedöms bryta mot våra policyer kan den låsas som privat. När en video låses som privat visas den inte offentligt. Om en tittare har en länk till videon visas den som otillgänglig.

Hur meddelas jag om den här åtgärden?

Du får ett e-postmeddelande som förklarar att en av dina videor har låsts som privat. I vissa fall kan du överklaga. Som en del i överklagandeprocessen kan du i så fall få ett meddelande med information om hur du överklagar via e-post.

Vad händer med min video när den blir låst som privat?

När en video blir låst som privat visas den inte på din kanal eller i sökresultat och är osynlig för andra användare. Ingen av dina prenumeranter kan se en video som är låst som privat. Till skillnad från videor som användare valt ska vara privata kan du inte ändra videons status förrän du har skickat in videon för en ny granskning.

Kontot får ingen varning när det här händer. Du kan åtgärda alla problem och skicka in ett överklagande om att videon ska granskas igen direkt från Videohanteraren. Nedan finns information om hur du skickar in ett överklagande.

Hur löser jag det här?

1. Läs YouTubes riktlinjer för communityn.
  2. Dubbelkolla att innehållet följer riktlinjerna.
  3. Överklaga i YT Studio om du har åtgärdat eventuella problem eller om du anser att vi har gjort ett misstag.

Om videor har blivit låsta som privata på grund av uppladdning via en overifierad API-tjänst kan du inte överklaga. Du måste ladda upp videon igen via en verifierad API-tjänst eller via YouTube-appen/webbplatsen. Den overifierade API-tjänsten kan även ansöka om en API-granskning.

Om du inte vill att en video ska låsas som privat igen bör du tänka på följande:

• Lägg inte upp innehåll med taggar som inte har att göra med ämnet eller som är vilseledande i videons beskrivnings- och taggavsnitt. Läs mer i vår artikel om bästa metoder för metadata.
  • Ladda inte upp innehåll via en overifierad API-tjänst från tredje part.

Observera att detta inte är en fullständig lista.

Blir min video automatiskt offentlig om mitt överklagande godkänns?

Nej. Om du kan överklaga och din video klarar granskningen kan du göra den offentlig. Den blir inte offentlig automatiskt. Videon förblir privat tills du ändrar dess integritetsinställningar. Syftet med det här är att du ska kunna styra över när du vill offentliggöra videon.

Hur påverkar det här intäktsgenereringen?

Videor som är låsta som privata intäktsgenereras inte. När ett överklagande skickas in och bedömningen görs att videon inte längre bryter mot våra policyer kan den aktiveras för intäktsgenerering igen.